Bütün dünyada hayatı durma noktasına getiren Coronavirüs, hastalıktan korunmamız için alışkanlıklarımıza da bir süre ara vermemize sebep oldu. Dünya Sağlık Örgütü’nün Coronavirüs için pandemik bir hastalık olduğunu söylemesi üzerine tüm dünyada çeşitli tedbirler alınmaya başlandı. Uzaktan çalışmaya geçen iş yerleri, evde eğitim görmeye başlayan öğrencilerden sonra çoğumuzun aklında hijyenle ilgili soru işaretleri de oluşmaya başladı. Çoğumuzun evde kaldığı bu dönemde market alışverişlerimizi karşılamak için dışarısıyla temasa geçmek zorunda kalıyoruz. Her gün olmasa bile iki üç günde bir ihtiyaçlarımız için birçok insanla aynı ortamda bulunmamız gerekiyor.

Peki hayatınızı bu kadar kısıtlayan Coronavirüs’ten korunmak için neler yapabilirsiniz? https://www.isimtescil.net/ olarak sağlığınızı çok önemsiyoruz ve bu sorunun cevabını sizler için yazımızda yanıtlayacağız.

  1. Online Alışveriş Seçeneğinizi Önceliğiniz Yapın

Tüm dünyada görülen Coronavirus’ten korunmak için en büyük önlem evden çıkmamak olacaktır. Dışarıya çıktığınızda çevrenizle olabilecek temasınızdan dolayı hem kendinize hem de sevdiklerinize bu hastalığı taşıma ihtimaliniz çok yüksek. Özellikle market alışverişinizi yapmak için dışarıya çıkmak sizin için tehlikeli olabilir. Alışveriş arabasına temas etmek, marketteki müşteriler, ürünlerinizi satın alırken kasiyerle etkileşimde bulunmanız, bu durumların tamamı sizi ve sevdiklerinizi riske atmanıza sebep olabilir. Bu sebepten dolayı evde kaldığınız süre boyunca ihtiyaçlarınızı internet üzerinden sipariş vermeniz sizin için daha iyi bir seçenek olacaktır.

E-ticaret, son yıllarda herkesin kullandığı bir sistem olmaya başladı, virüsten önce de çoğu ihtiyacımızı internet üzerinden kısa bir sürede sipariş veriyorduk. E-ticaret, bize mağazada bulduğumuz ürünlerin aynılarını internet üzerinden de bulmamız için büyük bir fırsat sunmakta.

Şu an içinde bulunduğumuz durumdan dolayı marketlerin ve mağazaların internet üzerinden sipariş verme seçeneğini kullanarak dışarıyla hiç temas etmeden ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Böylelikle sevdiklerinizi hem de kendinizi riske atmamış olursunuz.

  • Ödeme Seçeneklerinizi Belirleyin

Online Alışveriş yapmaya karar verdiniz ama sonraki adımlar için kaygılı olabilirsiniz. Satın aldığınız ürünleri getiren kişi Coronavirüs taşıyorsa, ne yapmalıyım diye düşünmeniz oldukça doğal fakat bu durum için de birçok önemli adım atıldı. E-ticaret birçok ödeme seçeneği mevcut olan bir sistem. Coronavirüs’ün bulaşabilme ihtimali yüzünden, bankalar da dahil olmak üzere herkes çok fazla nakit para kullanılmasını önermiyor. Nakit paralar salgın döneminde pek hijyenik bir seçenek olmayabilir.

Ödemelerinizi sitenin güvenli ödeme seçeneğinden faydalanarak yapabilirsiniz. Böylece hem kendinizi hem de evinizde yaşayan diğer insanları tehlikeye atmamış olursunuz. İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde kapıda ödeme yapmamaya özen gösterin. Diğer bir seçenek ise kapıda kartınızın temassız özelliğini kullanabilirsiniz.

Ülkemizde artan Coronavirüs vakalarından sonra bankalar müşterilerini düşünerek temassız kart ile ödeme işlemlerinde 50 TL olan limiti 250 TL olarak değiştirdi. Müşteriler limitlerini düşünmeden saniyeler içinde alışveriş yapabilecek. Bu sayede pos cihazına temas etmeden, kendinizi riske atmadan ödeme şansına sahipsiniz.

Siz de eğer kendi işinizin sahibi iseniz, satışlarınızı e-ticaret haline getirebilirsiniz. İsimtescil.net olarak tüm adımlarda sizlere danışmanlık yapmaktan mutluluk duyacağız. İlk yapmanız gereken bir domain ve hosting almak!

Umarız tüm bu zorlu süreçte en az zararla ve yeni dijital dönüşümler ile çıkarız. Sağlıkla ve teknoloji ile kalın!

Yorum Bırakın