Google’ın mail uygulaması Gmail, dünya genelinde milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor. Kısa zamanda hatırı sayılır bir kullanıcı sayısına ulaşan Gmail, kolay kullanımı ve özellikle iş hayatına katma değer sağlayan eklentilerle popülerliğini koruyor. Bugün pek çok şirket bile mail hesabını Gmail üzerinden açıyor.

Gmail hesabınızdan ne kadar memnun olsanız da, elinizde olan veya olmayan nedenlerden dolayı onu kapatmak isteyebilirsiniz. Hesabınız hackerlar tarafından ele geçirilmiş olabilir, kötü niyetli bir yazılım mail hesabınıza sızmış olabilir ya da kullanıcı adınızdan artık memnun olmayabilirsiniz. Bunların her biri, kalıcı gmail hesap silme isteğinizin bir nedeni olabilir.

Artık kullanmadığınız bir mail hesabını kapatmayı ihmal etmemek gizliliğiniz ve güvenliğiniz için çok önemli. Bunu ihmal ederseniz, mail hesabınız siz hiç farkında olmadan farklı kişiler tarafından kullanılabilir ve sizin adınızdan internette işlem yapılabilir. Banka ekstreleriniz bu banka hesabına gelebilir ya başka kimsenin görmesini istemediğiniz ailevi mailler alabilirsiniz. Bu nedenle gmail hesabınızı artık kesinlikle kullanmayacaksanız, kalıcı olarak silmeniz çok önemli.

Gmail hesap silme hakkında bilinmesi gerekenler

Gmail kalıcı hesap silme işlemine başlamadan önce göz önünde bulundurmanız gereken bazı noktalar var. Öncelikle, kullanıcı adınızı gelecekte bir daha kullanamayacağınızı bilmelisiniz. Yani hesabınızı silip ilerleyen dönemlerde tekrar mail adresinizi alabileceğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Gmail aynı kullanıcı adının bir daha alınmasına izin vermiyor. Bununla birlikte gmail kalıcı hesap silme yaptıktan sonra hesabınızdaki maillere bir daha ulaşmanız mümkün değil. Bu nedenle hesabınızı silmeden önce maillerinizi mutlaka yedeklemenizi öneririz.

Adım adım gmail hesap silme

  • Oturum açın.
  • Hesap tercihleri alanına gelin.
  • Hesabınızı veya hizmetlerinizi silme seçeneğine tıklayın.
  • Sayfanın sağ tarafında bulunan ürünleri sil alanına tıklayın. Bu alana tıkladıktan sonra Google yeniden oturum açmanızı isteyebilir. İstemezse kaldığınız adımdan devam edebilirsiniz.
  • Ürünleri sil alanında Gmail’i bulun ve buradaki sil butonuna tıklayın.
  • Bundan sonraki adımda karşınıza Google’ın uzun bir metni gelecek. Bu metinde pek çok uyarı bulunuyor. Gmail hesabınıza bir daha ileti gelmeyecek olması ile başlayan uyarılar, gmail hesabınızla bağlantılı farklı ürünlerde bazı aksaklıklar yaşayabileceğiniz bilgisiyle devam ediyor. Bu hizmetlere örnek olarak banka işlemleriniz veya sosyal medya kanallarınız verilebilir.
  • Siz silme işlemini tamamladığınızda posta kutunuz kapanır ve içerikler silinir. 2 iş günü içerisinde ise mail hesabınıza erişiminizi kaybedersiniz.
  • İşlemi tamamlamak için tıklamanız gereken son buton, “Evet, kullanıcı@gmail.com adresini kalıcı olarak silmek ve bu adresi Google Hesabımda kaldırmak istiyorum” butonudur.

Daha önceki paragrafta da belirttiğimiz gibi, eğer gmail hesabınızı internetin çeşitli alanlarında çok fazla kullanıyorsanız, ilerleyen dönemlerde bu uygulamalarda bazı sorunlar yaşayabilirsiniz. Örneğin bankacılık işlemlerinizde aksaklıklar yaşayabilir ya da sosyal medya hesaplarınıza erişmekte zorluk çekebilirsiniz. Bu nedenle gmail hesap silme işleminizi gerçekleştirmeden önce, mailinizi kullandığınız tüm site ve uygulamaları farklı bir mail adresi ile güncellemenizi öneririz.

Gmail hesap silme işlemi aslında oldukça hızlı ve kolay bir şekilde yapılabiliyor. Ancak çok aktif kullanılan bir hesap ise, internetin çeşitli alanlarında sorunlar yaşamanız olası. Bu nedenle hesabınızı silmek için çok geçerli bir sebebiniz yoksa, tamamen silme işlemini yapmayabilirsiniz. Ancak hesabınız kötü niyetli bir yazılım ya da internet korsanları tarafından ele geçirildiyse, bu işlemi elinizden gelen en hızlı şekilde yapmanızı öneririz. Daha önce de söylediğimiz gibi, hesabınızı kalıcı olarak silmeden önce önemli e-postalarınızı yedeklemeyi unutmayın.

4.9/10
Sending
User Review
3.35 (141 votes)

Yorum Bırakın