Oyun sektörü gittikçe gelişen ve daha geniş kitlelere hitap eden bir sektör. Birçok yatırımcı da oyun sektörüne yatırım yapıyor ve oyun geliştiriciler her geçen gün yeni oyunlar üzerinde çalışıyor.

Başarılı dijital pazarlama tekniklerini kullanarak oyunlarınızı tanıtmanız ve sadık bir oyuncu kitlesine ulaşmanız mümkün.

Mobil oyununuzu etkili bir şekilde tanıtmak için en son dijital pazarlama trendlerini kullanmanızı sağlayan birçok uygun maliyetli strateji geliştirebilirsiniz. İsimtescil olarak bu yazımızda, dijital pazarlama ile oyun tanıtımlarınızda size kolaylık sağlayabileceğini düşündüğümüz bazı bilgileri derledik.

1. Oyununuzu YouTube’da Pazarlayın

Henüz bir YouTube kanalınız yoksa ve oyunlarınızın tanıtımını en iyi şekilde yapmak istiyorsanız işe YouTube kanalı kurarak başlayabilirsiniz. YouTube; oyununuzu tanıtmak, potansiyel oyuncularla etkileşim kurmak ve incelemeler almak için mükemmel bir alandır. 

İzlemeniz gereken başlıca adımlar:

  • Oyununuz hakkında bir tanıtım videosu oluşturun ve bunu YouTube kanalınızda yayınlayın. 
  • Potansiyel oyuncuları cezbetmek için grafikler ve orijinal bir film müziği ekleyin. 
  • Videonuzu yükledikten sonra, SEO için optimize edilmiş bir başlık ve açıklama oluşturun. İndirilebilir bağlantıyı açıklama sayfanıza ekleyin.

Kanalınızın hızlı büyümesi için, YouTube reklamlarını kullanabilirsiniz. Oyun ile ilgili farklı YouTube kanalları ve videolarının önünde sizin tanıtımınızın yer alması, ilgili kitleye hızlıca ulaşmanın etkili bir yöntemidir.

YouTube reklamınızın gösterildiği hedef kitle, reklamı atlama veya izleme seçeneğine sahip olacak ve hizmet için yalnızca sonuna kadar izledikleri takdirde sizden ödeme alınacaktır.

2. App Store Optimizasyonu Kullanabilirsiniz

App Store optimizasyonu (ASO), arama motoru optimizasyonuna (SEO) benzeyen bir video oyunu pazarlama stratejisidir. 

Oyun sahiplerinin oyun uygulamalarını optimize etmelerine ve uygulama mağazası aramalarının en üstüne yerleştirmelerine yardımcı olur. Amaç, sıralamayı yükseltmek ve organik indirmelerin hacmini en üst düzeye çıkarmaktır. 

Oyununuzu uygulama mağazasının arama sonuçlarında keşfedilebilir hale getirmek için:

  • Doğru Anahtar Kelime Seçimi

Oyununuzla alakalı anahtar kelimeler üzerinde çalışın. Bunun için anahtar kelime araçlarından faydalanabilirsiniz. Bu sayede, size en çok fayda sağlayabilecek anahtar kelimeleri seçebilirsiniz.

  • Anahtar Kelimeleri Doğru Yerde Kullanın

Anahtar kelimelerinizi eklemek için sınırlı alanınız var. Bu nedenle akıllıca davranın. App Store için UİSA, geliştirici adı ve aboneliğe anahtar kelimeler eklemenizi öneririz. Uygulama adında 30 karakter, alt başlıkta 30 karakter ve anahtar kelime alanında 100 karaktere izin verir. 

  • Tanıtımlarınızı Yerelleştirin

Uygulamanızı mümkün olan tüm ülke ve dillerde kullanıma sunmanız, kısa zamanda büyümek ve popüler olmak için atılması gereken en önemli adımlardan biridir. Oyun tanıtım içeriklerini, ülkelere ve kültürlere göre çeşitlendirin. Oyunun tanıtımlarını yaptığınız ülke ve kültürlere özgü yerel materyaller kullanmanız, etkili sonuçlar sağlayabilir.

  • Görsellerin Gücünden Faydalanın

Dönüşümünüzü en üst düzeye çıkarmak için simgeleri, ekran görüntülerini ve videoları kullanın. Ekran görüntülerinizin ilişkilendirilebilir olduğundan ve metin içeriyorsa okunabilir olduğundan emin olun. Arka planı olabildiğince temiz tutun ve görüntülerinizi gereksiz mesajlar ile gölgelemeyin.

3. Mobil Oyun Promosyon Platformlarını Kullanın

Bir oyun geliştiricisi olarak, mükemmel kullanıcı arayüzleri tasarlamanız ve oyununuzu kullanıcı dostu hale getirmeniz çok önemlidir ve ancak ne kadar kullanıcı dostu ve harika bir oyun yapmış olsanız da bu oyunu kitlelere ulaştırmada yetersiz kalabilirsiniz. Bu noktada oyununuzu maksimum indirme için pazarlamanıza yardımcı olabilecek mobil oyun tanıtım platformlarını kullanabilirsiniz. Bazıları mobil oyun reklamları için düşük gösterim başı maliyet (CPI) de sağlar.

4. Geri Bildirim ve İncelemelerden Yararlanın

Uygulama mağazasından alınan yorumlar, çok sayıda indirme almanıza yardımcı olabilir. Bu nedenle, yorumları kontrol etme ve cevaplama kesinlikle dijital pazarlama stratejinizin bir parçası olmalıdır. 

5. Uygulamanızı Tanıtmak için Sosyal Medyayı Kullanın

Kullanıcıyı elde tutma oranını artırmanın harika bir yolu sosyal medyayı kullanmaktır. Örneğin, hayranlarınızla komik bir tweet, yaklaşan bir genişlemenin teaser ekran görüntüsü veya bir sosyal medya yarışmasıyla etkileşim kurabilirsiniz. 

Yorum Bırakın