Covid-19 salgını ile beraber eğitim, iş, alışveriş, sosyalleşme vb. her şey online platformlardan halledilmeye başladı. Evde elektrik olmadığı ya da internetinizin çok yavaş olduğu bir gün, tüm dış dünya ile bağlantınızın kopması anlamına gelebiliyor. 2020 yılının neredeyse hepsini evde geçirdik. Birçok sektör tamamen evden çalışma düzenine geçti. Pandemi dönemi yalnızca hayatlarımızı değil küresel işletmeleri ve ekonomileri de ciddi oranda etkiledi.

İlk eve kapandığımız dönem; kendine dönmek, evde zaman geçirmek için fırsat olarak görülebiliyordu. İlk pandemi sürecinde çoğu kişi evini güzelleştirmeye, spor yapmaya ve evde yeni yeni yemek tarifleri denemeye başladı. Ancak salgın sürecinin uzaması ve vaka sayılarının artmaya devam etmesi ile özellikle evden çalışanların motivasyonlarında da düşüşler meydana geliyor.

Bu dönemde İK ekipleri ve yöneticiler, çalışanların motivasyonunu yükseltmek ya da umutsuzluklarını önlemek için yeni yeni yöntemler geliştirmeye başlıyor. İsimtescil olarak bu yazımızda pandemi döneminde çalışanların motivasyonunu yükseltmeyi ele aldık.

İletişim Dilinizi Samimileştirin

Yüz yüze iletişimde, vücut dili ve mimiklerle konuşmanızı desteklediğinizden ya da karşı tarafın tepkilerine göre iletişim tarzı geliştirdiğinizden iletişim kopukluğu çok daha az yaşanır. Ancak yazılı iletişim ya da uzaktan iletişimde iletişim kopukluğu yaşanması ihtimali her zaman daha fazladır. Bunun önüne geçmek için, yönetici olarak ekibinizle daha samimi iletişim kurabilir, yazı dilinden ziyade gün içerisinde telefon ile ya da görüntülü sohbet uygulamaları aracılığıyla da iletişim kurabilirsiniz. Bu ekibinizin, işleri daha kolay anlamasını, rahat hissetmesini sağlayacaktır.

Bazen espriler yapmak ya da güne dair pozitif konuşmalar yapmak da içinde bulunduğumuz süreçte motivasyonu arttırmak açısından çok önemlidir.

Çalışma Saatlerine Saygı Gösterin

Ekibiniz ya da çalışanlarınız evde diye sürekli sizin işinizi yapmak zorunda değildir. Mesai saatleri bittiğinde çalışanlarınızın hayatına saygı gösterin. Unutmayın ki çalışanlar işte daha verimli olabilmek için kendilerine zaman ayırabilmelidir. İş saatleri dışında çalışıyorsanız ve e-posta gönderecekseniz planlama özelliğini kullanabilirsiniz. Böylece, hiç kimsenin özel hayatına müdahale etmiş olmazsınız.

Molalara Teşvik Edin

Ekiplerinizi çalışma günleri boyunca mola vermeye aktif olarak teşvik edin. Sanal bir dünyada, kendinizi arka arkaya toplantılarda bulsanız da siz kahve almak ya da yemek yemek için zaman aralıkları yaratabilirsiniz. Bunu ekibinizin de yapmasını sağlayın. Gün içerisinde mutlaka mola vermelerini hatırlatın.  Hatta toplantılar arasında mola vermek ve birlikte çalıştığınız kişileri aynı alışkanlığı benimsemeye teşvik etmek için Google’ın “hızlı toplantılar” takvim işlevini kullanabilirsiniz.

Online Etkinlikler Düzenleyin

Ekibinizle keyifli zaman geçirmek ve onların motivasyonunu arttırmak için online etkinliklerin gücünden faydalanabilirsiniz. Örneğin, eskiden cuma günleri ofiste yaptığınız Happy Hours neden online yapılmasın? Bu herkes için hoş zaman geçirilen ve keyif alınan bir etkinliktir. Dönem dönem bu tarz etkinlikler yapabilirsiniz.

Sürprizler Motivasyonu Arttırır

Ekibinizdeki kişileri iyi tanımanız ve zaman zaman hediyeler göndermeniz hem şirket imajını hem de sizin imajınızı olumlu yönde etkileyecektir. Örneğin, yoğun bir haftadan sonra önemli bir işi başarıyla tamamlayan ekibinizin evlerine hediyeler gönderebilirsiniz.

Sohbet Edin ve Soru Sorun

Ekibinizden belirli noktalarda takılan ya da konsantre olmakta zorlanan kişileri gözlemliyorsanız, onlara sorular sorun. İyi bir lider ekibini her konuda destekler ve yol gösterici olur. İşle ilgili “Bu hafta karşılaştığın zorluklar nelerdi?” “Tıkandığın noktalarda seni nasıl destekleyebiliriz?”, “Daha iyi çalışabilmek için ihtiyacın olan bir şey var mı?” gibi sorular sorarak, ekibinizi önemsediğinizi gösterebilirsiniz.

Dijital dünyada sağlam alt yapılar kurmanızın çok önemli olduğu bugünlerde, domain, hosting, sunucu, marka tescili, SSL sertifikası ve daha birçok dijital çözümümüz ile İsimtescil  olarak ihtiyaç duyduğunuz an yanınızdayız.

Yorum Bırakın