JCI Kültür devir teslim töreni ve yardım gecesi 7 Aralık günü Kolektif House’da gerçekleşti. Ana sponsor olarak yer aldığımız JCI Kültür devir teslim töreni gecesinde elde edilen tüm gelir Down Sendromu Derneğ’ne bağışlandı. Ödül aldığımız yardım gecesinde JCI Kültür’ün yeni başkanı Fatma Nur Kaptanoğlu oldu.

Kolektif House’da gerçekleşen Devir Teslim Töreni ve Yardım Gecesine birçok sanatçı ve markadan tam destek geldi. Geceyi şarkılarıyla renklendiren Esin İris, Faruk Emre ve Medley Acoustic bu anlamlı gecede Down Sendromu Derneği için oradaydılar. Programın sunuculuğunu TRT Radyo’dan program yapımcısı ve sunucusu olarak tanıdığımız, aynı zamanda JCI Kültür’ün onursal üyesi olan Zeynep Bayraktutan üstlendi.

2019 yılında önemli projelerde yer aldıklarını belirten Elif Şen, 2019 JCI Dünya Konferansı’nda Digicon projesi ile ödüle değer bulunduğunu söyledi. Estonya’nın Tallinn şehrinde gerçekleşen ödül törenine 1000’den fazla proje arasında birincilik ile dönen JCI Kültür Digicon projesinin ana sponsor olarak yer almak İsimtescil ailesi olarak bizi ayrı bir şekilde gururlandırdı. Genç Girişimciler Derneği’nin JCI Kültür şubesi 2019 başkanı Elif Şen konuşmasında projelere ve eğitimlere bu yıl da aynı hızla devam edileceğini belirtti.

Gecenin ana sponsorları arasında Türkiye’nin domain ve hosting lideri İsimtescil (https://www.isimtescil.net/) moda öncüsü Hanna’s (www.shophannas.com) ve geniş kitlesiyle tanıdığımız Göktürk Dergisi (https://www.gokturkdergisi.com/) yerlerini aldılar. Gecenin düzenlenmesinde önemli katkıları olan Anne Çocuk Dergisi, Organik İnsan, KafkaOkur, DentCraft, Kubist, CWW Toys ve Brandsworks ve GOKİD (Göktürk ve Kemerburgaz İş İnsanları Derneği)’e plaket veren 2019 JCI Kültür Başkanı Elif Şen tüm katılımcılara ayrı ayrı teşekkür etti.

JCI Nedir?

İlk kez 1988’de faaliyete geçen, dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşlarından birisi olan Dünya Genç Liderler ve Girişimciler Federasyonu (Junior Chamber International, JCI) 200,000’i aşkın üyesi ile 123 ülkede faaliyet gösteriyor.

JCI, dünya üzerindeki toplumlarda pozitif değişime ve gelişime katkıda bulunmak için gençlerin liderlik ve girişimcilik becerilerini, sosyal sorumluluklarını, ulusal ve uluslararası dostluklarını geliştirme misyonunu taşıyor.

Türkiye’de de Genç Müteşebbisler Derneği ünvanıyla faaliyet gösteren dernek, bugünden itibaren “Genç Liderler ve Girişimciler (JCI) Derneği” adı altında yenilenen yüzü ve yeni yönetim ekibiyle faaliyetlerine ivme kazandırarak devam etmeyi hedefliyor.

İlk kez 1988’de faaliyete geçen Genç Liderler ve Girişimciler (JCI) Derneği, 1992 yılında başlattığı yeniden yapılanma çalışmalarını 1994’te tamamlayarak bugünkü JCI Türkiye’nin oluşumunu gerçekleştirmiştir. 1996 yılında 11 şubeye ulaşan JCI Türkiye, aynı yıl Ankara’da yapılan JCI Avrupa Başkentler Toplantısı (ECM) ile ilk uluslararası organizasyonunu yapmış, ardından 1998 yılında düzenlenen Avrupa Konferansı’nda JCI Adana şubesi Türkiye’ye “Avrupa’nın En Başarılı Şubesi” ödülünü getirmiştir. Türkiye’yi 1997 (Servet Örmen) ve 2002’de (Meltem Şahsuvar) JCI Dünya Başkan Yardımcısı düzeyinde temsil etmiş olan Derneğimiz, 2002 yılında İstanbul’da düzenlenen JCI Avrupa Konferansı ile 1500 Avrupalı genç lider ve girişimciyi ağırlayarak ülkemizi uluslararası arenada başarıyla temsil etmiştir. JCI Türkiye, 2005 yılında geliştirdiği ve şubelerin katılımıyla gerçekleştirdiği “Üniversitelerde Girişimcilik ve İş Planı Yarışması” ile JCI Avrupa Konferansı ve JCI Dünya Kongresinde “En Başarılı Gençlik Programı” ödüllerini Türkiye’ye getirmiştir. 2007 yılında ise bağlı olduğu uluslar arası federasyonun en büyük organizasyonu olan Dünya Kongresi’ne Antalya’da ev sahipliği yapan JCI Türkiye, 104 ülkeden gelen yaklaşık 3000 genç lider ve girişimcilerden oluşan yurt dışı katılımcıya Türkiye’nin tanıtımını gerçekleştirmiştir. Genç Liderler ve Girişimciler (JCI) Derneği 2009 yılında Türkiye genelinde 29 şube ve 700 aktif üyesi ile faaliyetlerine devam etmektedir.

Yorum Bırakın