Günümüzde birçok internet sitesi WordPress tabanlı olarak hazırlanıp yayına geçmektedir. Bunun nedeni WordPress sisteminin; Google tarafından sevilmesi, hızlı index alması, açık kaynak kodlu olmasından dolayı her türlü yeniliğe ve geliştirilmeye açık olması olarak sıralanabilir. İnternet sitesine, bilhassa bir bloğa sahip olmak isteyen kişilerin ilk tanışacağı sistem şüphesiz ki WordPress olacaktır. WordPress tanımı ve kullanımı ile ilgili bilgiyi bundan önceki yazımızdan okuyabilirsiniz. Bu yazımızda ise WordPress sistemlerinde, Seo için hangi eklentiyi kullanmamız gerektiğini göreceğiz.

wordpress-seo

SEO ( Search Engine Optimization), yani arama motoru optimizasyonu çok detaylı ve geniş bir konudur. Biz bu yazımızda WordPress için kullanılması gereken en popüler eklenti olan All-in-one seo pack eklentisinden bahsedip, nasıl kullanılması gerektiğinden bahsedeceğiz. Öncelikle bu eklentiyi indirmek için Admin panelinizden, Eklentiler ve Yeni ekle sekmesine tıklayıp arama çubuğuna eklentisinin ismini yazmanız veya popüler eklentiler sekmesinin en başında bu eklentiyi görebilirsiniz. Eklenti dosyalarını kurduktan ve eklentinizi aktif ettikten sonra, genel ayarlar kısmından sitenizin anasayfa başlığı, anasayfa açıklaması ve anasayfa anahtar kelimeleri kısmını doldurmalısınız. Burada açıklama kısmına sitenizi tanıtan kısa bir bilgi yazmalı, anahtar kelimeler kısmına ise siteyle ilgili kelimeler yazmalısınız. Örneğin akvaryum ile ilgili bir wordpress siteniz var ise anahtar kısmına “akvaryum, akvaryumlar, akvaryum malzemeleri, akvaryum fiyatları, akvaryum balıkları, akvaryum süsleri, akvaryum bitkileri” gibi aşırıya kaçmayacak şekilde sitenizde olan bilgiler dahilinde kelimeler ekleyebilirsiniz. Eklentide bulunan diğer ayarlar zaten hazır olarak geldiği için, aynı şekilde kullanabilirsiniz.

All-in-one Seo Pack ve Kullanımı

all-in-one-seo-pack-wp

Eklentinin en önemli özelliklerinden biriside arama motorları için özel bir alanı olmasıdır. Örneğin bir yazı eklerken All-in-one seo pack i komple özgün bir şekilde doldurduğunuz vakit, arama motorları tarafından daha üst sıralarda çıkabilirsiniz. Yazı eklerken yazınızın başlığına uygun bir başlığı eklentiye girmeli, yazı ile ilgili bir kelimelik açıklamayı açıklama kısmına yazmalı ve yine yazıyla ilgili anahtar kelimeleri “keywords” kısmına eklemelisiniz.

Yorum Bırakın