Facebook her geçen gün özelliklerine yenisini eklemeye devam ediyor. Son yıllarda internet satışlarındaki ciddi artışı da gözlemleyen Facebook, mağaza özelliği ile hem kullanıcıların satışlarına katkı sunmayı hem de lider marka olarak sektöre öncülük etmeyi hedefliyor.

Facebook Store, birçok marka için oldukça kullanışlı bir platform ve burada mağaza açmak da kolay. Siz de Facebook üzerinden satış yapmak isteyenlerdenseniz İsimtescil olarak bu yazımızda Facebook Store’un nasıl açılacağından, mağaza için gerekenlere; Facebook’tan ürün satmaktan, satış yapma esnasındaki yasal sürece kadar bilgilendirici bir yazı hazırladık.

Facebook’ta Nasıl Satış Yapılır?

Facebook sayfanız içerisinde Facebook mağaza ile bir sekme oluşturabilirsiniz. Bu sekme içerisinde de Facebook’tan satmak istediğiniz ürünlerinize yer verebilir ve ürünlerinizin kolayca alıcıya ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Facebook sayfanızda mağazanızı ziyaret eden kullanıcılar; ürünlerinizi inceler, özelliklerini okur ve satın almaya karar verdiklerinde satın alma süreci başlamış olur.

İşe Facebook Sayfanızı Oluşturmakla Başlayın

İşletmenize ait bir Facebook sayfanız yoksa, Facebook’ta mağaza açmanız mümkün değildir. Bu sebeple ilk olarak Facebook sayfası açabilirsiniz. Çünkü dükkanınızı bir sayfaya bağlamanız gerekir.

Ürünlerinizi Ekleyin

Dükkanınıza ürün eklemek için; sayfanızın sağ tarafında bulunan “Bir Düğme Ekle” butonuna tıklayın. Takiben açılan ekrandaki menüden “Bir Alışveriş veya Bağış Yap”ı seçin. Daha sonra “Şimdi Alışveriş Yap” yazısına tıklayın.  Sonrasında linkinizi ilgili alana yapıştırın ve müşterileriniz ürünlerinizi görüp satın alırken siz de kar elde etmenin tadını çıkarın.

Facebook’ta Satış Önerileri

Facebook’ta ürünlerinizin satılabilmesi için, hedef kitlenizin dikkatini çekecek ve satın almaya yönlendirecek ürünler kullanmalısınız. Ayrıca satmayı planladığınız ürünlerinize mutlaka alıcı gözüyle bakmanızı tavsiye ederiz. Ürün görseli yeterince net mi? Boyutları ya da bedeni yazıyor mu? Ürün hakkındaki açıklamalar tatmin edici mi? Bu tarz kriterleri karşılamayan ürünlerin satışları olmayabilir ya da satışlar oldukça düşük oranda seyreder.

Ürün fiyatlarını da mutlaka doğru girmelisiniz. Facebook mağazanız ve e-ticaret sitenizdeki ürün fiyatları örtüşmezse bu alıcının gözünde sizi güvenilir olmayan bir marka haline getirir ve müşteri kaybetmenize neden olur.

Son olarak; açıklama bölümlerinizde alıcı sizden ne öğrenmek istiyorsa o bilgileri vermeye özen gösterin. Gereksiz uzun açıklamalar ve küçük puntolar ürünü almak isteyen kişileri dahi vazgeçirebilir.

Facebook’ta Satış Yasal mıdır?

Facebook satışlarınızda herhangi bir yasal yaptırım uygulamaz. Offline mağazanızda satış yapmak ile Facebook üzerinden satış yapmak arasında yasal açıdan bir fark yoktur. Vergilendirme süreci de online satış kurallarına göre devam eder. Tabii ki Facebook Mağazası açarken ticari kimliğe ihtiyacınız vardır. Bunun için şirket bilgilerinizin online mağazanızda da yer alması gerekir.

Henüz bir şirketiniz yoksa ve amacınız Facebook Mağazası kurmaksa, öncelikle şahıs şirketi kurmanızı tavsiye ederiz.

Yorum Bırakın