Markalaşmak, kurumunuzu temsil etmek ya da kendi markanız ile daha kurumsal bir imaj sağlamak için alan adı uzantılı e-posta kullanmak oldukça önemlidir. Özellikle girişimcilik yolculuğunuz yeni başlamışsa ve henüz çiçeği burnunda olan markanızı en iyi şekilde tanıtarak, kurumsal çizginizi oluşturmak istiyorsanız eminiz ki “Alan adı ile e-posta nasıl alınır?” sorusunu mutlaka kendinize ya da arama motorlarına sormuşsunuzdur.

Haliz hazırda bir web siteniz varsa ancak siz hala Gmail, Yahoo ya da Outlook uzantılı e-posta adresi kullanıyorsanız, artık markanızı ve sizi temsil eden bir e-posta adresine geçme vaktiniz geldi.

İsimtescil olarak bu yazımızda, “Alan adı ile e-posta adresi nasıl alınır?” sorusunu cevaplandıracak ve kurumsal e-posta adresi kullanmanın faydalarına değineceğiz.

Alan adı uzantılı bir e-posta adresi nasıl alınır?

Öncelikle hosting müşterilerimizin, email adreslerini yalnızca isimtescil.net panelinden gerçekleştirebileceklerini belirtmek isteriz. Hosting hesabınızın aktivasyonunun ardından gönderilen kontrol panelinde oluşturduğunuz mailler geçerli olmayacaktır.

İsimtescil.net panelinizden aktif hosting paketiniz üzerinden yeni bir e-posta oluşturmak için;

  1. İsimTescil.Net üzerinde daha önce oluşturduğunuz ve hesaplarınızı yönettiğiniz kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yapmak için, sağ üst bölümde bulunan üye menüsünden “Üye Girişi” kısmına tıklayınız.
  2. Üye girişinizin ardından, aktif hostinglerinize ulaşmak için sağ üst kısımda bulunan Kontrol Panelim > Hostinglerim seçeneğine tıklayınız.
  3. 3. Bu bölümde hesabınıza kayıtlı olan hosting bilgileri ekranda listelenecektir. E-posta oluşturmak istediğiniz hosting alan adı hizasında bulunan “Hosting Yönetimi” seçeneğine tıklayarak hosting’e ait yönetim paneline ulaşabilirsiniz.
  4. E- Posta Yönetimi bölümünde, Yeni E-Posta Hesabı Oluştur seçeneği ile hosting hesabınız için yeni bir e-posta adresi tanımlayabilirsiniz. Ayrıca, E-Posta Hesaplarımı Göster seçeneği ile daha önce oluşturmuş olduğunuz e-posta adreslerinizi de yönetebilirsiniz.
  5. Yeni Mail Oluştur seçeneğinden, formu oluşturmak istediğiniz mail adresine göre düzenleyerek e-posta adresinizi oluşturabilirsiniz. Oluşturduğunuz e-posta adresinize webmail.domainadresiniz (webmail.ornek.com) adresinden ulaşabilirsiniz.

E-Posta Metinlerinizi Daha Etkili Hale Getirin!

  • E-posta adresinizi oluştururken isminizin olmasına dikkat edin. Unutmayın ki e-posta uzantınız kadar sizin isminiz de markanızı temsil ediyor. Kendi isminiz ile attığınız e-postalar “Destek”, “Satış” gibi isimlerle attıklarınızdan çok daha samimi ve akılda kalıcı olacaktır. Ancak, iş yerinizde eleman sirkülasyonunun olabileceğini de göz önünde bulundurarak kişiden ziyade sistem üzerinden işleyen bir çalışma düzeni kurmayı düşünüyorsanız “Satış”, “Destek” gibi isimleri de tercih edebilirsiniz.
  • E-Posta başlıklarınızı mümkün olacak en etkileyici hale getirin. Unutmayın ki müşterilerinizin ya da potansiyel müşterilerinizin mailinizi ilgi çekici bulabileceği ya da açmaya değer olup olmadığını karar vereceği şey başlığınız.
  • E-postanızı göndermeden önce mutlaka e-posta göndermenizin amacını belirleyin. Yoksa neye hizmet ettiği belli olmayan, karışık ve okuyan kişinin gözünde hiçbir şey ifade etmeyen bir e-posta göndermiş olursunuz.

İsimtescil olarak, alan adınız ile oluşturduğunuz e-postanızı keyifle kullanmanızı dileriz.

Yorum Bırakın