WhatsApp kullanıcılarının uzun zamandır şikayetçi olduğu bir soruna yeni bir güncelleme geliyor. Peki kullanıcıların en çok şikayet ettiği ve Whatsapp tarafından çözümlenen sorun nedir? Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma platfomu olan WhatsApp, fotoğrafların düşük kalitede olması uzun süredir kullanıcılarını rahatsız ediyordu. Ve WhatsApp’a gelecek olan yeni güncellemeyle bu sorun tamamen ortadan kalkıyor.

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma platfomu WhatsApp, kullanıcıları için kendini sürekli geliştirmek için yeni güncellemeler getiriyor. WhatsApp kullanıcıları sürekli yaşadığı sorunların başında fotoğraf kalitesi sıkıntısı geliyor. Uzun yıllardır yaşanan bu sorun; sıkıştırılmış fotoğraflar konusunda biraz gecikmeli bir güncelleme getirdi.

WhatsApp uygulaması üzerinden arkadaşlarınıza göndereceğiniz fotoğraflar, yüksek dosya boyutuna sahip olmaması için sıkıştırılarak gönderiliyor. Bu duruma bağlı olarak kullanıcılar çözüm olarak, ileteceği fotoğrafları Belge olarak göndermeyi tercih etseler de şirket nihayet konuya kalıcı bir çözüm getiriyor.

WhatsApp, fotoğraf sıkıştırma sorununu çözüyor!

WABetaInfo tarafından aktarılan bilgilere göre WhatsApp, yeni beta güncellemesi ile kullanıcıları sıkıştırılmış fotoğraf gönderme derdinden kurtaracak. Ortaya çıkan ekran görüntüsüne göre çok yakında uygulamada üç farklı fotoğraf kalitesi seçeneği yer alacak. Opsiyon ekranıysa şöyle görünecek:

Otomatik (Önerilen): Bu seçenek, ağ hızına bağlı olarak görüntüleri sıkıştırıp sıkıştırmama kararını WhatsApp’a bırakacak.

En iyi kalite: Bu seçeneğin seçilmesi, mümkün olan en iyi görüntü kalitesini sağlanacak.

Veri tasarrufu: Veriden ve depolama alanından tasarruf etmek için görüntüler sıkıştırılacak.

1 Yorum

Yorum Bırakın