Web tasarımı sektöründe oyunun zirvesinde olmak ister misiniz? Bu makalede, web tasarımında başarıya ulaşmak için en iyi ipuçlarını sizlerle paylaşacağız. Domain ve hosting hizmetlerini isimtescil.net üzerinden aldınız mı? Tamam, şimdi hazırsanız başlıyoruz.

Dünya çapında 400 milyardan fazla aktif web sitesi bulunmaktadır. Bu durum market alışverişimizden eğitimimize kadar her şeye çevrimiçi ulaşabilme imkânı sunuyor. İmkanlarımız ise her geçen gün arttığı web sitelerinin artışı elbette kaçınılmaz olacaktır. Web sitesi kurulumuna talebin bu kadar fazla olması işin arz boyutunu da etkiliyor elbette. Bu kadar hızlı gelişen ve rekabetin çok yoğun olduğu bir pazarda ise yaptığınız işleriniz ile zirve oyuncusu olmanız epey emek gerektirecektir.

Web tasarımında başarılı olmak tasarım becerinize ve yaratıcılığınıza dayanır. Ancak sektördeki çoğu web tasarımcısı aynı tarzda hizmetleri sunduğu için fark yaratmanız durumunda hızlıca ön plana çıkabilirsiniz. Gerçek web tasarım yeteneklerinizi dışarıda piyasaya göstermeniz gerekmektedir. Gelin beraber kendinizi nasıl gösterebileceğinizin küçük adımlarını inceleyim:

  1. İş Planı Yapın

Başarı birçok farklı biçimde değerlendirilebilir ve her birey için tamamen farklı bir şey ifade eder. İster kendi şirketinize sahip olun ister kıdemli bir role yükselin, eve her ay daha büyük bir maaş bordrosu getirin ya da işinizde mutlu hissedin, hepsi kendi kulvarında başarı formlarıdır.

Ancak şu bir gerçektir ki başarıya ulaşmak için bir plan yapmalısınız. Her ne kadar basit gibi görülse veya göz ardı edilse de bir hedef belirlemek ve o doğrultuda çalışmak verimi arttıracaktır. İş yükünüzü planlamanız da yapacağınız tasarımlar için önem taşımaktadır. Neye ne kadar zaman harcayacağınızı ve günün sonunda ne elde etmek istediğinizi adım adım planlayın.

  • Kutunun İçinden Değil, Dışından Bakın

Plan yaparken gerçekçi olmanız gerektiğini bu satırda vurgulamak istedik. Bir plan yaparken bunun kendinize ve piyasanın şartlarına uygun olup olmadığını en iyi şekilde görmek için kuş bakışı bir beyin fırtınası gerçekleştirin. Sektöre yalnızca tek bir kanaldan değil, tüm kanalların ihtiyaçlarını ve isteklerini göz önünde bulundurarak yaklaşın. Gerçekten dişe dokunur bir şey elde etmek istiyorsanız ilerlemeyi kutunuzun dışından gerçekleştirin.

Harika tasarımlar yapıyor olabilirsiniz. Ancak bu gerçekten “vaov” etkenine sahip bir farklılıkta mı? Yoksa yalnızca güzel mi? Web tasarımında fark edilmek istiyorsanız yeni bir şey sunmakla yükümlüsünüz. Etki yaratmak, adınızı duyurmak ve işinizi göstermek için değişik, ilginç, yani daha önce yapılmamış farklı bir şey yapmanız gerekir. Gerçek vaov faktörü olan bir şey.

Nedir bu vaov faktörü? Bunun cevabını sanıyoruz ki herkes kendi dünyasında biliyor. Öğrenmek için deneyiminizi, becerinizi ve yaratıcılığınızı kullanmanız gerekir. Ancak sektörde başarıya ulaşmak için hangi yolu seçerseniz seçin, daha önce yapılmış olanların sınırları dışında düşünmeyi ihmal etmeyin.

  • Hesaplanmış Riskler Alın

Risk almak… Kulağa epey riskli gelebilir! Ve elbette, tehlike unsuru barındırmayan hiçbir risk yoktur. Ancak hepimizin bildiği gibi, risklerin de zararlı etkileri olabilir. Bu nedenle, potansiyel hasara karşı potansiyel kazancı hesaplamanız ve nihayetinde karşılaştığınız her riskin almaya değer olup olmadığına karar vermeniz gerekir.

Sayısal anlamda kar ve zararınızı, emeğinizi ve yaratıcılığınızı tartın. Elbette sonunda içgüdülerinizi takip edin ama öncesinde bu kararın olası sonuçlarını iyice tartmış olun. Kariyerinizde ilerlemek için riskler almalısınız çünkü aslında hiçbir risk yoksa ilerleme de yoktur.

  • Sanatınızı Mükemmelleştirin

Web tasarımı hem bir tutku ve hem bir kariyerdir. Ve aynı zamanda süresiz olarak geliştirilebilecek ve mükemmelleştirilebilecek bir sanattır. İster bilginizi geliştirmek için ekstra kurslar alıyor olun, ister yeni çalışma yolları bulmak için deneyler yapın, becerilerinizi geliştirmeye devam etmek önemlidir.

Hedeflerinize ulaştığınızda ise durmamalısınız. Web tasarımında ne kadar gelişmiş olursanız olun, ne kadar iyi işler çıkarmış olursanız olun, her zaman daha da fazlasını elde etmenize yardımcı olacak motivasyonu kendinizde görmelisiniz.

  • Ağınızı Genişletin

Çoğu zaman, web tasarımcıları kendi başlarına başarı elde edemezler. İlk etapta yükselmenize vesile olan mentörler, işletmenizi başka markalarla bağlayan aracılar, sizi destekleyen, kariyeriniz boyunca bir yardım eli veya paha biçilmez tavsiyeler sunan tüm insanları barındıran bir ağ var hayatınızda.

Asla dışarıya açılmaz ve sektörünüzde hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olabilecek insanlarla tanışmazsanız, ilk engelde oyunu kaybedersiniz. LinkedIn gibi platformlar aracılığıyla ağ oluşturmak çok çaba gerektirebilir, ancak hedeflerinize ulaşmanıza ve başarıya ulaşmanıza yardımcı olacak altın bileti sağlayabilir.

Türkiye’nin hosting ve domain lideri isimtescil.net olarak dijital gelişmelerin daima takipçisiyiz. Sizlere dijital dünyadaki yenilikleri sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Daha fazla yazımızı okumak için blog sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Yorum Bırakın