Tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirüs ile birlikte sektörler de değişime uğramaya başladı. Turizm, havacılık gibi coronavirüs dalgasından ilk etkilenen birçok sektörde işler durma noktasındayken çoğu şirket evden çalışma sistemine geçti.

Tüketici alışkanlıklarının değişim gösterdiği ve internette geçirilen zamanın arttığı bugünlerde işletmenizin SEO durumu veya müşterilerinizin işi etkileniyor mu?

Bu dönemde SEO çalışmalarınızda düşüş yaşamamanız ve hem şu an hem de gelecekteki organik başarınızı korumanız için bazı tavsiyelerimiz olacak.

Coronavirus (COVID-19) ile birlikte binlerce şirket geçici olarak kapatıldı ve birçok insan işini kaybetti. Bu da tüketici alışkanlıklarının temel ihtiyaçları karşılama üzerine kurulacağı bir döneme geçmemiz anlamına geliyor. İşlerini kaybeden ya da mevcut işi devam etse de önünü görmekte zorlanan insanlar, temel ihtiyaçları dışında alışveriş yapmayı minimum düzeye indiriyor. Mevcut ekonomik belirsizliğe karşı önlem alan tüketiciler; giysi, mobilya, elektronik vb. ürünleri bu süreçte çok fazla tercih etmeyebiliyor. Tüketicinin aktif olarak harcama yapmaktan uzaklaştığı zamanlarda, tüketici alışkanlıkları tekrar şekilleniyor. Mevcut işinizi koruyabilmek ve geliştirebilmek için değişen tüketici alışkanlıklarını yakından izlemeniz gerekiyor.

Coronavirüs günlerinde işletmenizin birkaç aylık kısa vadeli kayıpları olabilir. Ancak bu durum sizi umutsuzluğa düşürmemeli. Karamsar düşünmek yerine işletmenizin hangi konularda gelişmesi gerektiği üzerinde düşünün. Her zaman yenilemeyi planladığınız ama bir türlü fırsat bulamadığınız konular üzerine fikirler geliştirin.  Unutmayın ki bu günler geçecek. Şu an evde zaman geçirmenizi fırsat olarak düşünün. Yoğun olduğunuz dönemde “Bir fırsat olsa da yapsam.” dediğiniz şeyler için aradığınız fırsata şu an sahipsiniz.

Birçok işetme, bu dönemde online varlığını kuvvetlendirecek. Daha yeni satış politikaları üzerine fikirler üretecek, değişen tüketici alışkanlıklarını izleyerek ve güncelde kalarak bu dönemi en az hasarla hatta belki de çok daha iyi bir şekilde atlatacak. Bu sebeple şikayet etmeyi bırakın ve yapılması gerekenlere odaklanın.

Bu dönemde yapılabilecek en büyük yanlışlardan biri de SEO çalışmalarına ara vermek. SEO çalışmalarına ara vermek demek, öngörülebilir gelecekteki pazarlama faaliyetlerini etkisiz hale getirmek için uygun zemini hazırlamak demektir. Bir şirketin online varlığını oluşturmak kadar onu korumak ve üst noktaya taşımak da önemlidir. Şirketinizin online varlığını zedeleyerek; işinizi uzun vadeli sıkıntı içine düşürebilir ve iyileşmeyi zor bulacağınız yokuş yukarı bir mücadeleye başlayabilirsiniz.

Salgından kurtulacağımız kesin. Bu sadece biraz zaman alacak gibi görünüyor. Ancak, salgın devam ederken hiçbir şey yapmamak hasarı hafifletmeyecektir. Müşterilerinize mümkün olan her şekilde öncelik vermeniz önemlidir. İnternetteki varlığınızı bu dönem kuvvetlendirmeli, organik büyüme üzerine yatırım yapmalı,  müşterilerin sürekli izlenen ölçüm araçlarını takip etmeli ve kaliteli çalışmalar yapmalısınız.

Çevrimiçi sitenizin oturumları ve gösterimleri düşebilir, ancak sıralamanız korunursa, düşüş COVID-19 arama hacminin etkisiyle ilişkilendirilebilir. İşletmeler, COVID-19’un markaları üzerindeki etkisinin farkında olmalı ve virüs etrafında ince ayar yapmalıdır. Kullanıcıları sitenizde daha uzun süre tutmak için stratejinizi değiştirmenin birçok yolu vardır:

Coronavirüs Hakkında Özel Bir Sayfa Oluşturun!

İşiniz COVID-19’dan önemli ölçüde etkileniyorsa, sitenizin görülür alanlarına salgın hakkında açıklamalar içeren bağlantılar ekleyebilir, coronavirüs kelimesi ile trafik aramasını yakalamak için bir sayfa oluşturabilirsiniz.

Bir SSS Sayfanız Olsun ve Güncellemeleri Devam Etsin!

Müşterilerle konuşma dilinizin değişmesi gerekip gerekmediğini belirlemek için müşteri hizmetlerinizi gözden geçirin ve SSS sayfalarınızı okuyun. Gerekirse coronavirüs ile ilgili SSS ekleyin.

Güncel Kalın!

Google algoritmalarındaki değişiklikleri sürekli olarak izleyin. Değişikliklerin performansı bu dönemde çok önem taşıyor. Bu pandemi sırasında organik sonuçlarda artış görebilir. Dikkatli olun ve değişiklikleri ve performansı izleyin.

Google My Business profilinizi güncelleyin. Yerel müşterilerinizi korumak istiyorsanız, COVID-19 yayılmasını önlemek ve çalışma saatlerinizden müşterilerinizi haberdar etmek için Google My Business‘ınızdaki açıklamanızı güncel tutun. Bu şekilde insanlar size ulaşmak isterlerse iletişim kuracakları saat aralıklarını bilmiş olurlar.

Bu dönemde;  infographics, web sayfaları, e-postalar, blog gönderileri ve videoların gücünden faydalanın. Online itibarınızı korumaya odaklanın.

Son olarak her zaman çalışanlarınızın ve müşterilerinizin yanı sıra; tüm halk sağlığı için sorumluluğunuz olduğunu unutmayın. Şirketinizin geleceğine odaklanarak, her şeyin yolunda olduğu günler için işinizi geliştirme planlarınızı şimdiden yapmaya başlayın.

Yorum Bırakın