Bulut tabanlı depolama alanı sunan Dropbox, dünyanın en çok kullanılan uygulamalarından biri olarak öne çıkıyor. Aynı zamanda bir dosya paylaşma uygulaması olarak da kullanılabilecek olan Dropbox’ı hem bilgisayarınızda hem de akıllı cihazlarınızda kullanabiliyorsunuz.

Dropbox, sanal bir klasör olarak faaliyet sağlıyor. Bu klasöre istediğiniz dosyalarınızı yükledikten sonra bulunduğunuz herhangi bir ortamda, herhangi bir cihaz üzerinden onları tekrar yükleyip kullanabiliyorsunuz.

Dropbox Nasıl Kullanılır?

Uygulamayı kullanabilmek için öncelikle yüklemeniz, ardından kayıt olmanız gerekiyor. Yeni bir hesap yaratıp, kullanıcı adınızı ve şifrenizi girdikten sonra istediğiniz sayıda klasör yaratıp içlerine istediğiniz dosyayı yükleyebiliyorsunuz. Uygulamayı indirdiğiniz her cihaz anında senkronize oluyor ve dosyalarınız hazır bir şekilde kullanımınızı bekliyor. Ayrıca uygulamayı kullanan farklı arkadaşlarınızla ortak klasörler oluşturup bunlara erişim de sağlayabiliyorsunuz.

Günümüzde her birimizin iş hayatı ve kişisel hayatı için saklaması gereken çok sayıda dosyası bulunuyor. Bunları asla kaybetmemek için Dropbox oldukça faydalı ve kullanışlı. Uygulamayı Mac ya da PC’ler üzerinde ve akıllı cihazlarda kullanabiliyorsunuz.

Uygulamanın hem ücretli hem de ücretsiz versiyonları bulunuyor. Ücretsiz versiyonda 2 GB depolama alanınız bulunuyor. Dropbox Plus olarak bilinen ücretli versiyonun ise 1 TB depolama alanı var. Ücretli versiyonun tek artısı depolama alanı değil. Bu versiyonda uygulamayı telefonunuzla senkronize ederek iPhone’unuz ile çektiğiniz her bir fotoğrafın anında Dropbox içerisine yüklenmesini de sağlayabiliyorsunuz. Uygulamayı arkadaşlarınızla paylaşım yapmak için de kullanabilirsiniz.

Dropbox Kullanmanın Avantajları

  1. Ücretsizdir. Ücretsiz versiyonla 2 GB depolama alanı elde edebilirsiniz. Bu rakam çok yüksek gibi görünmese de, günlük işlerinizi halletmeniz için yeterlidir. Dosyalarınızı güncel kullanarak bu alanı son derece verimli bir şekilde kullanabilirsiniz. Ortak iş yaptığınız insanlarla dosya paylaşımını hızlı ve kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Ayrıca uygulamanızı ücretli versiyona çevirdiğinizde Facebook ve Twitter hesaplarınızla da senkronize edebilirsiniz.
  2. Kolaydır. Temel bilgisayar bilgisi olan herkes bu uygulamayı kullanabilir. Bununla birlikte uygulama aynı bilgisayarınızın klasör sistemi gibi çalıştığı için yeni bir programı çözmek durumunda kalmazsınız. Kullanıcı deneyimine gösterdiği özen, bu uygulamayı dünyanın en popüler depolama alanı sağlayıcılarından biri haline getirmiştir.
  3. Bu uygulamayı kullandığınızda dosyalarınızı yedekleme probleminden kurtulmuş olursunuz. Dropbox kullandığınızda önemli dosyalarınızı kaybetme endişesi yaşamanıza gerek kalmaz.
  4. Tüm cihazlarınıza senkronize olur. Bunun için uygulamayı farklı cihazlarınıza yüklemeniz yeterli. Bilgisayarınıza yüklediğiniz herhangi bir dosyayı iş yeri bilgisayarınızda ya da akıllı telefonunuzda veya tabletinizde kullanmanız mümkün olur.
  5. Tüm dosyalar geri getirilebilir. Bu yüzden yanlışlıkla bir dosyayı silmek konusunda endişelenmenize gerek kalmaz. Dropbox, sildiğiniz dosyaları 30 gün boyunca saklar. Bu durum sizi önemli bir dokümanı yeniden oluşturmak için saatlerinizi ve enerjinizi harcamaktan korur.
  6. Tabletlerimiz ve akıllı telefonlarımızla günlük hayatımızdaki her bir işimizi yapabilmemiz mümkün olsa da, bunlar yüklü dataları depolamakta çok başarılı değillerdir. Bu uygulama, yüklü dataları telefon hafızamızı kullanmadan saklayabilmemizi sağlar. Dropbox App, telefonunuzda dosyaları bulutta saklayarak, cihaz belleğinizin size kalmasını sağlar.
  7. Paylaşım kolaydır. Herhangi bir görseli, klasörü, dosyayı ya da linki; bu uygulamayı kullanarak kolaylıkla tanıdıklarınızla ya da iş arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Gördüğünüz gibi, Dropbox’ın dünya genelinde bu kadar çok kullanılıyor olması tesadüf değil. Siz de uygulamayı kolayca indirerek dosya saklama sorununuzu kolaylıkla çözebilir, hızlı paylaşım ve yedekleme yapabilirsiniz.

5
Sending
User Review
3.9 (10 votes)

Yorum Bırakın