Twitter, yeni güvenlik özelliğini kullanıma sundu. Mart ayında duyurusunu yaptığı yeni güvenlik özelliği ile platform artık anahtar belirlenmesine izin verecek. Peki twitter’in yeni özelliği nasıl kullanılacak? İşte bu sorunuzun cevabını yazımızdan okuyabilirsiniz.

Sosyal medya uygulamaları arasında kullanıcıları tarafından en çok tercih edilen Twitter, Mart ayında tanıttığı iki faktörlü kimlik doğrulama yöntemini bir güvenlik anahtarı olarak kullanmaya izin vereceğini bildirmişti. İki faktörlü kimlik koruma özelliğini sosyal medya devi hem mobil hem de web’de yürürlüğe soktuğunu duyurdu.

Twitter: “2FA yeni güvenlik yöntemimiz olabilir”

Twitter yetkilileri konu hakkında yaptıkları duyuruda; “Bugün, güvenlik anahtarlarını tek 2FA yönteminiz olarak kullanma seçeneğini ekliyoruz. Artık güvenlik anahtarları, mobil ve web üzerinde tek ve iki faktörlü kimlik doğrulama yönteminiz olabilir” ifadelerini kullandı.

Son yıllarda Twitter, giriş güvenliğini artırmak için bir dizi özellik ekledi. Şirket 2017’de Google Authenticator ve Authy gibi kimlik doğrulama uygulamalarına destek ekleyen SMS’in ötesine geçti. 2019’da ise şirket, telefon numarasını vermeden iki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirmeye izin verdi. Söz konusu değişiklik SIM değiştirme saldırıları göz önüne alındığında olumlu bir değişiklik olarak görülebiliyor.

İki faktörlü kimlik doğrulama yöntemlerinin arasından biri olarak güvenlik anahtarı kullanmak, yeni ortaya çıkmış bir özellik değil. Ancak şimdi istenmesi halinde bunu tek anahtar haline getirebilmek mümkün olacak. Fiziksel güvenlik anahtarlarının, bir kimlik doğrulaması ya da SMS gibi diğer iki faktörlü yöntemlere göre avantajı vardır. Çünkü kötü bir aktörün araya girebileceği bir koda güvenmek söz konusu olmayabiliyor.

Yorum Bırakın