Blog yazısının kaç kelimesi olması gerektiğini hiç merak ettiniz mi?  Bu yazıda  blog yazılarınızın neden değerli sayılacak miktarda kelimesine sahip olması gerektiğini açıklayacak ve blog yazılarının SEO ile ilgili uyumundan bahsedeceğiz.

Yazının Uzunluğu Önemli

Blog yazısının uzunluğu, onunla neye ulaşmak istediğinize tamamen bağlıdır. Domaininizin bilinirliğini arttırmak ve web sitenizin SEO’da ilk sıralarda olmasını sağlamak için site içinde yazacağınız blog yazılarının özgün, uzun ve yazı kurallarına uygun olması gerekir.

Farklı Hedefler

Bir blog oluşturduğunuzda bir amaç olmalıdır. İnsanların bu konuda çok yorum yapmasını ister misiniz? Çok fazla paylaşım ve trafik istiyor musunuz? İnsanların Google’da bir şey ararken ilk gördüğü şey olmasını ister misiniz?

Blogunuz için ulaşmak istediğiniz hedef, blog yazılarınızın bu dönüm noktasını elde etmek yazıları için kaç kelime ile yazdığınız oldukça önemli.

Abonelerinizden yorum aldıktan sonra, yaklaşık 300 kelimeden oluşan tartışma yazıları yazmak, söylemi teşvik etmek için yeterlidir. 300 kelimeyle konunuzu bir giriş olarak kısaca tanımlayabilir, daha sonra görüşünüzü tartışabilir ve başkalarını inançlarını ve içgörülerini paylaşmaya davet edebilirsiniz.

500-1500 kelime arasında değişen blog yazıları yazmak, dikkatlerini daha fazla çekebilir ancak çok karakterli blog yazılarında içeriğin kalitesine önem vermeniz gerekmektedir. Bu nedenle uzun yazma hedefinde giderken blog yazılarının kalitesine de dikkat etmeli, konunun sapmadığına ve amacından çıkmadığına dikkat etmeniz gerekmektedir.

Google, en az 2.000 kelimelik ağır araştırma ve bilimsel olarak desteklenen makaleleri tanır ve sıralar. Bu SEO için oldukça önemlidir ancak bilimsel nitelikte, kanıtlara dayandırarak makale hazırlamak, dolu ve ikna edici bir içerik havuzunu oluşturma eğilimini doğurur. Bu da yine yukarıda belirttiğimiz gibi tekrara düşmeden ve kaliteli içeriklerle gerçekleştirilmelidir.

Günün sonunda, blog yazıları yazara, yazarın tarzına ve inisiyatifine kalmıştır. Bazı yazarlar kısa biçimli içerik yazma konusunda daha yeteneklidir, bazıları ise projeleri için en doğru bilgiyi elde etmek için araştırmalar yürütmek için detaylı yazılarda başarılıdır.

Kelime sayınıza dikkat etmek kitlenizi genişletmenize ve dijital erişiminizi genişletmenize yardımcı olur.

Yorum Bırakın