Minimalizm son dönemin en trend akımları arasında yer alıyor. Temelleri sadelik, modernizm ve sanat üzerine kurulu olan bu akım hayatın birçok alanında uygulanıyor. Özellikle minimalist ev tasarımları çok sık tercih edilmeye başlandı. “Azlık, çokluktur.” felsefesini benimseyen akımın yansımalarını; giyim tarzı, müzik, görsel sanatlar hatta dijital dünyada bile görebiliyoruz.

Günden güne internet dünyası daha da genişliyor ve büyüyor. Her gün milyonlarca yeni videonun, içeriğin ve ürünün yüklendiği dijital dünyada, çok fazla bilgiye ve görsele maruz kalıyoruz. Bu durum bazen beynimizi yoruyor ve kalabalık bizi rahatsız ediyor.

Kendi Dijital Minimalizminizi Oluşturun

Öncelikle daha kaliteli ve hoşunuza gidecek içeriklerle karşılaşmak ve internette geçirdiğiniz zamanı en kaliteli hale getirmek için, kendi minimalist dijital ortamınızı oluşturmanızı tavsiye ederiz.

Sosyal medyada takip ettiğiniz ve size bir şey katmadığını düşündüğünüz, çok paylaşım yapan hesapları hiç düşünmeden takip listenizden çıkartabilirsiniz. Bu tarz içerikler size zaman kaybettirmekten ve beyninizi yormaktan başka hiçbir işe yaramaz.

Telefonunuzu ve bilgisayarınızı en işlevsel şekilde düzenleyin. Eminiz ki telefonunuza indirdiğiniz ancak uzun zamandır kullanmadığınız uygulamalar vardır. Bu uygulamaları kaldırarak telefonunuzun performansını daha efektif kullanabilir ve telefon hafızanızı rahatlatabilirsiniz. Bilgisayarınızda kalabalık bir masa üstü, aradığınız dosyaları bulma sürenizi uzatır ve bilgisayarınızı yavaşlatır. Bu sorunu yaşamamak için gereksiz tüm dosyaları silin ve işle ilgili kullandığınız dosyaları bir klasör içinde, kişisel dosyalarınızı ayrı bir klasör içinde gruplandırın. Böylece ferah ve sade bir masa üstüne kavuşacaksınız. Masa üstünüz hep dağınıksa, “Ben dağınıklık içinde bir düzen kurdum. Bu şekilde istediğim her şeyi bulabiliyorum.” gibi bahanelere sığınarak, düzenlemeyi ertelememenizi tavsiye ederiz J Sade ve düzenli çalışmaya başladığınızda siz de farkı anlayacaksınız.

Şimdi Sıra Web Sitenizde

Web sitelerinin kullanıcı dostu olmasının önemini daha önce birçok kez anlatmıştık. Site ziyaretçileriniz web sitenize girdiğinde düzenli ve aradıkları her şeye kolay erişebildikleri bir tasarım ile karşılaştıklarında sitenizde vakit geçirme süreleri artacak ve siteniz sık sık ziyaret edilen bir platform haline gelecektir.

Web sitenizi tasarlarken kendinizi kullanıcı yerine koyun. “Ben olsam bu web sitesini ziyaret eder miydim?” sorusunu sık sık kendinize sorun ve cevap verirken dürüst davranın.

Her şeyin yerli yerinde olduğu, tamamen işlevsel, aranılan bilgiye kolaylıkla erişilebilen ve şık bir tasarıma sahip sitelerin trafikleri de oldukça iyi oluyor.

Size fikir vermesi için; sektörünüze uygun olarak, daha önceden yapılan minimalist site tasarımlarını inceleyebilirsiniz. Eminiz ki sade, modern ve net bir tasarımla oluşturulan bu siteleri çok beğeneceksiniz.

Sosyal Medya Hesaplarınızı Unutmayın

Web sitesi ve sosyal medya hesapları bir bütündür. Şirketinizin dijital kimliğinizi konumlandırdığınız web siteniz kadar sosyal medya hesaplarınız da önemlidir. Sosyal medya hesaplarınızda sade ve şık tasarımlar üzerinden ilerleyerek web sitenizde yarattığınız minimalist tasarımı destekleyebilirsiniz.

İsimtescil olarak, dijitalde sadeliği yakalayabildiğiniz, verimli ve güzel bir gün dileriz.

Yorum Bırakın