Basın ve halkla ilişkiler, bir şirketin marka başarısında çok önemli bir role sahiptir. Firmanızın adının duyulması, sektörde güvenilir bir imaj yaratması ve tanıtımının yapılması noktasında basın hizmeti almanız oldukça doğru bir karar olacaktır.

“Benim firmamın basın çalışmasına ihtiyacı yok.” gibi bir düşünce, uzun vadede işinizin gelişimini engelleyecek ya da büyüme potansiyelinizi azaltacaktır. Büyük, küçük ya da orta ölçekli tüm firmaların aslında basın çalışmasına ihtiyacı vardır.  Halkla ilişkiler, bir şirketin insanlarla, müşterilerle, ortaklar, gazeteciler ya da politikacılar ile nasıl iletişim kurduğunu tanımlar. Büyüklükleri veya sektörleri ne olursa olsun tüm işletmelerin halkla ilişkilere ihtiyacı vardır. Çünkü günümüzde müşteriler iş yaptıkları markalara güvenmek ister ve halkla ilişkiler müşteri ile firma arasında güven bağı kurma, geliştirme noktasında oldukça faydalıdır.

PR yani halkla ilişkiler; kişi, kurum, marka ya da organizasyonların hedef kitle gözündeki imaj ve itibarını artırmak için yürüttüğü iletişim çalışmalarının tamamıdır.

Halkla İlişkiler ve Pazarlama 

Halkla ilişkiler ve pazarlama, eylem ve taktikleri bakımından benzerdir, ancak hedefleri oldukça farklıdır. PR’ın temel amacı markanızın itibarını artırmaktır. Öte yandan, pazarlamanın birincil amacı satışları artırmaktır. PR, tek seferlik bir görev değil, sürekli bir stratejidir. Tıpkı pazarlama gibi, sonuçları görmek için biraz zaman gerekebilir.

Basın, kitle iletişim araçları pazarında bir markayı ve hizmeti tanıtmanın en etkili yollarından biridir.

Online PR Çalışmaları

Dijitalleşme ile birlikte geleneksel pazarlama yöntemlerinin yerini online platformlar almaya devam ediyor. Online PR birçok noktada geleneksel PR’dan çok daha iyi avantajlar sunabiliyor.

Örneğin, geleneksel pazarlamada hedef kitleyi ölçümleyemezken online PR ile ayrıntılı raporlamalara ulaşma şansınız olabiliyor.

Online Pr çalışmaları, markanızın imajını ve itibarını arttırırken sektörünüzde otorite olarak görünmenize de katkı sağlar. PR çalışmalarını tam da bu noktada sektörde otorite olmak ve rakiplerinizin gözünde iyi bir imaj yaratmak için kullanabilirsiniz. Unutmayın ki bir markanın satış kadar itibara da ihtiyacı vardır. İyi bir itibar için ise kesinlikle iyi organize edilmiş bir PR çalışması gerekir.

Ayrıca online PR çalışmaları, web sitesi trafiğinize ve SEO’ya da direkt katkı sunar. Online PR ile potansiyel müşterilerinize çok daha kolay erişebilir ve arama motorlarında üst sıralarda yer alabilirsiniz.

Pazarlama stratejilerinin sürekli değiştiği ve güncellendiği günümüz koşullarında, pazarlama ve dijital stratejilerinizi ortak bir zeminde birleştirmek ve güncellemeleri takip etmek firmanızın fark yaratmasına katkı sunacaktır. Bu noktada, basın ve PR’ın gücünden yararlanmayı ihmal etmemenizi tavsiye ederiz.

Yorum Bırakın