2020 yılı boyunca hem ülkemizde hem de dünyada etkili olan koronavirüs sebebiyle, dijital dünya daha hızlı bir yükselişe geçti ve uzmanlar 2021 yılında da bu yükselişin devam edeceğini öngörüyor.

İsimtescil olarak bu yazımızda, 2021’de yoğun bir şekilde kullanılacağı öngörülen dijital trendleri derledik.

2021 İçin Dijital Pazarlamadaki En Önemli Trendler

Özellikle, dijital pazarlama endüstrisi son yıllarda ciddi bir ivmede büyüme gösteriyor. İnternetteki hızlı bilgi akışı sayesinde, herhangi bir eğilimin küresel olarak tutunması sadece birkaç ay sürüyor. 2021’de bazı trendler gücünü daha da arttıracak.

1. Alışveriş Yapılabilir Instagram Gönderileri

İlk olarak Instagram’ın ABD sürümünde yayınlanan ürün etiketleme özelliği, günümüzde birçok marka tarafından aktif olarak kullanılıyor.  Paylaşılan görüntüdeki ürünler hakkında bilgi gösteren açılır pencerelerde, ilgili ürünün fiyatı yer alıyor. Kullanıcı bu pencere üzerinden mağazaya ulaşabiliyor.

E-ticaret üzerinden satış yapan firmalar, Instagram sayfalarını mağazaya dönüştürebiliyor. Ürünler görsel başına tek tek veya aynı anda birden fazla olacak şekilde etiketlenebiliyor. Instagram içindeki bir ödeme özelliği, yalnızca kısa bir geliştirme döneminden sonra kullanıma sunuldu. Artık, kullanıcılar doğrudan sosyal medya platformunda alışveriş yapabiliyor.

Bu özellik 2021 yılında çok daha efektif kullanılacak ve daha fazla kişi bu yöntemle alışveriş yapmayı tercih edecek gibi görünüyor.

2. Sesli Arama SEO Taktikleri

Birkaç yıldır, sesli arama internet aramasının geleceği olarak görülüyor. İstatistikler, akıllı telefon kullanıcılarının yaklaşık üçte ikisinin günde en az bir kez sesli arama yaptığını ve bu oranın gittikçe yükselen bir eğilim içinde olduğunu söylüyor.

Bu durum, şirketler için ciddi bir potansiyel demektir. Çok yakın bir gelecekte sesli arama, web sitelerinin optimize etmesi gereken yeni bir standart haline gelebilir. Web sitenizi henüz sesli arama özelliğine uygun hale getirmediyseniz, 2021 yılına girmeden önce hemen bu işle ilgilenmenizi tavsiye ederiz.

3. Facebook Mağazaları

Bu dijital pazarlama trendi, pratik olarak Instagram’ın alışverişe açık gönderilerinin üzerinde ve öngörülebilir bir adımı temsil ediyor. Gelecekte doğrudan Facebook platformunda ürün satın almak da mümkün olacak. Henüz Facebook mağazanızı oluşturmadıysanız, bu konuda da bir an önce çalışmalara başlayabilirsiniz.

5. Chatbot’lar

Bir web sayfasını ziyaret ettiğinizde, sağ alt köşede açılan küçük sohbet penceresi chatbot olarak tanımlanır. Chatbot’lar; sohbet penceresinde yazılan basit sorulara kolay yanıtlar sağlayabilir, ancak biraz daha karmaşık sorgularda genellikle başarısız olurlar.

Uzun vadede, yapay zekanın bunu düzeltmesi amaçlanıyor: program, gerçek insanlarla sürekli olarak iletişim kurarak öğreniyor ve otomatik olarak giderek daha fazla soruyu yanıtlayabilecek duruma geliyor. 2021’de chatbot’lar çok daha akıllı ve işlevsel bir hale gelebilir.

6. Artırılmış Gerçeklik

Artırılmış Gerçeklik günümüzün en popüler konularından biri. Firmalar, arttırılmış gerçeklik kullanarak ürünlerini pazarlayabiliyor ve bu süreçte oldukça yaratıcı işler çıkarabiliyorlar.

Firmalar, ürünlerini daha interaktif bir şekilde pazarlamak için şu an bu teknolojiyi sık tercih etseler de 2021’de arttırılmış gerçeklik etkisini çok daha fazla arttıracak.

7. Video Pazarlama

Kullanıcılar, çok fazla içeriğe maruz kaldığı dijital platformlarda işe yarayan bilgiye kısa ve hızlı şekilde erişmeyi hedefliyor. Bu sebeple de uzun uzun yazılar okumak yerine ihtiyacı olanları video şeklinde anlatan içerikleri tercih ediyorlar.

Videolar, hızlı bilgi toplamak, haberleri tüketmek veya eğlence için kolaylık sağlamak için çevrimiçi olarak kullanılır. İdeal olarak, aynı zamanda ticari videolar tüm bunları yapabilir. İstatistiklere bakarsanız, satın alımların iyi hazırlanmış bir reklam videosundan ilham alabileceğini göreceksiniz ve ürünün daha iyi sunumunun aynı zamanda teklif hakkında daha doğru bir fikir verdiğini ve izleyicinin bunu daha iyi hatırlayacağını varsayabilirsiniz.

Her şeyin çok hızlı aktığı internet ortamında, videolar da popülerliğini arttıracak ve daha çok firma tarafından kullanılacak gibi görünüyor.

2021 yılında dijitalde çok daha fazla kişiye ulaşmanız dileğiyle!

Yorum Bırakın