Facebook hesabımı nasıl geri alabilirim? Facebook hesabınız eklendiği zaman neler yapman gerekiyor? Yine aynı profili nasıl geri alabilirsin? Merak ettiğin soruların cevabını haberimizde okuyabilirsin.

Facebook hesabınız ele geçirildi ise onu geri almak artık çok kolay. Hacklenen hesaplar incelendiği zaman öncelikle olarak şifrelerin ele geçirildiğini söyleyebiliriz. Facebook hesabınız ile ilgili yaşadığınız bu sorunu kolayca çözümlemek için isimtescil.net olarak sizler için araştırdık. Çalınan Facebook hesabı nasıl geri alınır;

Hesabınızın “saldırıya uğraması” birçok şekil de olabilir. Eğer hesabınızdan sizin adınıza mesaj gönderiyor, sizin adınıza paylaşım veya daha farklı işlemler yapıyor olabilir. Eğer böyle bir durum yaşıyor iseniz;

  • Öncelikle olarak parolanızı hemen değiştirin.

Eğer hesabınıza giriş yapamıyorsanız;

  • Şifre sıfırlama talebinde bulunun. Bu işe yaramazsa ise, birisi hesaptaki e-posta adresini değiştirmiş olabilir.
  • Bu olağan dışı durumu Facebook’a bildirin, böylece başkalarının başına gelmesini engellemeye yardımcı olabilirler.

Bu işlemler dışında;

Güvenlik ayarlarınıza gidin ve oturum açtığınız da tüm bilgilerin size ait olup olmadığını kontrol ediniz.  Bir konumu veya cihazı tanımıyorsanız, sağ üst köşede bulunan üç noktalı menüye basın ve “siz değil misiniz?” öğesini seçin. Bu, oturumunuzu kapatacak ve hesabınızı daha da güvenli hale getirmenize yardımcı olacaktır.

Facebook hesabınıza erişimi olan tüm uygulamaları ve web sitelerini tanıdığınızı kontrol edin . Yukarıdakinin aynısı; tanımadığınız bir şey varsa, “kaldır”a basın.

Genel ayarlarınızda, Facebook‘un sizin için listelediği e-posta adreslerini kontrol edin. Size ait olmayan bir şey varsa, kaldırın.

Hesabınızın çalınmadığına eğer emin oldunuz ise, şifrenizi bir kez daha değiştirin. Güvenli olacak şekilde tekrardan bir parola (harfler, sayılar ve özel karakterler içeren) oluşturun. Şifrenizi başka bir yerde tekrar kullanmayın. İdeal olarak, tüm farklı şifrelerinizi takip edebilmeniz için bir şifre yöneticisi kullanın ve genel olarak daha yüksek kaliteli şifreler kullanın.

İki faktörlü kimlik doğrulamayı açın. Bu, parolanız bir şekilde çalınmış olsa bile, telefonunuza veya kimlik doğrulama uygulamanıza erişmeden oturum açamayacakları anlamına gelir.

Son olarak, ne zaman güvenliğinize ve/veya sosyal medyanıza garip bir şey olursa, e-posta şifrenizi değiştirin. Sosyal hesaplarınıza erişimi kaybetmek yeterince kötü, ancak e-postanızı kaybetmek daha da kötü diyebiliriz. Bu şifreyi düzenli olarak (1-3 ayda bir) değiştirmek ve hesabınız ile ilgili oluşabilecek tuhaf davranışları ortadan kaldırmanıza yardımcı olacaktır.

Facebook hesaplarının hacklenmesi nasıl önlenir?

Bir Facebook hesabının güvenliğinin ihlal edilmesinin en yaygın yolu, sizi bilgisayar korsanlarına şifrenizi vermeniz için kandırmaktır. Facebook’tan bir arkadaşınızdan “Kimin öldüğünü gördünüz mü?” gibi bir mesaj alabilirsiniz. Bağlantı ile aldığınız bu mesaja tıkladığınız zaman, Facebook (yanlış) tarafından tekrar giriş yapmanız isteniyor. Eğer şifreniz girdiniz ise eyvah hesabınız ele geçirilmiştir.

Bu durum ile karşılaşmamak için, yukarıda size anlattığımız adımlarda iki faktörlü kimlik doğrulamayı açmanız gerekiyor.

Facebook hesabınıza giriş yaparken eğer sizden şifre istiyorsa adres çubuğunda yazan adrese dikkat etmenizi önerebiliriz. Eğer adres çubuğunda “ffacebook.com veya facebook.this-is-a-security-notification.com” gibi görünüyorsa  şifrenizi asla yazmayın.

Yorum Bırakın