Sosyal medya içeriğinin çoğunluğu görselden oluşuyor ve tüm dünyadaki internet kullanıcılar her gün milyarlarca fotoğrafı ve videoyu internet ortamında paylaşıyor. Bu görseller, her zaman alt yazılarda gösterilmeyen, tüketici alışkanlıklarımız hakkında zengin bilgiler içerir.

İsimtescil olarak bu yazımızda, markaların sosyal medya görüntülerinden hızlı ve etkili bir şekilde içgörüler elde etmesine yardımcı olacağını düşündüğümüz bazı bilgileri derledik.  

Hedef Kitlenizin Tüketim Alışkanlıklarını İnceleyin ve Yeni Ürünler İçin Fikir Edinin

Tüketicilerin çevrimiçi olarak ne yayınladıklarını ya da ürünlerinizi nasıl kullandıklarını öğrenebilirsiniz. Bu sayede gelecek ile ilgili üretim planlamaları yaparken, sosyal medya kullanıcıların tüketim alışkanlıklarını baz alabilir ve daha faydalı ürünler üretebilirsiniz.

Örneğin son dönemde video izlenmeleri oldukça popüler bir hal aldı. Bu da beraberinde etkili video pazarlama stratejileri geliştirmeyi getirdi. Siz de hedef kitlenizi etkilemek için sektörünüze uygun videolar yayınlayabilirsiniz.

Hedef Kitlenizi Etkileyin ve Yeni Kitleler Oluşturmayı Hedefleyin

Facebook, Twitter, YouTube, Instagram gibi sosyal medya mecralarının hepsi istatistik inceleme imkanı sunmaktadır. Sosyal medyada sizi takip edenlerin yaş grupları, cinsiyetleri, etkileşim saatleri, günleri, en çok takip edildiğiniz ülke ve bölgeler gibi birçok veriye kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Bu verileri işleyerek, reklam, görsel ve satış için kullanabilir, hedef kitlenizin kullanım alışkanlıklarına göre onlar için en uygun ürün ve hizmetleri oluşturabilirsiniz. Böylece, mevcut kitlenizin markanıza olan sadakati artarken, yeni hedef kitlelerin de dikkatini çekebilirsiniz.

Marka Elçileri ile İş Birliği Yapabilirsiniz

Kullanıcı tarafından oluşturulan görsel içerik, yeni marka elçileri bulmanıza ve hatta çalışanlarınız arasında destekçileri belirlemenize yardımcı olabilir. Marka elçilerinizi seçerken, gerçekten size fayda sağlayacak kişiler olmalarını ve ürün ya da hizmetiniz ile uyumlu hedef kitlelerin takip ettiği kişiler olup olmadıklarını mutlaka incelemelisiniz.

Marka elçisi olarak belirlediğiniz kişi, birçok internet kullanıcısına erişebilir ancak bu kitle sizin için doğru hedef kitle olmayabilir. Bu da yapılan çalışmanın boşa gitmesi ve etkili olmaması anlamına gelir.

Kültürel Öğeler ile Yerel Pazarlamayı Güçlendirin

Görsel sosyal medya içeriğinizin her yerde bulunmasını, hizmetlerinizi yeni bir bölgeye genişletmeyi planlıyorsanız, yeni hedef kitlenizle ilgili kültürel öğeleri de bilmeniz oldukça önemlidir.

Örneğin, yeni bir ülkeye açılmak isteyen bir kahve perakendecisiyseniz, o bölgenin kültürel özelliklerini göz önünde bulundurmaya ve pazarlama stratejinizi buna göre ayarlamaya özen göstermelisiniz. Aksi takdirde yaptığınız çalışmalar yerelleştirme olmadığından, etkili sonuçlar vermeyebilir ve yeni girdiğiniz Pazar için harcadığınız sermaye ve elde ettiğiniz kazanç arasında dengesiz bir tablo ortaya çıkar.

En İlgi Çekici Sosyal Medya Gönderilerini Takip Edin

Viral gönderiler, ünlülerin etiketi, kriz durumu veya yeni bir görsel eğilim, sosyal medya kullanıcıları deneyimlerini çevrimiçi olarak paylaştıkça etkileşim ölçümlerinde ani bir artışa neden olabilir. 

Örneğin, yazarların cinsiyetine göre tüm alıntılar filtrelendiğinde, kadınlar tarafından oluşturulan ve sürüşü konu alan görsel içeriklerin, nispeten az sayıda bahsedilmesine rağmen yüksek etkileşime sahip olduğu ortaya çıkıyor. Bu tür içgörüleri izlemek, daha fazla çevrimiçi etkinliği planlamayı basitleştirebilir ve daha da ilgi çekici içerik üretebilir. 

Yorum Bırakın