Yalnızca okunan değil, aynı zamanda ilgilenen etkili bir e-posta pazarlama kampanyası oluşturmak için ne gerekir? Posta gönderenlerin bir mesaj iletmesi ve kullanıcıyı istenen işlemi yapması için teşvik eden bir deneyim oluşturması gerekir.

Çok kanallı entegrasyon

Tüketiciler gereksinimlerine göre uyarlanmış içeriği tercih eder, böylece kendileriyle alakalı olanı bulmak için ek çalışmalar yapmaları gerekmez. QR kodları ve uyarlanmış açılış sayfaları gibi çok kanallı entegrasyon, kullanıcıları mümkün olan en az tıklamada olmaları gerektiği yerde sağlar. Sadelik çok önemlidir, perakendecilerin % 90’ı basit ve entegre bir e-postaların en iyi sonuçları aldığını bildirmektedir.

Güçlü görsel öğeler

Güçlü, çekici görsel görüntüler sadece estetik açıdan çekici değildir, aynı zamanda önemli mesajların iletilmesine yardımcı olur ve çok fazla korkutucu kopyaya duyulan ihtiyacı azaltır.

Etkileşimli bir deneyim yaratın

Kullanıcılar, tek tıkla incelemeler, satın alma ve iadeler veya dönüşüm gereksiniminiz ne olursa olsun, kolaylık ve kullanım kolaylığı ister. E-posta pazarlamanızı, gerçek zamanlı olarak dijital platform üzerinden etkili bir satış veya müşteri hizmeti olarak düşünün.

Canlı içeriği kullan

Kampanyanızın farkındalık, eğitim veya katılım için olsun, canlı içerik kullanıcıları meraklı tutar. Bu bir canlı geri sayım sayacı, canlı skorlar, bir etkinlik akışı veya hatta zengin medya içerebilir. Etkileşimli, büyüleyici ve etkili.

Engelli kullanıcılar için erişilebilirliği arttırın

Siri, Alexa veya Google Ana Sayfası olsa da, görme engelli, işitme engelli veya fiziksel engelli kullanıcılar dahil tüm izleyiciler için teknoloji mevcuttur.

İyi hazırlanmış bir e-posta kampanyasına ek olarak, aşağıdakilerin uygulanması yoluyla faydalar önemlidir:

-Kişi başına düşük maliyet nedeniyle maliyet etkindir

-İlgi alanlarına, bölgeye ve dile göre özelleştirilebilen, eldeki doğru veritabanları ile çok iyi hedeflenmiş

-Doğru aletlerle yüksek oranda ölçülebilir

-Yeni veritabanlarının oluşturulmasıyla sürekli büyüme

-Ayda bir yerine dört e-posta göndermek, e-postayı açan kullanıcıların sayısını önemli ölçüde artırır

-E-posta pazarlaması, diğer pazarlama kanallarından daha fazla ileti dizisi oluşturur

Tüketiciler günde binlerce pazarlama mesajıyla bombardıman altında tutulur, hedef kitleniz için hedeflediğiniz, alakalı, ilgi çekici ve kolay olduğundan emin olun. Bu, arzu ettiğiniz dönüşümleri hedeflerinize yardımcı olacak şekilde gerçekleştirilebilir hale getirir.

Yorum Bırakın