İletişim sayfaları, işletmenizi dış dünyaya bağlayan bir köprü görevi gördüğü için çok önemlidir Web sitenizin iletişim sayfası muhtemelen en çok görüntülenen sayfalardan biridir ve dönüşümlerin ayrılmaz bir parçasıdır. İletişim sayfanızda hata oluşması, web site trafiğinizi ciddi anlamda etkileyebilir. Çoğu zaman farkında olmadan, dönüşümlere mal olabilecek bazı hatalar yapıyor olabilirsiniz. İletişim sayfası hatası yapıp yapmadığınızı bilmek ister misiniz?

İsimtescil olarak bu yazımızda, size dönüşümlere mal olabilecek en önemli dört iletişim sayfası hatasını inceledik.

1. Yetersiz veya İstilacı İletişim Formları

İletişim formları genellikle iki kategoriye ayrılır: Çok fazla alanı olan ya da yetersiz alanı olan formlar. Hiç kimse kendisi hakkında çok detaylı bilgiler verilmesi istenen iletişim formları doldurmaktan hoşlanmaz. Bu hem zaman kaybıdır hem de kişiye kendisini güvende hissettirmez.

İnsanlar söylemeleri gerekenleri size söylemek ister. Ancak, bunlara izin vermezseniz, bir dönüşümü kaçırabilirsiniz. Öte yandan, indirim kodlarının aktif olup olmayacağını sorabilmek için herkesin yirmi alanı dolduracak sabrı ve zamanı yoktur. Bu durumda, her bir formun amacını veya bilgilerini doldurmanın doğru yolunu açıklayamadığınız için de dönüşümü kaybediyor olabilirsiniz.

İletişim formlarınızı sitenizin amacına ve sitenizin hedef kitlesine göre oluşturun. Bir müşteri, formunuzun ihtiyaçlarını iletmesine yeterince izin vermediğini düşünüyorsa, bu kötü bir formdur.

Formunuzu doldurmanız iki dakikadan fazla sürerse, bu müşterilerinizden çok fazla şey istediğinizi gösterir. Bir ad, adres ve aldıkları mesaja ihtiyaç duyan standart iletişim formu türünü seçmek yerine, müşterilerinizin ihtiyaçlarına göre iletişim formu oluşturabilirsiniz. Bunu yapmak, site ziyaretçilerinin bireysel ihtiyaçlarına göre özel yanıtlar vermelerine yardımcı olacaktır. 

2. Yalnızca Formları Kullanmayın

Formlar oldukça işlevseldir ancak potansiyel bir müşterinin sizinle herhangi bir nedenle iletişim kurması için nihai olarak uygun bir yol değildir. Genellikle, bir kişi sizinle iletişim kurmaya çalıştığında, bu çoğu zaman çok önemli bir şeydir ve onu bundan mahrum etmek istemezsiniz.

Sizinle iletişim kurmaları için birden fazla ortam oluşturmak, sizi oldukça erişilebilir gösterecektir. Her zaman standart formu izlemenize gerek yoktur. Arama, sohbet veya e-posta gibi diğer uygun seçenekleri kullanabilirsiniz.

3. İzlenmeyen Form Gönderimleri

Doldurulan ve gönderilen formlardan gelen yanıtlar her zaman takip edilmelidir. İnsanlar bazen formları doldururlar ve uzun süre cevap alamazlar. Bu da firmanıza olan güveni zedeler.

Form gönderimlerinizi izlememek, potansiyel olarak önemli bir fırsatı kaçırmanıza neden olabilir. Ayrıca sitenizin yönetimi ve kullanıcılarınızla olan ilişkiniz hakkında da kötü bir izlenim oluşur.

İletişim formlarınızı, düzenli olarak kontrol etme olasılığınızın yüksek olduğu bir hesaba bağlayın. Bu tek görevden şirket çalışanlarınızdan birini sorumlu tutabilirsiniz.

4. Bozuk Formlar

Bir şeylerin kırılması olağandır, ancak onları kırık bırakmak alışılmadık bir durumdur. Pek çok şey gibi, formlar da birçok şekilde kırılabilir.

Bozuk form örnekleri şunlardır:

  • Çalışmayan düğmeler
  • Tüm alanları doldurduğunuzu kabul edemeyen ve hata mesajları göndermeye devam eden formlar

Formlar tuhaf nedenlerle bozulabilir, bu durumda hızlıca hatayı tespit etmek ve gerekli düzenlemeleri yapmak gerekir. Aksi takdirde müşterileriniz sitenizden çıkacak ve dönüşüm sağlanamayacaktır.

İletişim formunuzu her ay en az bir kez test ettiğinizden emin olun, özellikle yakın zamanda başvuru almadıysanız iletişim formlarınızda bir sorun olabilir.

Yorum Bırakın