Cep telefonlarının kullanımının hızla arttığı günümüzde mobil uygulamalar da oldukça popüler bir hale geldi. Teknolojinin hızına yetişmek için her zaman güncelde kalınması gereken bir sektör olarak karşımıza çıkan mobil uygulama geliştirmede İsimtescil olarak 2020 yılı için öngörülen trendlerden bazılarını sizler için derledik.

Katlanabilir Cihazlar Artacak

Bu yıl itibariyle, katlanabilir telefonların kullanımında hızlı bir artış olması bekleniyor. Bu da beraberinde katlanabilir teknolojilere uygun uygulamalar geliştirilmesi gerekliliğini getiriyor. Birçok popüler Android uygulaması Amazon Prime, Facebook, Twitter, Microsoft Office ve Spotify gibi katlanabilir cihazlar için de optimize edildi. Diğer uygulama geliştiricilerinin de uygulamalarını hızlı bir şekilde katlanabilir telefonlar için optimize etmeleri gerekecek. 

Bu cihazlar, daha büyük ekranlar ve çoklu pencere kullanımı sağlayacağından kullanıcılar üzerinde olumlu bir etkiye sahip olacak gibi görünüyor.

Yapay Zeka ve Makinelerin Kullanımı

Yapay zeka, insan gibi düşünmesi talimatı verilen makineleri çoğaltmaya devam edecek. Burada en iyi örneklerden biri çok iyi performans gösteren ve çok sayıda izleyici kitlesiyle etkileşime giren bir mobil uygulama olan FaceApp’dır. Uygulama, kişinin yaşlandıkça veya gençleştiğinde nasıl görüneceğini gösterir. 

Chatbotların Yükselişi

Müşteri hizmetleri her işin ayrılmaz bir parçasıdır. Müşteri ilişkisini yönetmek için işletmeler sohbet botlarını entegre ediyor. Chatbot,  ziyaretçiyle metin aracılığıyla etkileşime giren bir bilgisayar programıdır. Yemek dağıtım uygulamaları, daha iyi müşteri hizmeti için mobil uygulamalarına sohbet botlarını zaten dahil etti. 

Çevrimiçi bir anket sırasında, birçok müşterinin verdikleri kesin cevaplar nedeniyle sohbet botları ile etkileşime girmeyi sevdikleri bulundu. Birçok endüstri bunu mobil uygulamalarına entegre etmeye başladı.

Artırılmış Gerçeklik ve Sanal Gerçeklik

Birçok sektör, sanal gerçekliği aktif şekilde kullanıyor. Bir nevi oyunlaştırma olarak tanımlayabileceğimiz sanal gerçeklik; her sektörde kullanıcı deneyimi sunmayı kolaylaştırıyor ve oldukça popüler. Artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik, 2020’de de ekonomiyi etkileyecek iki ana teknoloji olmaya devam edecek.

Paranız Artık Mobil Cüzdanlarda

Cep telefonlarının muazzam kullanımı nakitsiz ödemelere yol açtı. 2020 yılında, mobil cüzdan kullanımında yüksek bir artış gözleniyor. Mobil cüzdanlar para transferi, fatura ödemeleri ve diğer rezervasyonlar için güvenli ve kullanışlı bir platformdur. 

2020’de geliştiriciler ve mobil uygulama yaratıcıları arasında zorlu bir rekabet olacağı kesin. Bu nedenle, geliştiricilerin 2020’de yükselişe geçmek için sektördeki güncellemeleri yakından takip etmeleri gerekecek.

Yorum Bırakın