Instagram son dönem en hızlı yükselen ve her geçen gün güncellenerek popülaritesini koruyan uygulamalardan biri. Birçok firma ve markanın varlık gösterdiği ve hedef kitlesiyle etkileşime geçtiği Instagram, müşteri ve potansiyel müşteriye erişim açısından oldukça faydalı bir mecra olma özelliği gösteriyor.

Peki aktif kullanıcı sayısı yüksek olan ve hedef kitleye ulaşmak açısından büyük avantaj sağlayan Instagram’ın hikaye reklamları özelliğini hiç denediniz mi?

Instagram Stories, hem günlük kullanıcı etkileşimlerinde hem de reklam envanteri büyümesinde Instagram’da en hızlı büyüyen reklam yerleşimidir.  Bir Instagram hikayesi tüm ekranı kaplıyor ve böylece reklamınız ekranda farklı bir içerikle rekabet etmiyor. Bu durum algının sadece sizin içeriğinize yöneleceğinden emin olmanızı sağlıyor ve potansiyel müşterinizi yakalama ihtimalinizi arttırıyor.

Ayrıca Instagram hikaye reklamları doğru şekilde optimize edildiğinde; organik içeriklere uyum sağlıyor. Kullanıcı deneyimleri Instagram hikaye reklamlarının diğer reklam türleri kadar bariz ve rahatsız edici olmadığı yönünde. Bu pazarlamacılar açısından büyük bir avantaj sağlıyor.

Instagram Hikaye Reklamları ile Akış Reklamları Arasındaki Fark Nedir?

Çoğu reklam veren, Instagram akışı reklamı verirken reklam alanlarında hikayeyi de işaretler. Ancak hikaye ve akış reklamları boyut ve içerik olarak birbiriyle uyumlu değildir.  Çoğu sosyal medya videosu 16 x 9 ölçülerde videolardır. Hikayelerde, ortam tüm ekranı kaplayacak şekilde uzar ve yön 16 x 9 yatay / yatay yerine 9 x 16 dikeydir. Instagram hikaye reklamlarının bu tam ekran deneyimi, reklam öğesine farklı bir yaklaşım gerektirir. Pazarlamacılar, reklamları için ek bir yerleşim olarak Instagram Hikayeleri’ni tıklamamalıdır; yerleşim, akış reklam öğesini çok iyi çevirmez, bu nedenle hikaye reklamları, hikaye boyutuyla özel olarak tasarlanmalıdır. Aksi durumda erişimi çok daha az olacaktır.

Instagram hikaye reklamlarının en güzel özelliklerinden biri de bağlantı ekleme imkanı sunmasıdır. Bu sayede reklamınızın devamı için ister web sitenize isterseniz de Instagram profilinize yönlendirme yapabilirsiniz.  Instagram normal şartlarda 10.000 takipçiye ulaşmayan profilin hikayelerde link vermesine izin vermez. Instagram hikaye reklamları ile bu engeli aşabilir ve yönlendirme linki verebilirsiniz.

Ürününüz ya da markanızı daha düşük maliyete tanıtıp maksimum fayda saplamak istiyorsanız bizce Instagram reklamlarını deneyebilirsiniz. Instagram reklamınıza bağlantı linki vererek web sitenizin ziyaretçilerini de arttırabilirsiniz.

Yorum Bırakın