Çocukları evde tuttuğumuz bu dönemde, ebeveynler ve öğretmenler onları meşgul etmenin yaratıcı yeni yollarını aramak zorunda kaldılar. Çoğu zaman bu, çocuklarımızı çeşitli kaynakları kullanmak ve gün boyunca öğrenimlerine odaklanmalarına yardımcı olmak için daha fazla çevrimiçi olmaya teşvik etmek anlamına gelir. Bu durum, muhtemelen çocuğunuzun ekran süresini arttırır. Bir ebeveyn olarak,  internette olarak ne kadar zaman harcadıklarını görmek endişe yaratabilir ve güvenlikleri hakkında endişe duyabilirsiniz. Artık çocuklar sadece çevrimiçi sınıflara katılma gibi çevrimiçi kaynaklara erişmekle kalmıyor, aynı zamanda oyun oynayarak veya video uygulamaları aracılığıyla arkadaşlarıyla sohbet ederek çevrimiçi kalma sürelerini arttıracaklar. Peki çocuğunuzu nasıl koruyabilirsiniz?

Çocukların Çevrimiçi Etkinliğinin Artırılmasının Riskleri Nelerdir?

Çocukların artan çevrimiçi etkinliklerden kaynaklanabilecekleri çeşitli riskler vardır. Birleşik Krallık’taki birçok okul, öğrencilerinin evde öğrenmeleri için çeşitli yaşa uygun çevrimiçi kaynaklar ve çalışma kitabına dayalı aktiviteler içeren eğitim paketleri oluşturmuştur. Çevrimiçi kaynakları kullanırken, hem öğretmenlerin hem de ebeveynlerin çocukların bunları uygun şekilde kullandığından emin olmaları önemlidir. Aynı şey, çevrimiçi olacak çocuklar için arkadaşlarıyla sosyalleşmek için de geçerlidir. 

Çocukların İnternet Güvenliği için 7 İpucu

İlgili ebeveynlere ve uzaktan çalışan eğitimcilere tavsiyelerde bulunan çok sayıda web sitesi vardır. Rehberlik ve tavsiye için arama yaparsanız, kullandığınız web sitesinin güvenilir bir kaynak olduğundan emin olun. ThinkYouKnow web sitesi teklifler değerli bilgiler ve Çocuk İstismarı ve Çevrimiçi Koruma (CEOP) komutu, Ulusal Suç Ajansı’nın bir parçası ulusal çevrimiçi güvenlik eğitim programıdır. Ebeveyn olarak, tavsiye için çocuğunuzun okulunu ve öğretmenlerini kullanmanızı öneririz. Bu zor zaman boyunca hem size hem de çocuğunuza yardım etmek ve desteklemek için orada olduklarını unutmayın. 

Çocuğunuzun çevrimiçi ortamda güvende kalmasına yardımcı olabileceğiniz yolların bir listesini hazırladık. 

  1. Güvenli Arama gibi uygulamaları çocuğunuzun cihazlarına yükleyin . Saldırgan içerik veya açık sayfalar gibi şeylere maruz kalma riskini en aza indirmek için sonuçları filtrelemeye yardımcı olur.
  • Belirli yaşlardaki çocukları korumak için AgeBlock gibi, çocukları çevrimiçi yaş kısıtlamalı içerikten korumaya yardımcı olan uygulamalar vardır . Uygulama, yetişkinlere yönelik web sitelerine erişimi engelleyecek ve sosyal medya sitelerine erişimi sınırlandıracaktır.  
  • Çoğu uygulama ebeveyn denetimleriyle birlikte gelir ve bu nedenle çocuğunuzun çevrimiçi gördüklerini yönetebilmeniz için bunları tüm cihazlarda ayarlamak için zaman ayırdığınızdan emin olun. Bazı ayarları değiştirmek için ağ sağlayıcınıza danışabilirsiniz ve bunu ayrıca bazı sosyal medya siteleri ve TikTok gibi uygulamalar için de yapabilirsiniz. 
  • Ebeveyn denetimlerini ayarlarken, herhangi bir uygulamanın banka hesabı ayrıntılarınızın depolanıp depolanmadığını kontrol etmek de iyi bir fikirdir. Genellikle sürpriz bir fatura istemediğiniz sürece bunu kapatmak için iyi bir fikir olabilir. Uygulamaların ödeme almasını engellemek, çocuğunuz yardım istemeden bu yolda ilerleyemeyeceği için doğal bir durma noktası sağlamanın yollarından biridir. Bu size çocuğunuzu kontrol etme ve internet kullanımlarını değerlendirme fırsatı verecektir. 
  • Sosyal medyayı kullanmak her zaman siber zorbalık, tımarlama, radikalleşme ve kendine zarar verme endişeleri gibi birkaç problemle birlikte gelir. InternetMatters’ın bazı parlak kaynakları vardır ve çocukların teknolojiyi akıllı ve güvenli bir şekilde kullanmalarına yardımcı olmak için ailelerle birlikte çalışır. 
  • İnternet kullanımlarından endişe ediyorsanız, çocuğunuzla internet güvenliği hakkında nasıl sohbet edeceğiniz konusundaki kaynağımıza bir göz atın . Bu konuşmayı yaparken tehlikelerin farkında olduklarından ve açık ve dürüst olduklarından emin olun. Endişelerle size gelebileceklerini biliyorlarsa, bunu yapma olasılıkları daha yüksektir. 
  • Ona katılın. Çocuğunuzun ne kadar çevrimiçi olduğunu kontrol etmenin ve ne için kullandıklarını görmenin en iyi yolu, bunun bir parçası olmaktır! Netflix partileri kurun ve çevrimiçi eğlencenin güzel yönlerini kucaklayın.  

Çocuklarımız bizlerin geleceği. Onların psikolojik gelişimleri de sağlıklı büyümeleri kadar önemlidir. İnterneti doğru ve verimli kullanırlarsa geleceğin milenyumluları bizler için en doğru kararları alacak bireyler olacaktır.

Yorum Bırakın