Duyarlı bir web sitesi nedir? Yanıt veren bir web sitesi, tüm ekran boyutlarında görünecek şekilde tasarlanmış bir web sitesidir. Başlangıçta web siteleri yalnızca ortalama masaüstü ekranlarında görülmesi için tasarlandı. Mobil internet aygıtları o zamanlar yaygın olarak bulunamadığından, daha küçük ekranlarda görünecek web sitelerini tasarlamaya gerek yoktu. Artık tüm internet hazır cihazlarda bir web sitesi görülmeli.

Neden herhangi bir işletme için duyarlı bir web sitesi bu kadar önemlidir?

Mobil cihazların hızla büyüyen popülaritesi ve sürekli değişen ekran boyutları ve mobil cihaz kullanıcıları genellikle çevrimiçi olarak fiziksel bir işletme alanını ziyaret etmek veya hemen bir çevrimiçi mağazadan bir öğe satın almak isteyen bir bilgi arzusu için çevrimiçi bir arama yapıyorlar. İşinizin trafikte kaybolmamasını sağlamak için giderek daha önemli hale geliyor.

Bir restoran türü işletmesine sahipseniz, web sitenizin yüksek sırada olmasını, çevrimiçi görünmesini ve mobil cihazlarda kolayca görülebilmesini, hızlı yükleme süreleriyle, gezinmeleri kolay menülerde bulunmasını sağlamak istiyorsanız, arayan mobil aramalarla çevrimiçi olma şansınız yüksek. Duyarlı tasarım, iletişim bilgilerini bulmak için kolay bir şekilde hesaba katmak zorundadır, bu nedenle nerede olduklarını bilirler ve yol tarifleri veya stokların mevcudiyeti sormaları gerekiyorsa arayacakları bir telefon numarası bulurlar.

Google haritalarında bulunmak, uyum sağlamanızı sağlamak için çok önemli bir görevdir. Bu aynı zamanda potansiyel müşterilerinizin restoranınızı daha kolay bulmasına yardımcı olacaktır.

Mobil cihazları kullanan potansiyel müşteriler interneti bir hevesle arıyorlar, genellikle en son el çantası veya ayakkabı çifti için hemen bir istek duyuyorlar, ya da özel birisi için hediye satın alıyorlar. Yanıt veren bir e-ticaret web sitesine sahip olmak, genellikle evde değil, yüksek satın alma imkanı olan mobil kullanıcılar tarafından bulunmanızı sağlar. Elbette, duyarlı web tasarımının hala hızlı yükleme süreleri, gezinmesi kolay tasarım ve kolay ve hızlı satın alma seçenekleri olması gerekiyor.

Duyarlı bir web sitesine veya bir uygulamaya sahip olmak gerekli mi?

Duyarlı bir web sitesi ile bir uygulama arasındaki fark bazen, görsel olarak ziyaretçiden çok farklı değildir. Bir APP ana faydaları, çevrimdışı ve bilgilerin boyutu için görülebilir olmasıdır.

Büyük bir e-ticaret web siteniz varsa, tüm ürünlerinizi içeren bir uygulama sunmak, müşteri deneyimini artırmak için harika bir yöntemdir. Müşteriler, ücretsiz bir uygulama sağladığınızı kendileri için ayrıcalıklı hissedebilirler; Yükleme süreleri hızlı olabilir (bellek indirme süreleri ve maliyetlerinden tasarruf sağlar) ve Wi-Fi kullanırken kolayca güncellenebilir. Müşterileriniz için bir uygulama kullanmak, işletmeniz veya ürünleriniz hakkında daha fazla bilgi sağlamanıza ve yeni ürünler veya hizmetler ile hızlı bir şekilde güncellemenize olanak sağlar.

Bir uygulama gibi görünen, ancak çevrimdışı erişilebilir olmayabilir web siteleri alabilirsiniz. Yine, eğer gerekliyse veya yoksa, müşteri deneyimi de dikte etmelidir.

Bir uygulamaya sahip olmak gerekli değildir ancak kullanıcı deneyimine, sitenin boyutuna ve çevrimdışı bilgilere erişme yeteneğine sahip olması, bir uygulamanın tercih edilip edilmeyeceğini belirleyecektir.

Yorum Bırakın