WordPress scriptlerde SSL kurulumu ardından tüm sayfaların http protokolünden https protokolüne yönlendirilmesi gerekmektedir. Bu yönlendirme yapılmadığında tema bozulmaları, sayfa hataları ve adres çubuğunda “bu adres güvenli değil” gibi hatalar alabilirsiniz.

Wordrpess SSL yönlendirme işlemi için wordpress dizininizde yer alan wp-config.php dosyasını bir editor yardımı ile açarak  <?php  parametresinin hemen altına aşağıdaki kodu ekleyerek ana sayfanız ve tüm alt sayfalarınızın yönlendirme işlemini sağlayabilirsiniz. Sadece bu seçenek ile Wordrpess üzerinde SSL yönlendirmesi yapabilirsiniz.

if(isset($_SERVER['HTTP_SSL']))
{ 
$_SERVER['SERVER_PORT']=443; 
$_SERVER['HTTPS']='on'; 
}
Diğer Yöntem:Eğer web sitenizin içeriğinde “http” ile yer alan bir link bulunuyorsa ve yukarıda yer alan işlemle yönlendirme sağlayamadısyanız, işlemini eklenti ile yapabilirsiniz.

Bazı durumlarda web sitenizden eklentiden ya da temanızdan kaynaklı “http” içeren linkler olabilir, bu durumda tarayıcınız ssl hatası verecektir.  Çözümü için wordrpess eklentisi ile bu yönlendirmeyi yapabilirsiniz. Bunu için worpdress eklentiler bölümünden Really Simple SSL eklentisini yükleyip aktif ederek, SSL yönlendirmesi sağlayabilirsiniz.

Eklenti kurumunun ardından, wordrpess admin paneli içerisinden Ayarlar > SSL bölümüne erişerek, eklenti ayarlarının Settings bölümününü aşağıra yer alan resimde olduğu gibi güncelleyebilir ve web sitenizi SSL yönlendirmesi ile kullanabilirsiniz.

wordrpess ssl yönlendirmesi nasıl yapılır

Yıllık 4.99$ ücretle, en uygun fiyata SSL sertifikası isimtescil.net’de  http://www.isimtescil.net/en-ucuz-ssl.aspx

WordPressOpencart   Joomla ve ASP projeleriniz için SSL yönlendirme adımlarına linkler üzerinden ulaşabilirsiniz.

5
Sending
User Review
4.17 (18 votes)

Yorum Bırakın