Web sitesi trafiği, sitenizin görünürlüğünün artması ve para kazanmanız açısından oldukça önemli. Web sitesi trafiği arttırmanın birçok yöntemi var. İsimtescil olarak bu yazımızda site trafiği arttırmanın en pratik yollarını derledik.

Sosyal Medya Reklamcılığı

Sosyal medya reklamları, potansiyel hedef kitlenize ulaşmak, firmanızı ya da ürününüzü tanıtmak için harika fırsatlar sunuyor. Bildiğiniz gibi geleneksel reklamcılık yöntemleri sosyal medya reklamlarına oranla çok daha maliyetli ve etki alanını ölçümleme fırsatı sunmuyor. Günümüzde iyi kurgulandığında harika sonuçlar veren sosyal medya reklamları web site trafiğinin artmasına olanak sağlıyor.

Sosyal medya reklamlarını henüz denemediyseniz hemen denemenizi tavsiye ederiz. Sosyal medya reklamı verdiyseniz ve istediğiniz sonuçları alamadıysanız atladığınız bir adım olabilir. Bu noktada dijital pazarlama uzmanlarından destek alabilirsiniz.

Facebook, dünyanın en büyük sosyal platformuna sahiptir ve tüketicileri yaşa, ilgi alanlarına, arama davranışına göre sınıflandırır. Facebook’un Dinamik Reklamları sayesinde, web sitenizi daha önce ziyaret etmiş olan kitleye ulaşabilir ya da siteniz daha önce ziyaret edilen ürünlerin aynı kişilerin önüne çıkmasını sağlayabilirsiniz.

Facebook’un satın aldığı Instagram’ın da etki alanı çok yüksek ve gün geçtikçe daha da yükselecek gibi görünüyor. Özellikle genç kullanıcılara hitap emek istiyorsanız Instagram sizin için en doğru mecra olacaktır.

Videolar ile İçerik Pazarlaması

İçerik pazarlaması, dijital dünyada itibarınızı arttıran en önemli unsurlar arasında yer alıyor. Bugünlerde herkes içerik pazarlamasını kullanıyor. Markanızın fark edilmesinin denenmiş ve gerçek yolu ise videolardan geçiyor. Video kullanımı web sitenizin tanınırlığı açısından ciddi bir fayda sağlayacaktır.

Video reklamcılık, çevrimiçi ortamda insanlara ulaşmanın en popüler yollarından biridir. Özellikle markanızla özdeşleştirdiğiniz ve viral olabilen videolar çok yüksek sayılarda izlenme alabiliyor ve yüzbinlere hatta milyonlara ulaşabiliyor

Video yapımı maliyetli olsa da web sitenize ve işinize sağlayacağı katkıyı göz önünde bulundurduğunuzda kesinlikle denenmeye değer.

SEO Araştırması: Anahtar Kelimeler

Sosyal medya platformları ve içerik pazarlaması çok önemli noktalara gelse de arama motoru üzerinden yapılan aramalar da hala popülerliğini koruyor. Bu durumda web sitesinde ilgili kelimelerle arama yapanların sizin sitenize ulaşmasını sağlamanız gerekiyor. Bunun için de SEO çalışmaları yapmanız şart. Arama motorlarını kullanan insanlar tek kelime yerine daha uzun kelime öbekleri ile arama yapma eğilimi gösterdiğinden, niş pazarlar çevrimiçi olarak canlanır. Yeni SEO’ya katkı sunması için blog yazarken sektörünüz ile ilgili en çok aranan kelime öbeklerini belirlemeli ve blog yazılarınızda mutlaka bu kelimelere yer vermelisiniz.

Birincil anahtar kelimenizi Google’ın sizin için önerilerde bulunduğu Google’ın arama kutusuna yazarak uzun kuyruklu anahtar kelime varyasyonlarını keşfetmek kolaydır. Bunlar, başkalarının sizden önce aradığı kelime öbekleridir ve çoğu sizi ilgili konulara yönlendirir. 

Ürünlerinizi Şık Paketler ile Gönderin

Müşteri sadakati, web sitenizden alışveriş yapan kişilerin tekrar ürün almalarını sağlar ve bu da site trafiğinizi arttırarak para kazanmanız anlamına gelir. Bu durumda ürünlerinizi müşterinize oluştururken olabilecek en iyi sunumla iletmeniz müşterinize kendini özel hissettirir. Örneğin sevimli bir not ya da ekstra gönderilmiş ufak bir hediye müşterinizin çok hoşuna gidecektir. Bu da müşterilerinizin sosyal medyada firmanız hakkında olumlu yorum yapmalarını ya da çevrelerindeki kişilere sizin firmanızı tavsiye etmelerini sağlar. Sosyal medya ve dijital kanallarda olduğu kadar ağızdan ağıza pazarlama noktasında da size katkı sunacak bu hizmeti uygulamanızı tavsiye ederiz.

Yorum Bırakın