Dijital dünyada kullanıcı alışkanlıkları sürekli gelişiyor ve değişiyor. Bu sebeple içerik üreticilerinin internet kullanıcıların alışkanlıklarını yakından izlemeleri ve değişen kullanıcı alışkanlıklarını baz alarak yeni içerik planlamaları oluşturmaları gerekiyor.

Video pazarlama, en hızlı yükselen trendler arasında yer alıyor. Çoğu kişi bir içeriği uzun uzun okumak yerine içeriğin görseller ve animasyonlarla desteklendiği videoları izlemeyi tercih ediyor. Bu da firmaların etkili video pazarlama çalışmaları yapmaları gerektiği anlamına geliyor.

İsimtescil olarak bu yazımızda etkili video pazarlama sürecinizde size yardımcı olacağını düşündüğümüz 4 adet ipucu derledik.

1. Marka Hikayenizi Anlatın

Hikaye anlatma, hedef kitlenizin markanız ile bağ kurmasını sağlar. Markanız, hikayelerle birlikte çok daha samimi bir algı yaratır. Markaların, satış odaklı içerik yerine eyleme geçirilebilir tavsiyeler sunarak izleyicinin yaşamlarına değer katmaya odaklanmaları oldukça olumlu etkiler bırakabiliyor.

Video pazarlama, markaların hikaye anlatımının gücünden yararlanmaları ve potansiyel müşterilerin veya müşterilerin kafasında güçlü duyguları ateşlemesi için mükemmel bir fırsattır. Oluşturulan videoların, yalnızca ürün özelliklerini yansıtmak yerine büyüleyici hikayeler anlatması gerekir. 

2. Altyazı ve Açıklamalar Ekleyin

Telefon, bilgisayar, tablet hayatlarımızın büyük bir parçasını oluşturuyor. Bazı ortamlarda ve durumlarda telefonun sesini açmamak gerekebiliyor. Renderforest tarafından hazırlanan bir rapora göre, Facebook’taki videoların % 85’i sessiz olarak izleniyor. Bu da izlenilen videonun sese ihtiyacı olmadan da anlaşılabilir halde optimize edilmesi anlamına geliyor.

Videolarınıza mutlaka altyazı eklemenizi tavsiye ederiz. Altyazı biçimleri, videonuzun etkileşim oranını, görüntüleme süresini ve video içeriği aracılığıyla oluşturulan toplam dönüşüm sayısını önemli ölçüde artırabilir.

3. Videolarınızı Arama İçin Optimize Edin

En az konuşulan ve birçok dijital pazarlamacının göz ardı ettiği video SEO, video pazarlamanın çok önemli bir yönüdür. Video SEO, normal web SEO’sundan çok farklıdır.

Doğru video stratejilerini kullanmak, videonuzun dizine eklenmesini ve SERP’lerde (Arama Motoru Sonuç Sayfaları) sıralanmasını optimize ederek videolarınıza daha yüksek bir sıralama şansı sağlayabilir ve daha geniş bir kitleye hitap edebilirsiniz.

Videonuzla evrensel aramada sıralanmak, web sitenizin otoritesini pekiştirmeye yardımcı olacaktır.

Genel olarak, videonuzun görünürlüğü aşağıdaki faktörlerden etkilenir:

  • Video barındırma için doğru platformları seçme
  • Video transkriptlerinin eklenmesi
  • İlgi çekici küçük resimler eklemek
  • Videonuzun başlığını ve açıklamasını optimize etme
  • Sayfada ilk sırada yer alması gereken videoları gömmek
  • Video, sayfanın odak noktası olmalıdır
  • Video çekici içeriğe sahip olmalı ve tanıtım ve görünürlük için yalnızca SEO’ya güvenmemelidir

4. Bitiş, Etkili bir Harekete Geçirici Mesaj Düğmesiyle Olmalıdır

Video izleyicilerinizin çoğu nitelikli potansiyel müşteriler olabilir. Bu nedenle, videoların sonunda, izleyicilerinizin bir sonraki adımda ne yapmaları gerektiğini tam olarak bilmelerini sağlamak için esasen bir harekete geçirici mesaj düğmesi bulunmalıdır.

Videolara “Abone Ol” düğmesi gibi uç ekran ek açıklamaları eklemek veya hedef kitlenizin bir ankete cevap vermesini sağlamak, izleyiciyi ilgi çekici bir “yapılacaklar” görevine yönlendirir ve böylece dönüşümleri hızlandırır.

Pazarlamacılar ayrıca her zaman videoları aracılığıyla müşterilerini eğitmeye odaklanmalı ve içeriklerini kitlelerinin takıldığı sosyal alanda paylaşmalıdır.

YouTube Videolarının İzlenmesini Arttırma İpuçları yazımızı okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Yorum Bırakın