Bir markanın sosyal medyada varlık göstermesi ve varlık gösterdiği mecraları en güncel trendleri baz alarak kullanması, dijital gelişimi açısından oldukça önemlidir. Instagram SEO tam da bu noktada devreye giren ve markaların Instagram’da daha çok etkileşim almalarına yardımcı olan, işlevsel bir özelliktir.

İsimtescil olarak bu yazımızda Instagram’da öne çıkmanıza ve daha fazla kişiye ulaşmanıza yardımcı olacak bazı ipuçlarını derledik.

Anahtar Kelime Açısından Zengin Bir Biyografi Oluşturun

Instagram hesabınızın biyografisini arama motorları için optimize etmek, yapabileceğiniz en önemli şeylerden biridir. 150 karakterlik bir sınırlama olsa da doğru organize edilmiş ve sizi en iyi ifade eden anahtar kelimelerin kullanıldığı bir biyografi sizi öne taşıyacaktır.

Ayrıca biyografinizde hashtagler de kullanabilirsiniz. Çünkü biyografiniz html olarak işlenir ve arama motorları tarafından taranabilir. Aslında biyografi bölümü, profilinizde optimizasyonun gerçekleştiği tek metindir. Bu sebeple, markanızın ne olduğu ve işletmenizin neyle ilgili olduğunu biyografi bölümünde en doğru şekilde ifade ettiğinizden emin olmanızı tavsiye ederiz.

Bio’nuzu doğru şekilde düzenlemek için Mükemmel Instagram Bio’su Nasıl Oluşturulur? yazımızı okuyabilirsiniz.

Görüntü Tanıma

Instagram, görsel üzerine kurulmuş bir sosyal platformdur. SEO başarınız, ne tür fotoğraflar yayınladığınız ve kaliteleri ile ölçülecektir. Yani koyduğunuz görsellerin çözünürlüğünün iyi oluğundan ve ilgi çekici olduklarından emin olmalısınız.

Instagram, görüntüleri içeriklerine göre sınıflandıran bir teknoloji türü olan “Görüntü Tanıma” yı kullanıyor. Bu teknoloji, benzer içeriklerle ilgilenen ancak henüz hesabınıza rastlamayan kullanıcılara fotoğraf göstererek Instagram hesabınızı büyütmenize yardımcı olur.  

Resim Başlıklarınızı, Başlık Etiketleri Olarak Düşünün

Instagram, gönderiniz için bir sayfa oluşturduğunda, başlık etiketi resmin başlığını içerir. Başlığınızın, yüklediğiniz görsele uygun olduğundan ve markanızı veya işletmenizi yansıttığından emin olun. Başlık etiketinizin kesileceğini ve tüm değerli bilgilerin altyazının başında yer aldığını unutmayın. 

Instagram SEO için “ALT Metin” Özelliği

Instagram, kullanıcıların fotoğraflarınızın ve videolarınızın arkasına metin eklemelerine izin veren kullanışlı yeni bir özellik ekledi. İnternet dilinde “ALT”, alternatif anlamına gelir. Yani “ALT metin”, “alternatif metin” anlamına gelir. Bu metne 100 karakter sınırlamasıyla, fotoğrafın başlığını açıklamaya kopyalamak / yapıştırmak yerine, SEO sıralamalarına yardımcı olmak ve insanların düşünmesini sağlamak için tasarlanmıştır. ALT metni, yavaş internet bağlantısı olan veya görme engelli kullanıcıların akışlarındaki resimleri ‘görüntülemelerine’ izin verir. Ayrıca Instagram algoritmasının içeriği düzenlemesine yardımcı olur. Bu özellik ile fotoğraflarınız Google Görsel aramalarında da sıralanabilir.

Trafiğinizi Artırmak için Instagram’ı Kullanın

Sayfa sıralaması SEO için açıkça önemli olsa da tek amaç bu değildir. Web sitenize trafik çekmek için SEO kullanmak büyük bir kazançtır. Bunu, Instagram hesabınızı web sitenize, mağazanıza, Facebook, LinkedIn ve Twitter gibi diğer sosyal medya platformlarına bağlayarak yapabilirsiniz. Birbirine bağlı bağlantılar hala takip edilmeyen bağlantılardır, ancak ek trafik sağlamaya yardımcı olurlar. 

Google, sıralama için doğrudan sosyal medyayı kullanmasa da şirketler ve ünlülerin adlarını ararken, ilgili sosyal medya hesapları ve web siteleri Google aramanızın en üstünde görünecektir.

Yorum Bırakın