Markanızın itibarını arttırmak, daha çok kişiye ulaşmak ve internet sitenizin daha çok kişi tarafından ziyaret edilmesini sağlamak için arama motorlarında üst sıralarda yer almak gerekiyor.

Peki bulunduğunuz bölgede sektörünüzle ilgili arama yapıldığında doğru hedef kitlenin karşısına çıkmak ister misiniz? Cevabınızın “Evet” olduğundan eminiz.

İsimtescil olarak bu yazımızda Yerel SEO için neler yapmanız gerektiğinden bahsedeceğiz.

Yerel SEO Nedir?

Yeni bir yere taşındığınızı düşünün. Bölgeyi keşfetmeye çalışıyorsunuz. Kuaför, market, restoran ya da tesisatçı gibi ihtiyaçlarınız var. İlk yapacağınız şey bunları Google’da aratmak olacaktır. İşte tam da bu noktada doğru yerel SEO çalışmaları yapmış işletmeler karşınıza çıkacaktır.

Yerel SEO, işinizi online ortamda pazarlamanın ve tanıtmanın en etkili yöntemlerinden biridir. Doğru şekilde yapılan yerel SEO ile bulunduğunuz bölgedeki hedef kitlenize erişebilir ve işinizin hacmini büyütebilirsiniz. Ancak bu emek isteyen ve titizlikle planlanması gereken bir süreçtir.

Yerel SEO İçin Neler Yapmalısınız?

Google My Business’a Kaydolun

İşletmenizi henüz Google My Business’a kaydetmediyseniz şimdi en doğru zaman. My Business, işletmenizin arama motorunda nasıl görüneceğine dair fikir sahibi olabileceğiniz ve hakkınızdaki bilgilerin yer aldığı bir mağazadır. İnternet sitenizin Google Haritalar’da, Google+’da veya organik arama sonuçlarında nasıl göründüğünü öğrenmek ve site görüntünüzü ayarlamak için oldukça faydalı bir araç olan Google My Business, işletmenize büyük fayda sağlayacaktır.

Google My Business’a kaydolurken içeriklerinizin SEO ile uyumlu içerikler olmasına, işletmeniz için doğru kategori seçmeye, işinizi tanımlayan, kaliteli fotoğraflar yüklemeye ve iletişim adreslerinizi eksiksiz girmeye dikkat etmelisiniz. Ayrıca işletmenizin çalışma saatlerini mutlaka ekleyin. İnternet kullanıcıları işletmenizi aradığında çalışma saatleri en çok dikkat edilen kriterler arasında yer alıyor.

Backlink Sayınızı Arttırın

Google sitenizi üst sıralara taşımak için size güvenmek istiyor. Bu durumda başka sitelerin sizden bahsetmesi sizin için oldukça avantajlı bir durum oluşturuyor. Backlink sayınızı arttırmak için sektörünüze yakın farklı firmalar ile iş birlikleri yapabilir, popüler blogların sizden bahsetmesini sağlayabilirsiniz.

Ayrıca firmanızın tanıtımı için basın çalışmaları yapmanız da bu noktada oldukça faydalı olacaktır. Ziyaretçi sayıları yüksek olan platformlarda yer almak işletmenizi Google gözünde daha değerli hale getirecektir.

Müşteri Memnuniyeti Online Varlığınızı Güçlendirir

İşletmenizin müşterilerden olumlu yorum almaları yerel SEO açısından çok önemlidir. Herhangi bir restorana ilk defa gidecek olan birçok kişi ilk olarak restoran hakkındaki yorumları okuyor. Farklı kullanıcıların deneyimini bilmek, seçimlerde çok etkili olabiliyor. İyi müşteri yorumları almak için favori müşterileriniz ile iletişime geçebilirsiniz. Ayrıca işletmenize yapılan yorumları eğlenceli bir üslup ile cevaplayabilir ve yemeğinizden memnun olmayan kişilere de yapıcı şekilde cevap verebilirsiniz. İşletmelerin sergiledikleri tutumlar da müşteriler üzerinde etkili oluyor. Bu noktada asla sahte yorum yöntemine başvurmamanızı tavsiye ederiz. Bu durum işletmenize zarar verebilir.

İletişim Sayfanızı Güncel Tutun

İletişim sayfanız doğru ve her zaman güncel olmalıdır. Örneğin pandemi sürecinde birçok işletme çalışma saatlerini güncelledi ya da hizmete ara verdi. İletişim sayfasında çalışma saatleri güncellenmeyen mekanlar müşteri üzerinde yanlış bir algı bırakır. Bu süreçte internette açık olduğunuzu gören kişiler işletmenize geldiğinde durumun böyle olmadığını görürse size olan güvenleri zedelenecektir.

Ayrıca Google, web iletişim sayfanızda ve Google Haritalar’da yer alan bilgilerin tutarlı olup olmadığını kontrol ediyor. Google’ın size güvenmesini sağlamak için tüm platformlarda aynı iletişim bilgilerini kullanmalı, konumunuzu her zaman güncel tutmalısınız. Aksi halde sıralamalarda geriye düşebilirsiniz.

Sosyal Medya Hesaplarınızı Bağlayın

Güvenilir bir işletme imajınız için dijital platformlardaki varlığınızın birbirine entegre olması oldukça önemlidir. Hem Google’ın hem de potansiyel müşterilerinizin güvenini sağlamak için Google My Business sayfanızda sosyal medya hesaplarınıza da yer verebilirsiniz.

Yorum Bırakın