Sosyal medya günümüzde büyük, küçük ya da orta ölçekli tüm firmaların konumlanması gereken bir yer. Herhangi alanda hizmet veren bir firmanın sosyal medyada yer almaması, bir iş kurmak ancak bu işten hiç kimsenin haberinin olmamasını istemek ile aynı anlama geliyor.

Pek çok işletme, hedef kitlesinin sosyal medyayı nasıl kullandığını, hangi platformları tercih ettiklerini ve görmek istedikleri içerikleri doğru analiz edebilmek için her geçen gün yeni stratejiler geliştiriyor. Bu da izlenmesi gereken stratejiler, güncellemeler ve yenilikler anlamına geliyor. Peki tüm bunlar aynı anda nasıl yönetilecek?

İşte tam da bu noktada devreye sosyal medya planlama takvimleri giriyor.

İsimtescil olarak bu yazımızda sosyal medya takvimini ele aldık.

Sosyal Medya Takvimi Nedir?

Sosyal medya takvimleri, dijital süreçleriniz ile ilgili her türlü işleve hizmet edebilen ancak genellikle gönderileri, şu anda üzerinde çalıştığınız sosyal medya kampanyalarını ve yaklaşan içeriklerin tarihlerini planlamak için kullanılan araçlardır.
 
Sosyal medya takvimleri, farklı pazarlama stratejilerini izlemenize ve test etmenize de yardımcı olabilir. Bir takvim biçimi, önceki gönderileri veya kampanyaları ve bunların ilgili katılımlarını incelemenizi oldukça pratik bir hale getirecektir.

Sosyal Medya İçeriklerinizi Planlamanın Faydaları

Sosyal medya takvimi ile planlama, başarılı bir sosyal medya stratejisinin ana unsurlarından biridir. Bir sosyal medya takvimi kullanmanın başlıca faydaları:

Organize Çalışan Bir Ekip: Sosyal medya uzmanlarınız gelecekteki iş yüklerini belirleyebilecek ve herhangi bir proje ihtiyacını öngörebilecektir. Ek olarak, bir editör takvimi, sağlıklı yayın sıklığını korumayı destekler ve son dakika sürprizlerinden mümkün olduğunca az etkilenmenizi sağlar.

Gönderi Raporlamaları ve Analiz: Herhangi bir pazarlama stratejisinde olduğu gibi, gönderilerinizin hedef kitlenizle nasıl performans gösterdiğini izlemek önemlidir. Aşağıdakileri anlamak için A / B testlerinizi veya benzer deneylerinizi planlayabilirsiniz:

– Sosyal ağlarda yayınlamak için en iyi günler ve saatler

– Hedef kitlenizin ilgi alanları
– Hedef kitlenizin hoşlandığı gönderi çeşitleri
– En iyi performans gösteren postlar
– İdeal gönderi sıklığını belirleme
 

Özel Günleri Tespit ve Özel Gün Kampanyaları Üretme: Sosyal medya yöneticileri, bir editoryal takvimle, markaları ile bağdaştırabilecekleri özel günleri takip edebilir ve bu özel günler için kampanya yapma zamanını organize edebilirler. Düzgün işleyen ve her şeyin planlı olduğu bir sistemde kampanya üretmek için de uygun zaman yaratılabilir. Sosyal medya takvimi sayesinde haftalar hatta aylar öncesinden kişiselleştirilmiş, ilgi çekici içerikler oluşturulmaya başlanabilir.

Etkili Bir Sosyal Medya Takvimi Oluşturmak İçin Adımlar

  1. Hedef kitlenizi anlayın ve sosyal medya platformlarınızı seçin

Başlamak için en iyi yer, hedef kitlenizi anlamaktır. Ortalama yaş, cinsiyet veya ilgi alanları gibi önemli hedef kitle demografilerini toplayın ve hedef kitlenizin yer aldığı sosyal platformlarda varlık göstermeye odaklanın.

  • Sosyal medya takvim şablonu hazırlayın

Sosyal medya takvimi şablonu, bir nevi yol haritası işlevi görecektir.

Böylece gönderilerinizi oluşturmaya ve planlamaya daha fazla odaklanabilirsiniz. 

  • Ne yayınlanacağınızı belirleyin

İçeriklerinizi belirlerken ilk olarak, geçmişte neler paylaştığınızı analiz edin ve hedef kitlenizden nelerin yüksek ilgi gördüğünü izleyin. Hedef kitlenizin zaten sosyal medya ağlarında takip ettiği alakalı anahtar kelimeleri, hashtag’leri ve popüler konuları arayarak her platformda ek araştırma yapabilirsiniz.

  • Sosyal medya paylaşım sıklığınızı belirleyin

Artık sosyal medya takvim şablonunuzu seçtiğinize ve göndereceğiniz içerik türleri hakkında bir fikriniz olduğuna göre, bir gönderi programı oluşturmanın zamanı geldi. 

Bu noktada işe günlük, haftalık ve aylık sosyal medya sıklığınızı tanımlayarak başlayabilirsiniz.

Hedef kitlenizin sosyal medya akışlarında yer almak önemli olsa da onları çok fazla içerikle bunaltmanız sizi takip etmekten vazgeçmelerine sebep olabilir.

Yorum Bırakın