2020’de hemen hemen her şey gibi, 27 Kasım’da gerçekleşecek olan Black Friday de diğer yıllardan farklı olacak. Covid-19 önlemleri kapsamında mağazalarda yakın mesafede durmak tehlikeli olduğundan ve uyulması gereken kurallar bulunduğundan bu yıl Black Friday tamamen çevrimiçi olacak diyebiliriz.

Bu sebeple, Black Friday indirimleri yapacaksanız ancak online satış sisteminiz henüz oturmadıysa önümüzdeki süreçte hızlı bir şekilde online satış eksiklerinizi gidermenizi tavsiye ederiz.

Bu yıl Black Friday çalışmalarınızda tamamen dijital ortamları kullanacağınızdan dijital çalışmalarınıza hareket katmak ve orijinal fikirler üretmek için doğru zamandasınız. Mağazada alışveriş yapmak, diğer tüketiciler, öne çıkan satış işaretleri ve hızla boşalan raflar ile tam anlamıyla sürükleyicidir. Bunu çevrimiçi olarak çoğaltmak daha zordur. Satışları çok fazla zorlamak, insanların sitenizden çıkma riskini doğurur; bu sebeple iyi kurgulanmış ve alıcının ilgisini çekecek ancak onu bunaltmayacak bir akış planı hazırlamanız uygun olacaktır.

Bir diğer amacınız da indirim için sitenizi ziyaret eden kişileri devamlı müşteriniz haline getirmeyi sağlamak olmalıdır. Çünkü indirimler çoğu zaman fazla yoğunluk getirse de iyi organize edilmemiş bir kampanya süreci markanıza zarar verebilir ve bu noktada indirim için gelen müşterilerinizi sürekli müşteriye döndürmeniz zor olabilir.

Doğru araçlar ve stratejilerle markanızın mükemmel bir Black Friday süreci geçirmesi mümkün. İsimtescil olarak bu yazımızda sizin için bazı Black Friday tavsiyeleri derledik.

Markanızın Kampanya Hedef Kitlesini Doğru Analiz Edin

Dikkatlerini çekmek için rekabet eden bu kadar çok marka varken, tüketiciler Black Friday indirimleri için neden sizi seçmeli? Bu noktada markanızı hedef kitlenize göre kişiselleştirebilir ve hedef kitleye hitap edecek bir kampanya planlayabilirsiniz. Müşterilerinizi; yaş, cinsiyet, ortalama sipariş değeri, satın alma sıklığı, coğrafya) göre segmentlere ayırın, ardından onların ihtiyaçlarına ve isteklerine yönelik teklifler sunun. Bu hedef kitleniz için nokta atışı satış olacaktır.

Kampanyanızı Tek Günle Sınırlandırmayın

Bir Black Friday satışını yalnızca o gün yapmak, tüketicinin ilgisini çekmek için sayısız başka markayla rekabet ettiğiniz anlamına gelir. Yalnızca 27 Kasım’a odaklanmak yerine, kampanyanızı 3 gün ya da bir hafta gibi bir sürece yayabilirsiniz.


Çevrimiçi Paketlerin Gücünden Faydalanın

Ürünler, kasaya giderken dikkatlerini çektiği için, insanların mağazadan satın alma eğiliminde olma olasılıkları internetten daha fazladır. E-ticaret odaklı bir Black Friday’e geçiş, tüketicilerin yalnızca belirli ürünleri arayıp satın aldıkça perakendecilerin önemli gelirden mahrum kalabileceği anlamına geliyor.

Özel Black Friday paketleri sunmak, bunun üstesinden gelmenin bir yoludur. Örneğin markanızın 10 ürününü içinde barındıran gizemli kutular satabilirsiniz. Bu hedef kitlede merak ve satın alma isteği oluşturacaktır.

Bu yaklaşımı başarılı kılmak için, müşteri yolculuğu boyunca paketlerinizi tanıtın. Ana sayfa ve e-posta seçeneklerinin yanı sıra ürün sayfalarında ve ödeme sırasında afiş gibi daha spesifik denemeler yapabilirsiniz.

 
Tedarik Zinciri ve Teslimatı Hazırlayın

Müşteriler, sorunsuz teslimat sağlayan markalardan sürekli alışveriş yapma eğilimi gösterir ve çevresine de bu markaları tavsiye eder. Nerdeyse her firmanın indirim yaptığı Black Friday öncesi teslimat zincirinizi mutlaka gözden geçirin ve olabilecek aksilikler için kampanya öncesinde tedbirler alın.

Ayrıca stoklarınızı mutlaka kontrol edin. Stoğunuzda olmayan bir ürünü müşteriye satmanız teslimat aşamasının gecikmesi ve müşteri memnuniyetsizliğini beraberinde getirecektir.

Şimdiden, kampanyalarınızdan harika sonuçlar aldığınız bir Black Friday dileriz.

1 Yorum

Yorum Bırakın