Ülkemizde ve dünyada hala koronavirüs etkileri devam ediyor. Birçok sektörde işler koronavirüs sebebiyle sekteye uğrarken bazı sektörler ise daha da gelişti ve pazar payını arttırdı.

Gelişen sektörlere genel olarak baktığımızda; temel ihtiyaçları karşılayan, evde kaliteli vakit geçirmeye yardımcı olan, dijital dünyaya uyum sağlayan ve dijital kanallarda doğru hedef kitleye ulaşan firmaları görüyoruz.

Ev ve Bahçeler Güzelleşiyor

Evde zaman geçirmeye başladıkça yıllardır ertelenen; balkon ve bahçe düzenlemelerine de nihayet sıra geldi. Dışarısı ile tek bağlantı kurabildiğimiz alanlar haline dönüşen bahçeler ve balkonlar bugünlerde güzelleşmeye başladı.

Dolayısıyla; bahçe mobilyaları da çok aranan ve talep gören ürünler arasına girdi. Online görüşmelerde ve telefon görüşmelerinde, insanların birbirlerini bahçe düzenlemeye teşvik etmesi, ürün tavsiyeleri yapmaları ve yeniledikleri, daha işlevsel hale getirdikleri alanları birbirleri ile paylaşmaları ile bahçe mobilyaları daha da popüler hale geldi.

Sağlık ve Fitness

Evde zaman geçirilen süre, hareketsiz kalmak; formdan düşmek, kilo almak ya da gün boyunca enerjinizin düşük olması gibi can sıkıcı sonuçlar doğurabiliyor.

Spor salonuna gidemiyorsak ya da yürüyemiyorsak; parkları, spor salonlarını evimize taşıma vakti dedik ve bu süreçte spor ve fitness alışverişine yöneldik. Birçok spor firması evde spor yapmaya yardımcı olabilecek aletleri ön plana çıkardı.

Yıllık spor ve fitness ürünleri satışları rekor seviyelere ulaştı ve birçoğumuz evde de gayet iyi bir şekilde spor yapılabileceğiniz öğrenip hareket etmenin yeni yöntemlerini keşfettik.

Aynı şekilde, sosyal medyanın gücü de satışlar üzerinde ciddi artışlar sağladı. Evde spor yaparken koyulan fotoğraflar, herkesin birbirine spor tavsiyeleri vermesi, kullandıkları ürünleri önermesi de satışlara katkı sağladı.

Yiyecek – İçecek

Satışları en çok artan sektörlerden biri de tabii ki gıda sektörü. Evde kalmaya başladığımız ilk günlerde başlayan stokçuluk; makarna, bulgur, konserve gibi uzun süre saklanabilecek gıdaların satışını hızlıca arttırdı. Birçok markette makarna rafları tamamen boşaldı.

Eve sipariş sistemi ile çalışan uygulamalar sipariş yoğunluğundan kilitlendi. Hatta sokağa çıkma kısıtlaması dönemlerinde market önlerinde uzun kuyruklar oluştu. En temel ihtiyaçlardan birine hizmet eden gıda sektörü bu süreçte varlığını daha da sağlamlaştırdı diyebiliriz.

Koronavirüs alarmı ile birlikte rekor seviyelere ulaşan gıda sektörü satışları şu an daha stabil hale geldi. Çünkü evde kalınan süreçte aç kalınmayacağını ve gıda sektörünün hizmete devam ettiğini herkes zaman içinde öğrenmiş oldu ve birçok ülkede bu konuda hükümetlere olan güven de arttı.

Ülkemizde ilk sokağa çıkma yasağında yaşanılan paniği bir düşünün. Şu an büyük şehirlerde rutin olarak her hafta sonu sokağa çıkma yasağı devam ediyor ama artık neredeyse kimse gıdaya ulaşamama gibi bir panik yaşamıyor.

Güzellik

Evde kalmak, kendinize bakım yapmak için de harika fırsatlar sunuyor. Günlük hayat koşuşturması içinde ertelenen saç, cilt, vücut bakımları koronavirüs ile birlikte tekrar gündeme girdi. Güzellik ürünleri, salgın ilk başladığında birçok tüketicinin önceliği değilken evde kalınan süre uzadıkça güzellik sektörü satışları da yükselmeye başladı.

Gelecek İçin İş Planlaması

Pandemi süreci ile birlikte değişen, gelişen ya da sekteye uğrayan sektörleri yakından gözlemleme fırsatımız oldu. Bugünlerde herkesin üzerinde hemfikir olduğu konu ise dijital dünyaya yatırım yapan, online itibarı kuvvetli olan ve hedef kitlesi ile internet üzerinden iletişime alışık olan firmaların süreci çok daha iyi şekilde yönettiği yönünde.

Dijitale yatırım yapmayan firmalar ise bu dönemde sınıfta kaldı ve gelişmeleri gereken alanları görme fırsatları oldu.

Siz de hala dijital varlığınızı tamamlamadıysanız ya da dijitalde daha yüksek bir ivmeye ulaşmak istiyorsanız domain ve hosting hizmetlerimiz ile ilgili her detaya isimtescil.net üzerinden ulaşabilirsiniz.

Yorum Bırakın