Facebook reklamcılığı yaptığınız esnada sizi yanıltacak ipuçları alabilir ve hatalar yapabilirsiniz. Facebook reklamcılığı uzaktan bakıldığında oldukça kolay görülebilir. Bir bütçe seçmek ve tercihlerinizi belirlemek ne kadar zor olabilir ki? Ancak profesyonel Facebook reklamcılığı yapmak istiyorsanız maalesef bu o kadar da basit değil.

İsimtescil olarak bu yazımızda benzer hatalara düşmenizi engellemek için sık yapılan bazı hataları sizinle paylaşıyoruz.

1. Tek Odağınız Marka Olmamalı

Facebook kullanıcıları gün içerisinde sadece markaya odaklanan birçok reklamla karşılaşıyor ve açıkçası bu reklamlardan çok sıkılmış durumdalar. Birçok pazarlamacı yalnızca markaya odaklanır ve 80/20 kuralını unutur.  Kampanyayı %20 markanız ve %80 hedef kitle hakkında yapmalısınız. Aksi takdirde sıkıcı ve fark yaratmayan bir marka olarak anılabilirsiniz.

2. Kitlenizi Aşırı Bölümlere Ayırmak

Facebook, hedef kitlenizi çeşitli reklam gruplarına ayırmanıza olanak tanır, böylece doğru mesajı doğru müşteri adayına iletirsiniz. Birçok pazarlamacı bu özellikten uzaklaşıyor. Kitlelerinizi çok fazla segmentlere ayırarak, tüm reklam ve analiz sürecini gereksiz yere karmaşık hale getirebilirsiniz. Bu noktada daha net ve yakın hedef kitleleri tercih etmenizi öneririz.

3. Reklamınızı Farklı Cihazlar İçin Optimize Etmemek

Facebook kullanıcılarının büyük bir yüzdesi platforma mobil cihazlar aracılığıyla erişiyor. Çoğu uygulamayı kullanıyor, peki ya profillerine Chrome ve Safari üzerinden erişenler? Reklam kreatifinizi tüm platformlar için optimize etmiyorsanız, çok şey kaçırıyorsunuz.

4. Hedeflemeyi Belirtmemek

Başarılı bir sosyal medya pazarlama kampanyası çok çalışma gerektirir. Ulaşmak istediğiniz hedef kitleyi belirlemek için Reklam Yöneticisi’ni derinlemesine incelemeniz gerekir. En iyi senaryoda, mevcut müşterilerinizi, önceki alıcıları ve olası satışları ve web sitesi ziyaretçilerini birleştiren özel bir hedef kitle geliştirebilirsiniz.

5. Reklamları Çok Sık Optimize Etmek

Facebook Reklam parametreleri sürekli olarak değiştirmek, pazarlamacıların yaptığı yaygın bir hatadır. Hedefleri, bütçeleri ve teklifleri çok sık değiştirirler.

Bu neden bir hata? Belirli bir parametre ayarının sonuç vermesi biraz zaman alır. Ayrı analitiklerine odaklanmanız ve diğer parametrelerle nasıl çalıştığını bağlamanız gerekir. Nüansları çok sık değiştirerek, başarıya ulaşmanıza neyin yardımcı olduğunu ve neyin etkililikte düşüşe neden olduğunu ayırt etmekte zorlanabilirsiniz.

6. Bütçe Kontrollerinin Önemini Görmezden Gelmek

Facebook, çok çeşitli bütçeleme seçenekleri sunar. Bu işte yeni olan reklamverenler genellikle onları kafa karıştırıcı bulur. Sosyal medya reklamlarının bu yönünü anlamak için yeterince zaman ayırmamak büyük bir hatadır.

Örneğin, günlük bütçeler, her gün tutarlı tutarlar harcamanıza yardımcı olur. Bütçenizi aşmadan hedef kitlenizi hedeflemenizi sağlayan iyi bir araçtır. Ömür boyu bütçe ise, kampanyanın misyonuyla senkronize olmak için harika bir araçtır.

7. Kampanyaya Ara Vermek

Diyelim ki yeni reklamlar oluşturdunuz ve bunlara iyi bir bütçe yatırdınız. Bir hafta boyunca potansiyel müşterileri çekmeye odaklandınız ve ardından iki hafta boyunca kampanyaya ara verdiniz. İşte tam da bu noktada büyük bir hata yaptığınızı söyleyebiliriz. Reklamlarınızla çalışmak ve performanslarını günlük olarak analiz etmek önemlidir. Facebook basit ve etkili analizler sunar. Bunları kendi yararınıza kullanmalısınız.

Yorum Bırakın