Evlerde ve işyerlerinde internet kullanıcıları genel olarak wifi hatları üzerinden internete bağlanıyor. Bu durum aslında hayatı büyük ölçüde kolaylaştırıyor. Wifi üzerinden internete bağlandığımızda daha fazla hareket özgürlüğüne sahip oluyoruz.

Özellikle laptop kullandığımızda, ofiste istediğimiz yerde çalışabiliyor, toplantı sırasında internete bağlı kalabiliyoruz. Aynı durum evlerimiz için de geçerli. Evde wifi ile internete bağlandığımızda bir kablo sınırlandırmasına tabi olmuyoruz. Evimizin istediğimiz yerinden internete bağlanmaya devam edebiliyoruz.

Wifi internet ağları, mobilin yoğun kullanımı ile birlikte daha çok önem kazandı. Hücresel internet ağlarımız sınırlı olduğundan, evimize ya da ofisimize geldiğimiz anda wifi ağından internete bağlanıyoruz. Zaten akıllı telefonlarımız da büyük güncellemeler ya da yüklemeler yapacağı zaman bizden wifi ağına bağlanmamızı istiyor. Wifi kullanırken en çok merak ettiğimiz konulardan biri, şifremizi nasıl değiştireceğimiz.

Özellikle kotalı internet kullanıyorsanız, şifrenize büyük önem vermeniz gerekiyor. Kesinlikle zor ve karmaşık bir şifre belirlemelisiniz. Aksi takdirde yakınlarınızda ikamet eden herkes sizin internetinizden faydalanabilir.

Böyle bir durumda internet kotanız hemen biter ve yüklü kullanım ücretleri ödemek durumunda kalabilirsiniz. Ayrıca wifi şifre kırma programları da artık bu şifrelerin daha kolay ele geçmesini sağlıyor. Bu nedenle 2-3 ayda bir wifi şifrenizi değiştirmeniz oldukça önemli. Biz de bu yazımızda Superonline kullanıcılarının şifrelerini nasıl değiştirebileceklerini yazdık. Aşağıdaki adımları izleyerek hızlı ve kolay bir şekilde Superonline şifre değiştirme işleminizi tamamlayabilirsiniz.

  • İlk olarak modeminize bağlanın. Bunun için tarayıcınızın adres çubuğuna modem IP adresinizi yazmalısınız.
  • İkinci adımda sizden bazı bilgiler istenecek. Bu ekrana modem şifrenizi yazın. Kullanıcı adına admin, şifreye Superonline yazabilirsiniz.
  • Eğer belirlenmiş bir şifreniz varsa ve hatırlayamıyorsanız modem arkasındaki reset tuşuna 5-10 saniye boyunca basılı tutun ve modemi resetleyin ya da müşteri hizmetlerini arayarak şifrenizi öğrenin.
  • Modeme giriş yaptıktan sonra kablosuz ağ menüsünü bulun. İstediğiniz şifreyi yazdıktan sonra kaydet butonuna tıklayın. Bu şekilde wifi şifrenizi değiştirmiş olacaksınız.
  • Daha önce söylediğimiz gibi, şifrenizin karmaşık olmasına özen gösterin. Birbirinden bağımsız harf, rakam ve semboller kullanın. Şifrenizi sadece kendinizin bulabileceği bir yere yazın.

Wifi şifrenizi değiştirdiniz. Şimdi de wifi kullanmanın avantajlarına ve dezavantajlarına değinelim.

Avantajlar

  • Wifi ağları, modeminize yakın her yerden internete bağlanabilmenizi sağlar. Laptop ve tabletler, wifi kullanımını büyük ölçüde artırmıştır.
  • Wifi ağlar sayesinde ofis dışında da çalışmaya devam edebilirsiniz. Artık birçok kafe ve restoran, müşterilerine ücretsiz wifi hizmeti veriyor.
  • Wifi ağları üretkenliği artırır. Artık çalışmak için sadece ofiste ya da evde olmamız gerekmiyor. Wifi ağının bulunduğu herhangi bir yerde işlerimizi yapmaya ve mail atmaya devam edebiliriz.
  • Wifi ağları, kablolu ağlardan otomatik olarak daha uygun fiyatlıdır. Kablo masrafının ortadan kalkması bile işletme giderlerini azaltır.

Dezavantajlar

  • Güvenlik konusu wifi kullanmanın bir dezavantajı olabilir. Çünkü herhangi bir kablo gerektirmez. Evinize yakın biri, sizin internetinizden faydalanabilir. Bu nedenle şifrenizin karmaşık ve kolay bulunamaz olması, ayrıca birkaç ay aralıkla düzenli olarak değiştirilmesi son derece önemlidir.
  • Çok büyük bir mekandaysanız, wifi ağının her yere yeterli olmayabilir. Böyle bir durumda güçlendirici ya da yönlendirici gibi ek aletler kullanmanız gerekebilir.
  • Wifi ağları, kablolu ağlara göre daha yavaştır.

Tüm dezavantajlarına rağmen, akıllı cihazların da hayatlarımıza giderek entegre olmasıyla wifi kullanımı giderek artıyor. Siz de bir Superonline wifi kullanıcısı iseniz, belirttiğimiz adımları uygulayarak Superonline wifi şifre değiştirme işleminizi kolay ve hızlı bir şekilde yapabilirsiniz.

5
Sending
User Review
3.08 (13 votes)

Yorum Bırakın