Instagram hesabı nasıl silinir? 2022 Instagram silme ve hesabı geçici kapatma nasıl yapılır? Instagram kullanıcıları için bu iki konuda bir takım çözüm önerileri sunuyor. Birçok sosyal medya platformunda olduğu gibi Instagram üzerinde de kullanıcıların hesaplarını tamamen sileceği ya da kısa süreli olarak kapatabileceği seçenekler sunuluyor. İşte sizin için derlediğimiz haberimizde instagram hesabı nasıl silinir? Instagram hesabı nasıl geçici olarak kapatılır? Sorularınızın cevabını bulabilirsiniz….

Instagram, dünyada yaklaşık olarak 1 milyar kişinin, Türkiye’de ise 40 milyona yakın kişinin kullandığı en popüler sosyal medya platformudur. En çok tercih edilen bu sosyal medya platformunu kullanıcıları yeri geldiği zaman silme veya kapatma işlemlerini gerçekleştiriyor.

Hesabınız ile ilgili sorun mu yaşıyorsunuz? Yada artık instagram da eskisi gibi vakit geçirmek istemiyorsanız ve hesabınızı geçici olarak kapatma veya silme işlemini yapmak istiyorsanız, tüm ayrıntıları ile size madde madde olarak yazdık. Aşağıda yazan adımları uygulayarak hesabınızı geçici olarak

1- 2022 Instagram Kapatma: “Geçici Olarak Kapatma” ya da “Hesap Dondurma” olarak bilinir. Eğer hesabınızı geçici olarak kapatırsanız hesabınızı tekrar açabilirsiniz.

2- 2022 Instagram Silme: “Kalıcı Hesap Silme” olarak da bilinir. Şunu unutmamak gerekiyor ki hesabınızı sildikten sonra 1 ay içerisinde hesabınıza girmezseniz hesabınız kalıcı olarak silinmektedir.

Instagram Hesabı Geçici Olarak Nasıl Kapatılır?

Geçici kapatma için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz;

https://www.instagram.com/accounts/remove/request/permanent/

Öncelikle olarak hesabınıza kullanıcı adı ve şifrenizi yazarak giriş yapınız. Eğer giriş yapmış iseniz de; “Hesabını Geçici Olarak Kapat” ekranı ile karşılaşacaksınız.

Daha sonra karşınıza çıkan ekranda “Hesabını neden kapatıyorsun?” sorusuna yanıt vermek için seçeneklerden herhangi bir tanesini seçiniz. Nedenini belirtmek istemiyorsanız “Başka bir şey” seçeneğini seçiniz.

Şifreniz ile giriş yaptıktan sonra, “Hesabı geçici olarak kapat” butonuna tıklayınız.

Bu işlemi yaptıktan sonra; “Tekrar giriş yaparak hesabınızı yeniden etkinleştirene dek fotoğraflarınız, yorumlarınız ve beğenmeleriniz gizli olacaktır.”

Instagram Hesabı Kalıcı Olarak Nasıl Kapatılır?

Üstteki kalıcı kapatma görseline ya da altta yer alan Instagram.com linkine tıklayın.

https://www.instagram.com/accounts/remove/request/temporary/

Instagram’a önceden giriş yaptıysanız altta gördüğünüz “Hesabını Sil” sayfasını görmüş olacaksınız. Eğer giriş yapmadıysanız Instagram kullanıcı adı ve şifrenizi girin.

3- Açılan sayfadan Instagram’ın sorduğu “Hesabını neden silmek istiyorsun?” seçeneklerinden herhangi birini seçin. Bir neden sunmak istemiyorsanız “Başka bir şey” olarak seçim yapın.

4- Şifre alanına şifrenizi girin ve “Sil” butonuna tıklayın.

Instagram hesabımı sildikten veya kapadıktan sonra kaç gün içerisinde tekrardan açabilirim?

Hesabınız ile ilgili yaptığınız işlemlerden sonra; Instagram size yaklaşık 1 ay süre tanıyor. Bu 1 aylık süre içerisinde hesabınıza giriş yapmazsanız; 1 ay sonra Instagram Profiliniz ve hesap bilgilerinizi tamamen siliyor.

Hesabınıza süre tamamlanmadan yani 1 ay içerisinde giriş yaparsanız Instagram silme talebiniz otomatik olarak kaldırılacaktır.

Yorum Bırakın