Hangi SEO trendlerinin ufukta olduğunu bilmek, web sitenizi nasıl güncelleyebileceğiniz ve daha fazla trafik alarak nasıl daha çok müşteriye erişebileceğiniz konusunda size fikir verir.

İsimtescil olarak 2020 yılında trend olacak bazı SEO tekniklerini sizler için derledik. 

Web Siteleri Güvenli Olmak Zorunda

Kullanıcı güvenliği, SEO ile pek bağlantılı olmasa da,  web sitesi kullanıcı deneyimi için çok önemlidir. Bir kullanıcı bir web sayfasını ziyaret ederken kendini güvende hissetmiyorsa, hemen ayrılma olasılığı çok yüksektir. Ya da sitenizde “Güvenli Değil” uyarısı göründüğünde, kullanıcı sayfayı terk etme kararı alabilir. Sonuç olarak, sitenin güvenli olmadığını düşünen kullanıcılar siteden genel olarak ayrılma eğiliminde oluyor. Bu da sitenin organik arama listesindeki konumunu etkileyebiliyor.

Google, kullanıcılarına güvenli bir tarama deneyimi sunmak istiyor, bu nedenle HTTPS uygulayanlar küçük bir SEO artışı yaşayabilir. 

Sitenizi Sesli Arama için Optimize Edin

Yenilikçi akıllı telefonların varlığından önce, insanlar kelimeleri sadece masaüstü bilgisayarlarındaki arama motoru kutularına yazarak arıyorlardı. Anahtar kelimeler bu davranıştan doğdu. Mobil cihazların artan kullanımı ile sesli aramalar internet kullanıcıları arasında popüler bir trend haline geliyor.  Web sitenizi sesli arama için nasıl optimize ederek; 2020 SEO arama stratejinizi genişletebilir ve fazla organik trafik alabilirsiniz.

2020 yılında tüm internet aramalarının %50’sinden fazlasının sesle başlatılması bekleniliyor. Bunu göz önünde bulundurarak sitenizi bir an önce sesli aramalar için optimize etmenizi tavsiye ederiz.

Bir Bilgi Kaynağı Olarak Videolar

Sesli aramalar daha popüler hale geldikçe, internetteki videolar da katlanarak artıyor. Google ve diğer kuruluşlardan yapılan araştırmalar, 10 kişiden 6’sının 2020’de televizyondan çok çevrimiçi video izleyeceğini göstermektedir. Birçok yönden, YouTube (https://blog.isimtescil.net/youtube-kanalinizi-buyutmeye-ne-dersiniz/) artık yeni TV haline gelmiş gibi görünüyor.

Videolarınızla daha fazla kişiye ulaşmak için, onu arama kullanıcıları için optimize etmeniz gerekir. Bunu yapmak için, videonuzun açıklaması ve başlığında, videonun o konuyla ilgilenen en fazla sayıda kişiye ulaşacağını garanti edecek uygun anahtar kelimeler kullanın.

Kullanıcılar Mükemmel Dijital Deneyimler İstiyor

İçeriğiniz ne kadar iyi olursa olsun, web sayfanız hızlı bir şekilde yüklenmezse veya karmaşık bir kullanıcı ara yüzüne sahipse SEO açısından sorun oluyor.

Birkaç saniye içinde yüklenmeyen web sayfalarının kullanıcılar tarafından terk edildiği kanıtlanmıştır. Hız, SEO dünyasında çok önemli bir faktördür. Aslında, sayfa yükleme süresindeki 1 saniyelik bir gecikme bile işletmeniz için çok büyük bir kayba neden olabilir.

İçerik Uzunluğu Önemli

Çalışmalar, 2000 veya daha fazla kelimeden oluşan makalelerin bulunduğu sayfaların genellikle daha az kelimeden oluşan bir makaleye göre daha fazla okur elde ettiğini göstermiştir.

Ancak, tek başına yüksek kelime sayısı yeterli değildir. İçeriğin, kullanıcıların sahip olduğu tüm soruları yanıtlayabilecek ve yakından ilgili soruları cevaplayabilecek kadar kapsamlı ve zengin olması da gerekir.

Sonuç olarak SEO (https://blog.isimtescil.net/seo/) bugün işletmeler için çok önemlidir. Bu, yalnızca anahtar kelimelerin kullanımına atıfta bulunmamakla birlikte, kullanıcılar için içeriği optimize etmeyi de gerektirir. SEO, 2020’de de önemini korumaya ve arttırmaya devam edecek. İsimtescil (https://www.isimtescil.net/) olarak, yukarıdaki SEO trendlerini şimdiden kullanmaya başlamanızı tavsiye ederiz.

2 Yorum

Yorum Bırakın