Sosyal medya platformlarının yaygınlaşması ve link göndermenin çok sık kullanıldığı günümüzde, linklerin daha iyi ve derli toplu görünmeleri de önemli bir hal aldı. İlk olarak Twitter’da kısıtlı karakter ile tweet atıldığı dönemlerde, linklerin verildiği tweet’lerin daha az alan kaplamalarını sağlamak için kullanılmaya başlanan link kısaltma programlarını artık neredeyse her internet kullanıcısı tercih ediyor.

İsimtescil olarak bu yazımızda, link kısaltma nedenleri, link kısaltma programları ve link kısaltma ile para kazanmanın mümkün olup olmadığı konularını inceledik.

Link Kısaltma Nedenleri

  • Kısa linkler, özellikle karakter sınırının olduğu sosyal medya platformlarında, mesaja daha fazla yer verilmesine olanak sağlar.
  • Mesajlarda karmaşık ve uzun bir bağlantıdan ziyade kısa bir link sayesinde, mesaj daha iyi ve profesyonel görünür.
  • Her sitede olmasa da bazı link kısaltma siteleri size sitenize yapılan tıklamalar ile ilgili istatistik sunar. Bu da kısa link kullanarak ne kadar kişiye ulaştığınızı analiz etmenize katkı sunabilir.

Link Kısaltarak Para Kazanmak Mümkün mü?

Eskiden sadece bağlantı kısaltma işlevi gören link kısaltma programları, artık para kazanmayı da sağlıyor.

Bu siteler, kısalttığınız her linke getirdiğiniz ziyaretçi başına ödeme yapıyorlar. Sizin getirdiğiniz yeni ziyaretçilerin de üye olmasıyla sisteminiz daha da büyüyor ve daha fazla tıklama almış oluyorsunuz. Kısaltılmış linke giriş yapan kullanıcılar, hedef sayfaya yönlenmeden önce 5 saniye kadar link kısaltma servisine yönlendiriliyor ve kullanıcıya reklam gösteriliyor. Reklamın ardından kullanıcı sorunsuz şekilde linkteki adrese yönlendiriliyor. Bu şekilde kazandığınız parayı; üye olduğunuz sitenin kriterlerine bağlı olarak TL, Euro ya da Dolar bazlı alabilirsiniz.

Kısalttığınız linklerin daha fazla kişiye ulaşmasını sağlamak için sosyal medya, web sayfası ya da e-posta üzerinden paylaşım yapabilirsiniz.

En Çok Kullanılan Link Kısaltma Siteleri

Bazı link kısaltma sitelerinin diğerlerine oranla daha fazla tercih edilmelerinin en önemli sebebi, tıklama başı ücretlerinin daha çok gelir elde etmeye olanak sağlamasıdır. Bu kriteri sağlayan ve internet kullanıcıları tarafından sık ziyaret edilen bazı siteler:

AdF.ly

Piyasadaki birçok rakibine göre daha eski bir dönemde kurulan ve kullanıcıları tarafından güvenilir olarak tanımlanan AdF.ly’da para kazanmanın tek yolu link kısaltma değil.  Sitemi tavsiye ettiğiniz ve sisteme üye olan arkadaşlarınızın kazançlarından da ömür boyu %20 komisyon almanız mümkün.

Sistemde minimum para çekme tutarı ise PayPal için 5 $ ve Payoneer için 20 $ olarak belirlenmiş durumda.

LinkTL

Link Kısaltma Sitesi, internet üzerinden ziyaret ettiğiniz bağlantılar sayesinde para kazanabileceğiniz siteler arasında yer alıyor. Siteye kaydolmanız ve linklerinizi kısaltıp paylaşmanız para kazanmanız için yeterli. Bunun yanında üyelik sonrasında bağlantılarınızın istatistiklerini de raporlayabilirsiniz. Site 1000 görüntülenmeye 5 ile 8 dolar arasında bir ücretlendirme gerçekleştiriyor.

Shrinkme

Siteye kaydolduğunuz anda kazanmaya başladığınızı söyleyebiliriz. Shrinkme

Sistemi kaydolduğunuz anda hesabınıza 1 Dolar kayıt bonusu yatırıyor. Ayrıca sisteme sizin sayenizde kaydolan arkadaşlarınızın kazançlarının %202’sini de ömür boyu komisyon olarak alabiliyorsunuz. PayPal, Bitcoin, Payeer, Skrill ile ödeme yapan sitede paranızı çekebilmeniz için en az 5 Dolar bakiyenizin olması gerekiyor.

Yorum Bırakın