IP adresi nedir? IP adresi denilince akla hemen bir bilgisayar gelse de aslında IP adresi bilgisayarın bağlı olduğu tüm cihazlardır. Yani internetin bağlı olduğu tüm cihazların bir IP adresi vardır. Bu IP adresleri sayesinde tüm internete bağlı cihazlar birbirleri arasında iletişim kuruyor.

Peki IP adresleri nasıl oluşuyor? IP adresleri sayı ve rakamlardan oluşur. Bir IP adresi örneği vermek gerekirse; 506.457.14.512 gibi. İnternet ağına bağlı olan her bir bilgisayarın aralarında veri alışverişi yapabilmesi için bu adrese ihtiyacı var. Ancak iletişimin düzgün olabilmesi için, a bağlanan tüm cihazların IP adreslerinin birbirinden farklı olması gerekiyor. Sistemde aynı IP adresine sahip bilgisayarlar var ise, o cihazlarla iletişim kurulamaz.

IP adresleri, internete her girdiğiniz de farklıdır. Yani değişir. Dinamik IP adresi genelde evde veya mobil cihazlarda kullanılan internet adreslerine veriliyor. Yani size boşta olan bir IP adresi size atanıyor. Her modemi açıp kapadığınızda da farklı bir IP adresi atanıyor. Fakat web sitelerinin sabit bir IP adresi olması gerekiyor.

STATİK IP NEDİR?

STATİK IP, adından anlaşılacağı gibi sabit, değişken olmayan ve durağan şeklinde yorumlayabiliriz. Kullanım amacına bakıldığı zaman, sunucuya RDP erişimi yapmak, FTP sunucusu oluşturarak dosyalarınızı barındırmak için bilgisayarınıza veya sunucunuza güvenli olarak bağlanmanıza yardımcı oluyor.

DİNAMİK IP NEDİR?

DİNAMİK IP, statik ip adreslerinin aksine değişkenlik gösteriyor. Dinamik IP en çok kullanım alanı, günlük işlerimizde ve evlerimizde kullandığımız ip adresleridir. Dinamik IP adresinin güvenlik açısından riski az, maddi anlamda da ucuz olanıdır. İnternet servis sağlayıcılarının kullanıcılara öncelikli olarak verdiği hizmette yer almaktadır.

Yorum Bırakın