Grafik tasarım bir zamanlar pazarlama faaliyetinde tekil bir varlık, bir tür statik görsel iletişim biçimi, tipografi, mekan ve imge kullanarak var oldu. Grafik tasarımın rolü başlangıçta İnternet ve web sitesi geliştirme ile birlikte değişmediyse de, grafik tasarım kısa sürede ekran tabanlı uygulamaların taleplerini karşılamak üzere gelişti ve bu gelişme gelişen talepleri karşılamak için devam etti.

Tasarım odaklı kullanıcı deneyimi

Modern, ustalıkla inşa edilmiş web sitelerinin altyapısına entegre olduğu için grafik tasarımın gerçekten geliştiğini görülebilir. Şimdi sadece basit statik grafikler veya marka kimliği değil, aynı zamanda mükemmel kullanıcı deneyimi ve site görünürlüğünün merkezinde yer alıyor.

Bugün ve yetenekli ellerde, web tasarımı aslında site navigasyonu, duyarlı web tasarımı için oran tabanlı ızgaralar (RWD) veya hatta yüksek performanslı arama motoru optimizasyonu (SEO) gibi imkanlar sunacak.

Yüksek kaliteli, iyi düşünülmüş grafiksel gezinme, yalnızca sezgisel gezinme panelini veya düğme tasarımını içermez. Bunlar arasında, arama motorları web sitenizi tararken, grafiksel gezinti düğmesinin tasarlandığı SEO, düğmenin hedefiyle ilgili adlandırma kuralının sayıldığı yer. Örneğin, düğme bir görüntüye gömülmüşse, robotlar çoğu görüntüyü taramaz, bu nedenle dikkatle hazırlanmış gezinme adlandırma görünmez olur.

Bu koşullar altında taranacak olan alternatif etiket (alt etiketi) ve bu durum web sitenizin arama sıralamasını ve görünürlüğünü kolayca düşürebilir.

Ancak görünürlük sorunu yalnızca gezinme ve alt etiket adlandırma kurallarıyla sınırlı değildir. Bazı arama motorları artık mobil uyumlu web sitelerini arama sıralamasında sıradan masaüstü sitelerden daha yüksek sıralamaya koyuyor.

Bu, RWD tasarım tekniklerini ve teknolojilerini kullanarak tasarım yapmanız gerektiği anlamına gelir. RWD web tasarım teknikleri, masaüstü bilgisayarlardan tabletlere ve mobil telefonlara kadar çok çeşitli cihazlarda en uygun kullanıcı deneyimini sağlamak için tasarlanmış web siteleri oluşturur.

RWD web siteleri, grafik düzenini belirli bir görüntüleme cihazına oran oranlı ızgaralar ve esnek görüntüler kullanarak uyarlamak, okunması kolay içerikli ve minimum kaydırma, kaydırma ve yeniden boyutlandırma ile basit ve yüksek düzeyde görünür gezinme sunmak için tasarlanmıştır.

Burada tartışılan web tasarım teknolojileri ve tasarım teknikleri mükemmel bir kullanıcı deneyimi sunarken, sizi web sitesinin görünürlüğü etrafında dönen diğer sorunlardan kurtaramayabilirler.

Sayfadaki SEO, web tasarımı yerine metin içeriğiyle ilgili olsa da, içeriğin grafik tasarım yoluyla gösterilmesi, web tasarımı estetiği için kritik öneme sahip olabilir, ancak web sitesinin görünürlüğü için de aynı derecede önemlidir.

Sayfadaki SEO, web tasarımı için metin içeriği ile ilgili olsa da, içeriğin grafik tasarımı yoluyla gösterilmesi, web tasarımı estetiği için kritik öneme sahip olabilir.

Dolayısıyla, iyi web tasarımı saf estetikten çok daha derinlere iniyor. Yine de grafiksel bir ortam olsa da, web tasarımı hem kullanıcı deneyimi hem de arama görünürlüğü açısından web sitenizi yapabilir veya bozabilir.

İyi web tasarımı harika grafiksel girdilerle başlar, ancak gerçekten başarılı olmak için, web tasarımı hemen hemen pazarlama iletişiminin her alanına ulaşır.

Yorum Bırakın