Web sitesi tasarımı özellikleri, dünyadaki en hızlı değişen trendlerden biri haline geliyor. Özellikle kolay kurulum, değişebilen modülleri ve kodlara hızlı ulaşımı ile WordPress, web sitesi yapmak isteyenlerin bir numaralı tercihi olduğunu söyleyebiliriz.

WordPress sitenizi sürekli güncel tutmak ister misiniz? 2020’de popüler olacak olan 7 WordPress web tasarım trendine gelin beraber göz atalım.  

Neden Web Tasarım Trendlerini Takip Etmelisiniz?

Web tasarım trendlerini zaman zaman etkileyen birçok faktör bulunmaktadır. 2020 yılı beraber WordPress trendlerinin de gittikçe hızlı bir şekilde değiştiğini fark edebilirsiniz. Web tasarım endüstrisinde, kitlenin değişimi ve teknolojinin büyümesi günümüz trendlerini büyük ölçüde etkilemektedir. Ayrıca, mevcut teknoloji çözümlerindeki değişiklik, bir web sitesi ile neler yapabileceğinizi gösterir. Bu nedenle, ziyaretçilerin talep ettiklerini göz önünde bulundurmak değil, aynı zamanda pazara öncülük eden en son yenilikleri de dikkate almak önemlidir.

Pazardaki en popüler tasarımlarına sahip WordPress, sektörün kendi trendleri ve platformun en son yenilikleri ile gelişiyor. 54.000’den fazla eklenti ve birlikte çalışılacak 31.000 tema ile WordPress’in değişim hızı kaçınılmaz olduğunu söyleyebiliriz. WordPress ile kurulan her uygulama oldukça kolay bir şekilde entegre edilebilir. Bu eklentiler ve temalar arasında kesinlikle mobil uyumlu seçenekleri ve en son trendleri entegre etmek için ihtiyacınız olabilecek her şeyi rahatlıkla bulacaksınız.

En son WordPress web tasarım trendlerini takip ederek rekabette önde olun. Korumanızı yarı yolda bırakmayın ve ara sıra yapılan değişiklikleri sitenize ekleyerek daha güçlü hale getirebilirsiniz. 

2020’de Top 7 WordPress Web Tasarım Trendleri

İşte 2020’de yakından takip etmek için 7 WordPress web tasarım trendi:

1. Sürükle ve Bırak Sayfa Oluştur

Gutenberg editörünün başarısıyla, gittikçe daha fazla kullanıcı sürükle ve bırak sayfa oluşturucularına tercih ettikleri düzenleme yöntemi olarak başvuruyor. WYSIWYG Web Builder ve blok sistemini uygulayan bu tür editör, herkesin web sayfalarını birkaç tıklamayla oluşturmasına izin verir. Kullanımı kolay, başlangıç ​​dostu ve kod içermez.

Bu özellik sayesinde, web sitesi oluşturma pazarında büyük ölçüde kırılmış, kullanımı kolay web sitesi oluşturucularının eğiliminden etkilenmiştir. Yeni rekabet sayesinde, WordPress geliştiricileri dikkatini çekerek yeni platformlarını geliştirerek, herkesin rahatlıkla web sitesi oluşturabilmesini sağladı.

Kolay web sayfası düzenleme araçlarına olan artan talebi karşılamak için, gittikçe daha fazla sürükle ve bırak sayfa oluşturucuları ortaya çıktı. Gutenberg’in şu anki rakipleri arasında Elementor, Divi ve Beaver Builder var. Bu eğilim muhtemelen yeni yılda da devam edeceğinden, daha fazla sayfa oluşturucular gelecek gibi duruyor.

2. Artırılmış Gerçeklik ve Sanal Gerçeklik

Artırılmış gerçeklik (AR) ve sanal gerçeklik (VR), tarama deneyimini bir sonraki seviyeye taşıyor. E-Ticaret sektöründe AR, müşterilere ürünün işlevselliği ve görünümü hakkında daha iyi bilgi verir. AR Display eklentisi ve Ozisti çok amaçlı teması, kullanıcıların bu teknolojiyi WordPress sitelerinde benimsemelerine izin veren birçok seçenekten ikisi.

Bu arada VR, hedefin potansiyelini minimum maliyetle sergileyerek turizm endüstrisine ve olaya dayalı projelere fayda sağlıyor. Ticari olmayan amaçlar için VR, bir galerinin değerini artırmak ve diğer içerikleri desteklemek için idealdir. Bu teknoloji için 2020’de daha çok yenilikler gelecek gibi duruyor.

3. Video Arka Planları

Video arka plan trendinin popülaritesi, artan hızlı yükleme hızlarına olan ihtiyaç nedeniyle bir süre değişebilir. Bununla birlikte, video arka planları ziyaretçilerin dikkatini çekme ve hemen çıkma oranlarını azaltmada etkili olduğu için bu yıl için bir güçlü geri dönüşünü bekleyebiliriz.

Estetik olarak, video kopya kombinasyonu iyi bir ilk izlenim bırakan sürükleyici bir deneyim oluşturur. Ayrıca, rahatsız edici olmadan veya web sayfasını metin bloklarıyla tıkayarak daha fazla bilgi verebilirsiniz. Ziyaretçilerinizi etkileşimde tutmakta zorluk çekiyorsanız, geride kalmanız gereken eğilim budur.

Birçok ülkede internet altyapısında sürekli iyileşme ve gelecek 5G devrimi gören hızlı bağlantılar ve gelişmiş video sıkıştırma, her iki dünyanın da en iyisini elde etmenizi sağlayacaktır – güzel, video arka planı ve hızlı yükleme sitesi.

4. Minimalizm

Minimalizm, video arka planlarının aksine, yüksek hızlara olan artan ihtiyaçtan sonra popüler hale geliyor. Yavaşlamak yerine, bu tekrarlayan eğilim, web sitesi hızına, SEO’ya ve navigasyona büyük fayda sağladığı için durma belirtisi göstermez.

İkincisi, mükemmel bir müşteri deneyimi sunmak ve ziyaretçilerin içeriğinizin tadını çıkarmasını engelleyen dikkat dağıtıcı unsurları kaldırmak için özellikle hayati önem taşır. Sonuç olarak, temiz ve düzenli bir web sitesi elde edersiniz.

5. Asimetri

Giderek daha fazla web sitesi ziyaretçilerin dikkatini çekmek için etkili buldukça asimetrik tasarım çıkar. Minimalist konseptle birleştiğinde asimetri, içeriğinizin önemli kısımlarını vurgulamanıza ve görüntüleri sanatsal olarak sergilemenize olanak sağlayarak sitenin estetik değerini artırır. Estetik bir web sitesi tasarlamak istiyorsanız öncelikli olarak Anasayfa tasarımından başlamalısınız.

6. Çok Amaçlı Temalar

Çok amaçlı temanın en önemli avantajları genellikle ölçeklenebilir işlevler, özelleştirme özgürlüğü ve e-ticaret özelliklerini içerir. İkincisi, bir blog kullanarak SEO’yu geliştirmek isteyen e-ticaret mağazaları için özellikle idealdir. Kısacası, ihtiyacınız olan her şey 2020 Wordpress temalarında mevcuttur.

7. Tek Sayfalı Tasarım

Minimalizmin başarısının ardından, tek sayfalık web sitesi tasarımı basitliği nedeniyle hızla popülerlik kazandı. Az miktarda içeriğe sahip web sitelerine hitap ettiği için, tek sayfalık tasarım, önemli bilgileri vurgulamak ve dikkat dağıtıcı öğeleri kaldırmak için mükemmeldir. Ayrıca, çok seviyeli menünün olmaması, web sitenizin çok daha hızlı yüklenmesini sağlar ve bu nedenle hemen çıkma oranını azaltır.

Basit ve kullanımı kolay navigasyona sahip tek sayfalık web tasarımı, mobil kullanıcılardan çekiş elde etmenize yardımcı olabilir. Mobil cihazların bu yıl ki global web sitesi trafiğinin yaklaşık % 49’una katkıda bulunduğu düşünüldüğünde, bu eğilimin yakın zamanda sona erme olasılığı düşüktür.

Kaynak: paldesk.com

Yorum Bırakın