Facebook video reklamları, insanların markanız hakkında bilgi sahibi olmasını sağlamanın güçlü yollarından biridir. Daha fazla ve ilgili bir hedef kitleye ulaşmak için video reklamlarının gücünden faydalanabilirsiniz.

İsimtescil olarak bu yazımızda, Facebook reklamlarınızı çok daha etkili hale getirecek bazı tüyoları derledik.

Videolarınızı Kısa ve Etkileyici Şekilde Düzenleyin

Nihai hedefiniz her zaman kitleyi markanıza çekmek ve reklamınızı izleyen kişileri hiç rahatsız etmemek olmalıdır. Araştırmaya göre, Facebook kullanıcılarının %80’i uzun reklam videolarından ziyade kısa reklam videolarını izleyebiliyor. Video ne kadar uzun olursa, kullanıcıların videonuzu kolayca atlama ihtimali de o kadar artıyor.

Dikkat Çekmeye Odaklanın 

Hedef kitlenizin dikkatini çekmenin bir başka yolu, onlara iyi bir hikaye anlatmak veya reklamınızla güzel bir mesaj iletmek gibi, üzerinde iyi hakim olduğunuz şeylerle ilgilenmelerini sağlamaktır. İyi hikaye konuları, karakterler ve sloganlarla hedef kitlenizin ilgisini çekmeye çalışın. Bu şekilde, kitlenizin sizi sonuna kadar izlemesini sağlayabilir ve etkili video pazarlama yapabilirsiniz.

Doğru Zamanda Yayınlayın 

Daha fazla görüntüleme almak ve reklam video içeriğinizle daha fazla etkileşim elde etmek için gönderinizi uygun saatlerde yayınlamanız çok önemlidir. Gönderilerinizin en çok etkileşimi hangi saatlerde aldığını ölçmek için Facebook ve Instagram’ın istatistiklerini inceleyebilirsiniz.

Video Formatlarına Göre Düzenleme Yapın

Facebook reklam videoları formatınız hakkında konuşurken, reklamınızı yayınlarken kare veya dikey videoları tercih etmelisiniz. Araştırmaya göre, Facebook kullanıcılarının %92’si her gün mobil cihazlarında Facebook’a göz atıyor ve Facebook video reklamlarının çoğu haber akışında göründüğü için telefonlarını çevirmekten ve videoları yatay modda izlemekten hoşlanmıyorlar.  Bu nedenle, yatay videolardan ziyade kare videoları kullanmak çok daha doğru olacaktır.

Küçük Resimlerin Eklenmesi 

Facebook reklamlarında, küçük resimler önemli bir rol oynar. Facebook, videonuzdan küçük resminizi seçmeniz için size yetki verse de bundan ziyade kendi özel küçük resminizi oluşturmanızı tavsiye ederiz.

Küçük resminize ilgi çekici bir metin eklemeniz videonuzu daha ilgi çekici hale getirir ancak aşırıya kaçmayın. Çok fazla metin reklamınızı olumsuz etkileyebilir. 

Harekete Geçirici Mesaj Ekleyebilirsiniz

Yaratıcı ve güçlü Facebook reklamınız bittiğinde, video sonuna:

  • Kaydol 
  • Daha fazla bilgi edin 
  • Ücretsiz katılım 
  • Şimdi satın al

Gibi CTA’lar ekleyebilir, hedef kitlenizi internet sitenize ya da Facebook mağazanıza [TA1] yönlendirebilirsiniz.

Yeniliklerin Uygulayıcısı Olun

Facebook reklam gönderileriniz iyi çalışmıyorsa, onları başarılı kılmak için bazı stratejiler benimsemeniz gerekir. Kitlenizi çeken yeni bir şey deneyin ve zaman içinde daha fazla etkileşim elde edin. İlk olarak, reklamınızın nereye yerleştirilmesini istediğinize karar verin; bunu hikaye reklamlarınız, video besleme reklamlarınız veya pazar yeri reklamlarınız olarak koyabilirsiniz.


Yorum Bırakın