2020 yılından beri içinde bulunduğumuz küresel salgın ortamı, internet tanıtımlarını ve online satışları çok daha önemli bir hale getirdi. Artık küçük ve orta ölçekli firmaların, çevrimiçi pazarlama platformlarına hakim olmaları ve bu tarz araçları kendi firmalarını geliştirmek için kullanmaları büyük avantaj sağlıyor.

Yerel SEO, yerel bir coğrafi bölgede müşterilerine yüz yüze hizmet veren işletmeler için arama görünürlüğünü artırmakla ilgilidir. Yerel olan ve yerel müşterilere hizmet veren herhangi bir şirket yerel SEO’dan yararlanabilir. Pek çok şirketin sabit bir hizmet alanı vardır ve bu coğrafi bölgeden iş üretir.

Restoranlar, tuhafiyeler, çamaşırhaneler, doktor muayenehaneleri, hukuk büroları, marketlerin yanında müşterilerin bulunduğu yere giderek hizmet veren tesisatçı, çilingir, inşaat işçileri vb. hizmet alanları da mutlaka yerel SEO’nun gücünden faydalanmalıdır. Örneğin, anahtarınızı kaybettiğinizi ve evinizin kapısında kaldığınızı düşünün. Böyle bir durumda hemen arama motorunuzdan “çilingir” kelimesini aratır ve üst sıralarda yer alan, size en yakın çilingirci ile irtibata geçersiniz.

Yerel SEO; yakındaki biri, sizinki gibi bir işletmeyi aradığında arama sonuçlarında görünmenizi sağlar. Bununla birlikte, ortaya çıkan birincil soru, yerel SEO yapmanız gerekip gerekmediğidir. Yerel SEO’nun faydaları nelerdir?

İsimtescil olarak bu yazımızda, küçük işletmelerin 2021’de yerel SEO’ya ihtiyaç duymasının nedenlerini ve yerel SEO’nun firmalara katacağı değeri ele aldık.

1. Yerel SEO, Yaya Trafiğini Yönlendirir

Günümüzde, birçok ihtiyacımızı online olarak alabilsek de hala bazı gereksinimlerimiz için ilgili yerleri ziyaret etmemiz gerekir. Örneğin; tuğla ve harç işletmeleri yalnızca yaya trafiğine güvenir ve bu sektörde hizmet veriyorsanız müşterilerin dönüşüm için mağazanıza gelmesi lazımdır.

Dolayısıyla, yerinize ne kadar çok müşteri gelirse, işletmenizin satışları o kadar iyi olur. 

Şimdi, müşterileri iş yerinize çekmek için, varlığınızı yerel bir işletme olarak işaretlemeniz gerekir, böylece insanlar sizi çevrimiçi olarak arayabilir. Bugünlerde, insanlar “yakınımdaki tuhafiye” veya “Kadiköy’de kuaför” gibi kelimelerle yerel işletmeleri çevrimiçi olarak arıyor. Bu durumda sizin de yapmanız gereken şey işletmenizi bu tür sorgulara hazır hale getirmektir.

Bu nedenle, hizmet alanınızdaki çevrimiçi varlığınızı işaretlemek ve yaya trafiğini yerinize çekmek için yerel SEO kullanın.

2. Yerel SEO ve Yerel Paket Sıralaması

Yerel paketler, yerel arama sorguları için maksimum CTR’ye sahiptir. İnsanlar yerel veya yakındaki bir işletmeyi aradığında, Google arama sonuçlarında işletmenin isim, adres, puanlar veya zamanlamalar gibi temel ayrıntılarını gösteren bazı yerel paketler oluşturur. Ayrıca, işletmenin web sitesini keşfetmek, onları ziyaret etmek veya görüşme sırasında konuşmak isterseniz bazı web sitesi, yol tarifi ve telefon düğmeleri de alabilirsiniz.

Kendinizi yerel paketlere uygun hale getirmek için bir GMB girişi yapmanız gerekir. İşletme girişinizi tamamladıktan sonra, yerel sıralamanızı iyileştirmek ve yerel paketlerde görünmek için yerel SEO’ya odaklanmanız gerekir. 

3. Rakipleriniz Yerel SEO Yapıyor Olabilir

Yerel SEO yapmıyorsanız, bu rakiplerinizin de yapmadığı anlamına gelmez. Eğer siz yerel SEO yapmaya başlamadan rakipleriniz bu fırsatı yakalarsa, çok daha fazla efor harcamanız gerekebilir.

Potansiyel müşterileriniz, yerel bir işletme ararken rakiplerinizi görürlerse, siz ne kadar iyi olursanız olun rakibinize gitme ihtimalleri çok daha yüksek olacaktır. Yerel müşterilerin dikkatini çekmek ve onları size çekmek için çevrimiçi olarak en iyi hizmetlerinizi sunmanız gerekir. Küçük işletmeler için, her bir müşteri hayatta kalmak için önemlidir ve 2021’de yerel SEO ile hayatta kalacağınızdan emin olabilirsiniz.

4. İnternet, En İyi Reklam Alanıdır

Yeni müşteriler kazanmak için marka bilinirliği önemlidir. Varlığınızı bilmiyorlarsa insanlar size gelemez. İşletmenizin tanıtımı için büyük bir vitrin tabelasına, broşürlere veya reklam panolarına güveniyorsanız, çok şey kaçırıyorsunuz demektir. Çünkü tüm bu geleneksel pazarlama taktikleri o kadar etkili değil ve fazla dönüşüm sağlamıyor.

Küçük işletmenizi çevrimiçi olarak tanıttığınızda, insanlar işletmenizi evlerinden görebilir. Tüm potansiyel müşterileriniz size çevrimiçi olarak ulaşabilir, bulunduğunuz yere gelebilir ya da telefon ile size danışabilir. Müşterileri çekmek için her yere reklam panoları koymanıza gerek yok, sadece kendinizi çevrimiçi olarak listeleyin ve yakındaki tüm müşterilere ulaşmak için yerel SEO’da sıralama yapın.

6. Çevrimiçi Arama Yapanlar, Potansiyel Müşterinizdir

Yerel işletmenizi çevrimdışı olarak tanıttığınızda, kullanıcılar hakkında hiçbir fikriniz olmaz ve işinizi rastgele bir şekilde ortaya koyarsınız ki bu verimsiz ve daha az performanslıdır. Ancak, yerel işletmenizi çevrimiçi olarak listelediğinizde, yalnızca işletmenizle ilgilenen kişiler arama yapar ve büyük olasılıkla size ulaşan kişiler potansiyel müşterinizdir. Yerel sıralamanızı yükseltmek için Google’da Yerel Sıralamanızı Yükseltme Zamanı yazımıza göz gezdirebilirsiniz.

SEO gibi yerel SEO da ücretsizdir ancak bu konuda bilgi sahibi değilseniz, sizi yerel SEO’da yükseltecek ve işletmenizin büyümesine yardımcı olacak bir uzmana ihtiyacınız olacaktır. Bu noktada dijital pazarlama stratejinizi geliştirerek size çevrimiçi dünyada itibar kazandıracak bir uzman ile çalışmanızı tavsiye ederiz.

Yorum Bırakın