ABD, Huawei yasağı hakkında önemli bir karar aldığını açıkladı. Çin merkezli teknoloji üreticisi Huawei, bir süredir ABD’nin uygulayacağı ambargo kararı hakkında açıklama bekliyordu. Ancak ABD Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklama, şaşkınlık yarattı.

Huawei’ye uygulanacak ambargo ile ilgili bir süredir gözler ABD’nin üzerinde. Uygulanacak ambargo merakla beklenirken dün ABD Ticaret Bakanından önemli bir açıklama geldi. ABD Ticaret Bakanı Willbur Ross, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Huawei’ye uygulanan yaptırımların 90 gün erteleneceğini duyurdu. Peki bu yaşanacak erteleme tam olarak ne anlama geliyor?

ABD’nin bu geri adımı atmasındaki neden ABD merkezli telekom şirketlerinin Huawei‘ye bağımlı olması. Bu durumu doğrulayan Ross, 90 günlük erteleme süresinin gerekli olduğunu vurguladı ve bu yönde bir karar alındığını kaydetti.

Ross, yaptığı açıklamada telekom şirketlerinin Huawei’ye olan bağımlılıklarından kurtulmaları adına 90 gün daha ek süre tanıdıklarını belirtirken, bu süreyi telekom şirketlerinin iyi değerlendirmesi gerektiğini dile getirdi. Ayrıca ABD Ticaret Bakanı, bakanlığın Huawei’nin 46 iştirakinin daha listeye eklenmesine karar verdiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Yorum Bırakın