Dijital dünya artık seninle. Gezip görmek istediğiniz tüm müzeler artık evden rahatlıkla gezebilirsiniz. Koronavirüs salgını sebebiyle hepimiz bireysel tedbirlerimizi alıyoruz. Bunların en başında sosyal izolasyon ile virüsten korunma geliyor. Çünkü uzmanlar virüs ile temasın ne kadar geç olursa toplumsal sağlığımız için o kadar iyi olacağını belirterek vatandaşları evlerinde kalmaları için bilinçlendiriyor. Evlerimizde sağlıklı beslenmeye devam ederek ve küçük egzersizler yaparak bağışıklık sistemimize de katkı sunabiliriz. Böylelikle virüsten korunmak için şahsi tüm tedbirlerimizi almış oluyoruz.

Salgın sebebiyle evde olduğumuz bugünlerde elbette yaşam şartlarımızda belli değişiklikler oldu. Alıştığımız şekilde her gün kalkıp okula veyahut işlerimize gitmiyoruz. Sosyal hayat içerisinde yaptığımız etkileşimleri kurmuyor, toplu taşıma dahi kullanmıyoruz. Bazılarımız evden çalışırken bazılarımız ise bu tedbir sürecinde kendilerini geliştirmek için çalışmalar yapıyor. İsimtescil.net olarak düşünüyoruz da iyi ki teknoloji var.

Teknoloji sayesinde her zaman her yerde öğrenebilme ve eğlenebilme gibi iki önemli eylemi gerçekleştirebiliyoruz. Özellikle salgın zamanında evlerimize tıkılıp kalmayalım diye dijital platformlar üzerinden istediğimiz dünyanın kapılarını kendimize aralayabiliyoruz. İnternet aracılığıyla kendinizi geliştirmek için veya tamamen eğlenerek kafanızı dağıtmak için binlerce dijital kaynağa ulaşabilirsiniz!

Birçok sanatçı Instagram veyahut YouTube sosyal medya kanalları aracılığıyla hayranları ile buluştu. Bu sanatçılar arasında Sıla, Yalın, Can Bonomo gibi isimler de yer aldı. Ayrıca Udemy gibi eğitim kanalları kullanıcılara özel indirimli veya ücretsiz birçok eğitici içeriği yayınladı.

Berlin Orkestrası konserlerini canlı yayından vereceğini duyurdu ve bunun gibi onlarca konser canlı yayın ile sergilendi. Üstelik ülkemizde de Bursa Nilüfer Tiyatrosu gibi birçok yerel tiyatro oyunlarının dijital arşivlerini halk ile paylaştı.

Tabi eğlence amaçlı olarak da insanlar twitter ve instagram mecraları üzerinden birbirlerine dijital challange’lar yapmaya başladı! Kimileri en sevdiği kitabı paylaşırken, kimileri çocukluk fotoğraflarının tatlılığı ile takipçilerine sıcak dakikalar yaşatıyor.

Büyük müzeler de ziyaretlerini sanal ziyaretçilere açtı! Evlerimizde kalmamız gereken bugünlerde dünyanın önde gelen bilim, sanat, tarih ve kültür müzeleri kapılarını dijitale araladı. Evden çıkmadan gezebileceğiniz müzeleri sizler için derledik:

1. Roma Vatikan Müzesi: http://www.museivaticani.va/content/museivaticani/it/collezioni/catalogo-online.html

2. Madrid Prado: https://www.museodelprado.es/en/the-collection/art-works

3. Paris Louvre: https://www.louvre.fr/en/visites-en-ligne

4. Londro British Museum: https://www.britishmuseum.org/collection

5. New York  Metropolitan Museum: https://artsandculture.google.com/explore

İsimtescil.net ailesi olarak dijital dönüşümü her zaman destekliyor ve bu yönde atılan tüm adımları takip ediyoruz. Sizler de kendinizi dijital alanda geliştirmek için bu süreçte vaktinizi ayırabilirsiniz. Mesela Google’ın ücretsiz yayınladığı Dijital Atölye https://learndigital.withgoogle.com/dijitalatolye  bu tedbir sürecinde bitirmek için sizleri bekliyor!

Veyahut www.blog.isimtescil.net editöryal sayfamızdan e-ticaret, SEO, yazılım, wordpress gibi teknoloji alanından yüzlerce çeşit yazımızı ücretsiz okuyabilir, dijital dönüşüme daha hızlı ve kolay uyum sağlayabilirsiniz. Şu anda bir web sitesi tasarlamak ve girişim fikirlerinizi dijitalde hayata geçirmek için en harika zamanlar!

Türkiye’nin domain ve hosting lideri isimtescil.net sizleri dijital dönüşümde bilgilendirmeye devam edecek. Bizleri sosyal medya hesaplarımız ve www.isimtescil.net internet sitemiz üzerinden takip etmeyi unutmayın!

Yorum Bırakın