WordPress, hiç bir kodlama bilgisine ihtiyaç duymadan, her türlü içeriği üretmenize, internet ortamında yayınlayarak yönetmenize izin veren ücretsiz bir içerik yönetim sistemidir. WordPress, ne kadar ücretsiz bir sistem olsa dahi bazı temalarını ücretli olarak kullanıcısına sunuyor. Peki wordpress’i ilk kez kullanacak isek nelere dikkat etmeliyiz? WordPress’te kodlama sevmeyenler hangi eklentiyi kullanmalıdırlar?

Bugünkü web sitelerin %30’undan fazlası wordpress’i kullanıyor. Kullanım ve kurulum konusunda oldukça basit olan wordpress, ilk kullanım için, blog siteleri için, şirketinizin internet sitesi için oldukça kolay ve basit kurulumu için tercih edebilirsiniz.

Peki İlk Deneyim için WordPress Uygun mu?

Kesinlikle. Tasarım veya kodlama becerilerinizin az olması durumunda WordPress ile kolaylıkla çalışabilirsiniz. WordPress, siz görsel modda çalışırken web projelerinize tamamen kişiselleştirilmiş bir sunum getirmenizi sağlayan çok çeşitli araçlar, eklentiler ve uzantılar sunar. Kodsuz site geliştirme, WordPress için sayfa oluşturucular aracılığıyla zahmetsiz hale getirilir. Halkın erişimine açık pek çok yenilik var. CMS için en popüler sürükle ve bırak sayfası oluşturucularından biri Elementor’dur.

Elementor Page Builder, yeni siteler oluşturmak ve hazır WordPress temalarını herhangi bir programlama becerisi olmadan özelleştirmek için kullanıcı dostu ve son derece işlevsel bir çözümdür. Sayfa oluşturucu, WordPress motorlarının en son sürümleriyle uyumludur. Sitenizin kontrol paneline yüklendikten sonra, standart bir WordPress düzenleme alanıyla birlikte çalışır. Tek bir tıklamayla görsel sayfa düzenleme moduna geçebilir, ek olarak, sayfa oluşturucu, Elementor pazarındaki konuya özel WordPress temaları ve şablonlarından oluşan zengin bir koleksiyona sahiptir.

Çok çeşitli amaçlar ve konular için kullanıma uygun WordPress temaları vardır. Hepsi, nişe özel herhangi bir web projesinin başlatılması için ihtiyaç duyacağınız özel araç ve özellik setleri ile birlikte gelir. Ek olarak, Elementor tabanlı WordPress temaları, premium Elementor eklentileri ve yüksek çözünürlüklü görüntüleri bonus özellikleri olarak içerir.


WordPress SEO Nasıl Geliştirilir?

SEO, web kaynağınızın gelecekteki başarısını önceden belirlemede temel bir rol oynar. Siteniz arama motorlarında erişilebilir değilse, böyle bir web projesini desteklemenin bir anlamı yoktur. Google, Bing ve Yahoo’da erişilebilir hale getirmek için sitenizdeki sayfaları ve içerikleri optimize etmeniz gerekir. Sitenizin SEO’sunu iyileştirmek için, WordPress projelerinizin SEO WordPress eklentileri ile güçlendirilmesiniz. Bu çözümiçin en popüleri olan Yoast SEO’dur. Yoast SEO yardımıyla sitenizin başlıklarını ve meta verilerini, sosyal bağlantıları, XML site haritalarını ve sitenizin diğer öğelerini optimize edebilirsiniz.


Sitemin Yükleme Hızı Nasıl Artırılır?

Sitenizin içeriğinin yüklenme hızı, verilerinizi SEO dostu yapmaktan daha az önemli değildir. Aslında, site yükleme hızlarınız, WordPress sitenizin arama motorlarında sıralanma şeklini ve hedef kitleniz tarafından ne kadar iyi kabul edileceğini doğrudan etkiler. Sitenizin verileri yüklenmeden önce kullanıcılar tarafından böylelikle çok fazla beklenmeyecektir.

WordPress Siteme e-Ticaret Eklentileri Nasıl Eklenir?

WordPress artık yalnızca blog yazan bir CMS olarak kabul edilmemektedir. Çok çeşitli konu ve  web siteleri için gayet uygundur. Çevrimiçi portföyler, iş veya kurumsal projeler gibi e-ticaret siteleri için kullanabilirsiniz. Çevrimiçi bir mağazanızı geliştirmek için WooCommerce eklentisini rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Sitenize e-ticaret özellikleri eklemeye karar verdiğinizde, sitenizdeki verileri şifrelemek ve müşterilere güvenli site tarama deneyimi sağlamak için HTTPS’nin gerekli olduğunu da unutmayın.

Yorum Bırakın