Birkaç ay içinde dünya tamamen değişti. Kimse bu salgının ne zaman sona ereceğini, ekonomik sonuçların ne olacağını ya da işler eskisi gibi dönecek mi bilemiyor. Bu belirsizlik, İngiltere’deki işletmeleri gelecekleri için panik halinde bıraktı. Yeni müşterileri nasıl çekebileceklerini, mevcut müşterilerini nasıl koruyabileceklerini ve hepsinden önemlisi, işlerine devam edebilmeleri için uzaktan çalışma düzeni kurmaya çalışıyorlar. Bunu yapmak için, önce müşterilerin düşüncelerine önem vermelisiniz ve daha sonra COVID-19 sürecinde bu bilgileri nasıl kullanmanız gerektiğini anlamalısınız.

Çevrimiçi Davranışların Farklı Olduğunu Anlayın

Covid19 sırasında dijital kanallarınızı nasıl kullanmanız gerektiğine dalmadan önce, çevrimiçi davranışların değiştiğini anlamanız gerekir. Bu durum oldukça normaldir.

Panikle Hareket Etme s

İngiltere, insanlar tuvalet kağıdı, el dezenfektanı, sabun ve ev temizlik ürünlerinin raflarını boşalttığından dolayı Şubat ayında büyük problemler yaşadı. Bu olay sonucunda, el dezenfektanı satışları Şubat ayında %255 artış gösterdi.

Online Alışverişlerde Artış

Çevrimiçi alışverişte, COVID-19  gerçekleştiğinden beri büyük bir artış görüldü. İnsanlar daha önce çevrimiçi satın aldıklarını genişleterek masa oyunları gibi temel olmayan ürünler sipariş etti. Ayrıca, teknoloji cihazların sayısında da büyük bir artış oldu. Aylar boyunca satışlarda büyük bir artış oldu, bu nedenle işiniz artık müşterileri çok daha fazla kazanma şansına sahip.  Moda endüstrisi Mart ayında %23’ten fazla zarara uğradı.

Milenyumlular Ve Z Jenerasyonu Alışveriş Alışkanlıklarını Değiştiriyor

Bu jenerasyonlar alışveriş yaparken para harcamakla ilgilenmediklerine dair bir anket ortaya çıktı. Y kuşağı ise koronavirüsün satın alma kararlarını etkilediğini ve bu nedenle alışverişten geri çekildikleri öğrenildi.

Müşteri Davranışı Dijital Kanallarınızı Nasıl Etkiler?

Müşteri davranışındaki değişiklikle birlikte, daha önce çalışan pazarlama stratejilerinin şimdi işe yaramayacaktır. Salgının meydana gelmesinden beri pazarlamacıların %62’si pazarlama stratejilerini değiştirmiştir. İşletmeyi nasıl ele aldığımız ve dijital kanallarınızı nasıl kullandığınız mevcut iklimi yansıtmalıdır.

Web Sitenizden En İyi Şekilde Yararlanın

Çevrimiçi alışveriş yapan kişilerin artışıyla birlikte, işletmelerin müşterilere, yanlış teslimat tarihleri ​​vaat etmeden veya stokları olmadığı için müşterileri hayal kırıklığına uğratmadan mümkün olduğunca çok sayıda ürün sunmaları gerekir. Durum nedeniyle teslimat sürelerinin daha uzun olabileceğini müşterilerinize bildirin. Ayrıca müşterilerinize değişiklikleriniz hakkında (açık olduğunuz saatler, yeni ürün grupları, vb.) bilgi vermeniz ve müşterilerinizi güvenebileceğiniz biri olduğuna ikna etmeniz gerekir. Neyse ki, Google bunu kolaylaştırdı. Sitenizi COVID-19 güncellemeleri için optimize etmek müşterilerinizin durumunuzu bilmesini sağlar. Dikkate alınması gereken sadece bu değil. Çevrimiçi olarak alışveriş yapmak isteyen müşteriler, ancak siteniz harika görünmüyorsa sizden ürün satın almazlar.

İçerikle daha fazla ilgilenin

Sitenizi ve içerik üretme şeklinizi değiştirmeniz gerekir. Bir müşteri sizden ürün satın almayı taahhüt etmeden önce, araştırmayı ayrıntılı bir şekilde yürütecek ve içeriğinize bakacaktır. Bilgilendirici ve ilgi çekici olan içerik, neden bahsettiğinizi ve güvenilir olabileceğinizi gösterir. İçeriğinizi denetleyin ve bugünün şartlarına uygun görünmeyecek her şeyi yenileyin.

  1. Şu anda size ulaşamayan insanlara ulaşın – tarifleri, nasıl yapılırlarını ve faydalı şeyleri paylaşın.
  2. Oluşturduğunuz ürünlere yeni içerikler veya hikayeler oluşturun; insanlar markaların arkasındaki hikayelerle etkileşime girer.

Sosyal Medya Kullanın

Müşterilerle sosyal medyada etkileşimli olmak, şu an olduğundan daha önemli olmamıştı. İnsanlar kendilerini yalnız hissediyorlar ve bu yüzden çevrimiçi ortamda daha fazla zaman harcıyorlar, bu yüzden size sadece satış yapmakla kalmayıp, kitlenizle ilişkileri derinleştirmek için – sadık müşterileri elde tutmak için hayati önemde.

Müşteriler İçin Ne Yapabilirsiniz?

  • Güvende olma hakkında bir durum yazın
  • Evde ne yapmalı?
  • İzlenecek en iyi TV şovları
  • Fotoğraf ve hikaye yarışmaları
  • Onlara mevcut ofis kurulumunuzu gösterin
  • Size nasıl yardımcı olabilirler (yorum bırakarak müşterilerinize nasıl yardımcı olabileceklerini bildirin

Ancak, sadece ne yayınladığınız değil; aynı zamanda nasıl iletişim kurduğunuzla da ilgili olduğundan, şunları yaptığınızdan emin olun:

  • Sitenizi her zaman yayınlayarak etkin tutun
  • Müşterilerinizi dinleyin ve onaylayın
  • Empati Kurun
  • Onlara size ulaşabileceklerini söyleyin
  • İşletme durumunuz hakkında onları güncel tutma

İnsanlara yardımcı olacak yeniden pazarlama kampanyaları

Şimdi önceki müşterileri hedefleme ve onları geri alma zamanı. Ücretsiz teslimat veya% 25 indirimli özel promosyonlar gibi fırsatların reklamını yapın. Y kuşağının kendi finansal gelecekleriyle ilgili endişeleri nedeniyle para harcamaya daha az eğilimli olmaları nedeniyle, onları rahatlatmaya çalışın. 

E-postalar

İnsanlara değer verdiğinizi ve sizden alışveriş yapmaya devam etmenin uygun olduğunu göstermek için, e-posta gönderirken kişiselleştirmeniz gerekir. Markanızı, insanların anında yanıt vererek, bu eşi benzeri görülmemiş zamanda sadakatleri için teşekkür ederek, ilham mesajları göndererek ve evde olmalarını sağlayacak yararlı kaynaklar sağlayarak size güvenebilmeleri için oluşturun.

Yorum Bırakın