DNS sunucusu yanıt vermiyor ne demek? Bu hata ile karşılaştığımız zaman ne yapmamız lazım? Bilgisayar kullanıcılarının sıklıklar karşılaştıkları DNS sunucusu yanıt vermiyor yazısı ile karşılaştıklarında ne yapmaları gerekiyor? İşte, ‘DNS sunucusu yanıt vermiyor hatası nasıl düzeltilir’ sorusunun yanıtı…

Peki DNS Nedir?

DNS (İngilizce: Domain Name System, Türkçe: Alan Adı Sistemi), internet bölümleri adlandırmaya ve bölümler arası iletişimi organize etmeye yarayan, bilgisayar, servis, internet veya özel bir ağa bağlı herhangi bir kaynak için hiyerarşik dağıtılmış bir adlandırma sistemidir.

DNS sunucusu neden hata veriyor olabilir?

Bilgisayar kullanıcılarının ‘DNS sunucusu yanıt vermiyor’ yazısı ile karşılaşmaları her durumda mümkün olabiliyor. Peki ‘DNS sunucusu hata veriyor’ yazısı ile karşılaşıldığında ne yapılması gerekiyor? DNS sunucusu yanıt vermiyor hatasının sebepleri aşağıdakilerden herhangi biri olabilir;

Kullandığınız anti-virüs programı

İnternet servis sağlayıcısındaki çeşitli sorunlardan

Arızalı modem veya internet bağlantılarından

Arızalı TCP, IP, DHCP’den kaynaklanıyor şeklinde sıralayabiliriz.

DNS sunucusu yanıt vermiyor hatası nasıl düzeltilir?

“DNS sunucusu yanıt vermiyor” yazısı ile karşılaşıldığında nasıl bu sorun çözülebilir.

Aşağıdaki yöntemleri deneyerek sorunu çözmeniz mümkündür.

Telefon, tablet veya bilgisayarınızdaki ağa bağlanma aşamasında sorun yaşarsanız bir başka cihaz ile ağa bağlanmayı deneyin. Örneğin, tablet ile giriş yapabildiğiniz web sitesine, telefonunuz ile giriş yapamıyorsanız, problem cihazınız ile ilgilidir.

DNS bağlantısını test etmenin bir diğer yolu ise farklı bir tarayıcı kullanmayı denemektir.

Ağa bağlanmanızı sağlayan modemi ve yönlendiriciyi kapatıp yeniden başlatabilirsiniz. Böylelikle önbellek temizlenmiş olur ve DNS sorunu çözülebilir.

Bilgisayarınızı Ethernet aracılığı ile yönlendiriciye bağlamayı deneyebilirsiniz.

Yorum Bırakın