Siber güvenlik konusunda gurur duyulacak seviyede olduğumuzu belirten Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, Turkcell olarak siber güvenlik konusunda uzun süredir yatırım yaptıklarını açıkladı.

Türkiye’nin verisinin Türkiye’de kalması gerektiğini vurgulayan Erkan, ülkelerin kendi verilerini korumaları gerekiyor. Müşteriler artık bir işlem yaparken neyi, ne zaman ve nasıl yaptıklarını öğrenmek, bilmek istiyorlar. Bu verilen artık yurt dışında birilerine emanet etmemeliyiz. Ayrıca e-mail servisleriyle ilgili ciddi bir dövizi de yurt dışına da bırakıyoruz. Son yıllarda veri üzerinden iş yapan şirketlerin milyarca dolar değere ulaştıklarını ifade etti.

Milli e-posta altyapısı

Son zamanlarda kamudan ve diğer kurumlardan yerli ve milli e-posta talepleri geliyor. Bu konu hakkında AFAD’la e-posta altyapısı konusunda çalışma başlattıklarını söyleyen Erkan, bu yılın 3. Çeyreği itibarı ile e-posta kullanımını açacağız. Bu servisle Türkiye’de de bir trend oluşmasını temenni ediyoruz. Çünkü veri çok değerli bir şey, verimizi yurt dışına kaptırmamamız lazım.

Türkiye son yıllarda en fazla siber saldırı alan ülkeler arasında yer alıyor. Siber saldırıya maruz kalan ülkeler, tehdide karşı koymak için siber güvenlik çalışmalarına oldukça yoğunlaşıyorlar.  Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, Türkiye’nin maruz kaldığı siber saldırılara karşı koymak, korumak için uzun zamandır yatırım yapıyoruz. Çünkü elinizde ne kadar iyi sistemler olursa olsun eğer korunmuyorsa bu size zarar verebilir. Siber saldırılara karşı ekibimizi her yıl geliştirmeye ve genişletmeye devam ediyoruz.

7 gün 24 saat korunan güvenlik merkezi

Dünyada sayılı olan güvenlik operasyon merkezini Türkiye’ye de kurduklarını belirten Erken, Türkiye’de veya dünyada meydana gelen siber saldırılarını bu merkezden anında takip edebiliyoruz. Siber güvenlik konusunda teknikler her gün değişiyor. Bu durum da Türkiye’nin hem güvenlik teknolojilerinde milli olması hem de kendi içinde güvenlik yetkinliğini oluşturması çok önemli.

Kaynak: AA

Yorum Bırakın