Web sitenizde yazdığınız içerikler sitenizde anında gözükebilir, fakat arama motorları tarafından yazdığınız içeriklerin, botlar tarafından ziyaret edilip kayıt edilmesi zaman alıyor olabilir. Burada ihtiyaç duyacağınız tek şey ping servisleridir.

Eğer ki sitenizdeki içerikler geç indexleniyorsa, sitenizi takip eden ve yazılarınızı kopyalayıp başka sitelerde yayınlayan içerik hırsızları tarafından yazılarınız alınıp başka sitelerde yayınlanabilir ve yayınlandığı sitede daha hızlı index alabilir. Bu da demektir ki zaman ayırıp yazdığınız yazı sizin siteniz için özgün olmaktan çıkmıştır. Bu problemlerle daha çok yeni siteler karşılamaktadır. Eski ve köklü siteler arama motorları tarafından sürekli ziyaret edildiği için ping servislerine ihtiyaç duymayabilirler. Çok fazla sayıda ping servisinin kullanılması tavsiye edilmese de eğer yazdığınız yazılar çok geç index alıyorsa aşağıda vereceğimiz ping servisleri listesinden istediklerinizi kullanabilir ve içeriklerinizin daha kısa sürede indexlenmesini sağlayabilirsiniz.

pingleme-servisleri-listesi

Ping servislerini tanımlamak gerekirse büyük data depoları olduğunu söyleyebiliriz. Bu servisler arama motorları tarafından sürekli ziyaret edildiği için, yazdığımız içeriği bu servislerden herhangi birine göndermemiz otomatikman oradaki botunda sitemizi ziyaret etmesini ve yazdığımız içeriğin en kısa sürede arama motorlarına kayıt edilmesini sağlar.

Ayrıca WordPress altyapısı kullanan site sahipleri, Admin panellerinden “Ayarlara” daha sonrada “Yazma” sekmesine girerek daha hızlı index için yeni ping servislerini alt alta yazarak kayıt edebilir ve her yazdıkları içeriğin bu sitelere gönderilmesini otomatik olarak sağlayabilirler. Aşağıda işinize yarayabilecek ping servislerinden örnekler vereceğiz, otomatik ping programınız yoksa buradaki servisleri kontrol ederek bazıları vasıtası ile manuel işlemde yapabilirsiniz.

http://rpc.pingomatic.com/

http://blo.gs/ping.php

http://rpc.weblogs.com/RPC2

http://ping.syndic8.com/xmlrpc.php

http://feedburner.google.com/fb/a/ping

http://bitacoras.com/agregador/enviar

Yukarıdaki listeyi wordpress veya ping programları için kullanabilirsiniz. Ayrıca;

Pingomatic.com

Pingil.com

Autopinger.com

Vb… sitelere girerek manuel olarak, yazmış olduğunu içeriğin url adresini ilgili bölümlere yazarak birden fazla ping servisine yazınızı gönderip hızlı index almasını sağlayabilirsiniz.

1 Yorum

  • Eskiden google pinglemeye çok önem veriyordu fakat 2014 yılı itibari ile veri tabanında bir takım değişiklikler yaptı. Ping servislerinin etkisini birazda olsa kısıtladı.

Yorum Bırakın